Ana Sayfa > Geçmiş Zaman Olur ki ...... ***
1983 Radio Amateur Callbook TA bölümü
TA8A:
Kıymetli arkadaşlar,
1983 yılına ait 1660 sayfalık Radio Amateur Callbook'un kapak sayfasını ve içindeki TA bölümünü aşağıda bulabilirsiniz. 1660 sayfa içerisinde Amerikalı amatörler yok. Çünkü onların da bu kadar sayfalık ayrı Callbook'ları vardı.
73
Bilal Ekmekci, TA8A
TA3EP:
Şahsen değil ama TRAC Dergisinden tanıdık gelen çok isim var, merhum olanlara Allah rahmet eylesin, kalanlara uzun ve sağlıklı ömürler versin. Sizin de ilk çağrı işaretiniz de değişik imiş, onu da öğrenmiş olduk. Ecnebi isimler görüyorum, onlar da NATO ya da elçilik görevlisi falandı herhalde. O devirlerde internet yok, QSO yaptığınız kişinin bilgileri için bu kaynaklar çok değerli idi sanırım. Muhtemelen çoğu QSO da adres değiş tokuşu da oluyordu herhalde. Paylaşım için çok teşekkürler.
73
TA3EP:
Ait olduğu yıl 1983 imiş, şimdi farkettim. Telsiz yasağı da o yıl kalmamış mıydı? O zaman sanırım bu liste ülkemizde ilk lisans alanların listesi oluyor aynı zamanda... Müthiş...
TA8A:
Ahmet Mete Bey,
Bu liste 1983 tarihli. Fakat ilk lisans alanlar değil. Türkiye'deki SON KORSANLAR!!
Kanun daha erken çıktı. Fakat Yönetmelik hazırlanması ve 6 aylık kanuni bir beklemeden sonra ilk lisanslar 1985 yılında verildi.
İlk lisans alan 99 amatörün listesini aşağıda bulabilirsiniz. Aradaki numaralar lisans numarasıdır. 1 nolu lisans numarası boş bırakılmıştır. Bu arkadaşların büyük çoğunluğunun lisansı 1985 ve 1986 yılı tarihini taşımaktadır. Bu listedeki son bir kaç arkadaş ise lisanslarını 1987 yılında almıştır.
73
Bilal Ekmekci, TA8A
TA3EP:
Hay Allah... Evet yıllar ile ilgili ufacık ayrıntıyı kaçırınca, konuya tam anlamıyla Fransız kalmışım... Her neyse, sizlere olan saygım daha da arttı. O yokluk mahrumiyet yıllarında her türlü tehlikeyi göze almak bambaşka bir olay. Bendeniz de 1975 yılında komşularına müzik dinletmiş daha ufak çaplı bir korsan olarak, önünüzde saygı ile eğiliyorum...
73
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git