Ana Sayfa > Cicilerimiz......... ***
İstasyonum
TA6A:
Ben Quad ve Delte Loop antenleri tek geçerim. Nedenine gelince, herşeyden önce elektriksel parazit gürültüsü diğerlerine göre çok çok azdır, öyleki bazen dinlediğiniz bantta hiç hışırtı duymazsınız, anten devrede değil zannedersiniz ama bir istasyon gelince bangır bangır duyarsınız. İkincisi eleman sayısına göre diğer tüm antenlerden daha kazançlıdır. 2 eleman quad veya delta loop 3 eleman yagiden daha kazançlıdır ama hacim olarak daha büyüktür.
Kafamda tasarladığım anten sistemi;
14-18-21-24-28 MHz de 2 eleman cubical quad
3.5 ve 7 MHz de tek yatay quad
Yatay quad için kafamda bir proje var ama çalışıp çalışmayacağını kestiremiyorum. Malum her bir kenarı 1/4 dalga olacak ki bu çok büyük bir alan gerektiriyor. Ben her bir kenar elemanın fiziksel boyutunu düşürüp bobin yardımı ile elektriksel boyutunu büyültmek istiyorum. Radyasyon saçılımı v.s olurdu olmazdı tartışmasına girmeden yapıp denemeyi çok istiyorum çünkü her nekadar formüller ve kurallar sınırları çizsede herşeyin kitaplarda yazılanlar gibi sonuç vermediğini biliyorum. Belki uygulayan vardır, belki çalışmamıştır ama demenekten ne kaybedebilirim ki, zaman ve paradan başka :)
TA5E:
İyi günlerde kullaniniz. Adanadan selamlar. Ecz. Zafer İNAN ta5e
TA2B:
Hayırlı olsun Gule Gule Kullanınız. 73
TA7AO:
Simavi istasyonun hayırlı olsun. zevkli qso lar diliyorum.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git