Ana Sayfa > Geçmiş Zaman Olur ki ...... ***

1978 model QRP

(1/7) > >>

TA8A:
Kıymetli Arkadaşlar,

1978 model bir QRP resimlerini paylaşıyorum. Benim ilk telsiz cihazımdır. 14.000 - 14.350 KHz. arasında çalışır. SSB ve CW dur. 2 Watt çıkış gücündedir. Çıkış transistörü BD135 dir. Yanlış değil, BD135. Yalnız Telefunken marka orijinal bulamaz iseniz 2 Watt vermez.

İsveç'te yaşayan bir Türk amatörün yaptığını biliyorum. Yakın zamana kadar çağrı işareti görünüyordu. Bilen arkadaşlar vardır.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

TA5FA:
Emmim 1978 model fabrikasyon desen herkes inanır zira  x25 özene bezene yapılmış. Kadran nı çok merak ediyorum dişli sistemlimi tek turmu dönüyor iplimi  ve Amatör abimiz .....IWR mı yoksa .

Sağlıcakla

TA3EP:
Epoxy plaketler, tertemiz bir montaj, hepsi orijinal Avrupa parçalar... Üstelik yapan kişi sanırım devreyi de kendisi dizayn etmiş. Çok ağır bir emek harcanmış ve masraf yapılmış olduğu hemen görülüyor.

Paylaşım için çok teşekkür ederim. Cihazı dinleyen amatör arkadaşlar bu cihazın dinlemesini öve öve bitiremiyor. Collins kadar hışırtısız ve temiz olduğunu söylüyorlar. Bu nedenle, tabii ki eğer çekim imkanınız varsa, bir de dinleme videosu eklerseniz bizleri çok sevindirmiş olacaksınız.

73

TA3EP:
Afedersiniz, bir yukarıdaki mesajımda fiber plaketler diyecektim, yanlış olmuş, özür dileyerek düzeltirim.

TA2AD:
"İsveç'te yaşayan bir Türk amatörün yaptığını biliyorum"
Sanırım ismi Ferdi Kınacav SM5IWR idi , 80 li yıllarda TRAC dergisinde MINEX isimli 20m SSB alıcı şeması yayınlanmıştı ,
bu alıcıyı imal etmiş ve uzun yıllar kullanmıştım .

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git