Ana Sayfa > Geçmiş Zaman Olur ki ...... ***

1983 Radio Amateur Callbook TA bölümü

<< < (2/10) > >>

TA8A:
Ahmet Mete Bey,

Estağfurullah. Biz o zamanda elimizden geleni yaptık, siz de bu zamanda elinizden geleni yapıyorsunuz.

Amatörlük 5 Nisan 1983 de çıkan 2813 sayılı kanun ile serbest bırakıldı. Fakat kanunda amatörlükle ilgili maddelerin bir yıl sonra yürürlüğü gireceği yazdığı için aslında amatör telsizcilik 5 Nisan 1984 de serbest bırakılmış oldu. Fakat Amatör Telsizcilik yönetmeliğinin çıkması 6 ay sürdü. Bu sebeple ilk amatörler ancak 1985 yılının Nisan ayında lisanslarını aldılar.

Mevcut Radyo amatörleri, 5 Nisan 1983 den ilk lisans veriliş tarihi olan 2 Nisan 1985 tarihine kadar mandala basmamıştır. Eğer bulabilirsem bunun sebebinin belgesini de burada yayınlarım.

Yukarıdaki listede 10 numaraya kadar olan lisans sahipleri, o dönemde Telsiz İşleri Genel Müdürlüğü'nde görev yapan yetkililerdir. Yani 11 Numarada bulunan rahmetli TA1A Ünal Bey ilk lisans sahibi amatördür.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

TA5FA:
cb 'de break break derken  millet , emmilerim nelerle uğraşırmış.

Buraya 1950  yıllarındaki elçilik yada ecnebii askeri görevlilerinin neler yazdığını koyalayayım. YASAKLARRRRR

Sağlıcakla

TA4CS:
  Teşekkürler Bilal bey 36.sıradaki TA4A M.İhsan ERTAN ustamız 4. bölgenin ilk lisanslı amatörü.
Kendisinden bu yıllardaki anılarını bire bir anlatmıştı sizler için anılarla dolu yıllar ne mutlu o yıllardaki ustalarımız sk olanları rahmetle anar hayatta olanları sağlık mutluluklar dilerim saygılarımla.
Aydından 73 & 55 ler dilerim.

TA8AT:
İlginç kurumda çalışınca ilk lisanslarıda beğen beğen al. Daha sonra o lisansı ve işareti kullanacakmısın oda muamma. Ayrıca o yasaklı dönemde radyo amatörlüğünü severek yapmaya çalışanlara yassak hemşehrim denir ama bazı kesimler istediği gibi serbestçe istediği band ve modda çalışır.
Bir araya geldiğimizde büyüklerimiz hep anlatır ne zorluklar altında amatörlük yaptıklarını, hatta istasyonlarını denetlediklerinde istenilen belge ve ekipmanları bana söylediklerinde inanamadım. Ne diyelim o dönemde zor şartlar altında severek çalışan büyüklerimize saygı duyuyorum.

TA4CS:
   TA4A M.İhsan ERTAN ustanın yasadan önceki fotoğrafları siyah beyaz olanlar yıl 1966 ben dünyada yokum hi :)))  renkli olan 1980 yılı  önce yayınladığım resim yılı 1985 saygılar Aydından 73.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git