Ana Sayfa > Cicilerimiz......... ***

İstasyonum

<< < (3/4) > >>

TA3EP:
Bilal bey açıklamalarınızı ben de ilgi ile okuyorum. Kitaplarda falan bulamayacağımız şeyler anlatıyorsunuz, çok teşekkür ederim, çok yararlı oldu.

TA4CS:
Tebrik ederim.Aydından 73

TA6MD:
İyi günlerde kullanın.İşşallah müstakil ev de kısa sürede gerçekleşir ve anten sistemini kurup cihazları ısıtırsınız.

TA1CH:
 hepsi gerçekten güzel cihazlar iyi günlerde  bol qso lar diliyorum. Bilal beyin  anten tunerler hakkında yorumlarına  katılıyorum       bizim kullandığımız    anten tunerlerin bir formulu varmış bakınız  7mhz dipol anten uzunluğu hesaplaması

300/anten tuner = 1.1  swr     :)         herşey tabi böyle kolay olmuyor  selamlar   mesut öz

TA3EP:
"300/anten tuner = 1.1  swr "

:)

Anten tuner ve SWR tutturmak çok önemli, çıkış katının yanmaması için ilk şart. Ancak daha önemli şeyler de var. 2m lik bir tel parçasını anten tunerle SWR 1:1 olacak şekilde ayar çekebiliyorsunuz. Ancak hiç bir zaman yükseğe asılmış, izolasyonu tam yapılmış bir yarım dalga dipolun yerini tutmuyor. Yükseltilmemiş bir dandik anten dinlemede dut yemiş bülbül gibi davranırken, aynı cihaza gerçek bir anten takınca birden pile-uplarla kulağınız patlayacak gibi oluyor. Test edildi onaylandı :)

Bir de kule üstünde yönlendirmeli beam anten kullanan amatörler var, herhalde onların kulakları sağır oluyordur frekans dinlerken, yazık yahu :)

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git