Ana Sayfa > Cicilerimiz......... ***

İstasyonum

(1/4) > >>

TA6A:
Merhaba

Yurtdışı görüşmelere başladığım ilk cihaz Galaxy idi, sonrasında sırasıyla Lincoln, Yaesu FT-757GXII, İcom 735F (sınırlı sayıda üretilmiş 200 watt modeli), Kenwood TS-850SAT ve Yaesu 990 kullandım. O cihazların hiçbiri şuan elimde değil, ani bir kararla istasyonu kapattıktan sonra epey bir süre başka hobilerime ağırlık verdim. Şimdilerde şehirden uzaklaşıp müstakil bir evde yaşama hayalleri kuruyorum, böyle olunca da eski heveslerim depreşti ve tekrar cihaz almaya başladım, antenlerim dışında bir eksiğim yok. Şuanda onlara harcama yapmak boşuna olacak çünkü konumum dolayısıyla istediğim anteni kurmama olanak yok :(

Epey bir araştırmadan sonra resimde görülen cihazlarda karar kıldım ve kimini getirttim, kimini gidip kendim aldım. Yaesu 897D yi pek sevemedim çünkü kullanması pek pratik gelmedi bana. Fonksiyonlara ulaşmak kolay değil, iyi ezber gerektiriyor, ama diğer taraftan all mod VHF-UHF olması gerek maddi açıdan gerekse çok yer işgal etmemesi açısından çok avantajlı. 480SAT fonksiyonlara ulaşmakta çok uğraştırmıyor, kullanması zevkli, araçta kullanmak için ideal. 7200 çok berrak sese sahip, hiçbir abartısı olmayan fakat işini en iyi şekilde yapan bir alet, sanırım ondan kolay kolay vazgeçmem. FT-2000 sabit istasyon için biçilmiş kaftan, sesi inanılmaz tok, tüm fonksiyonlar için ayrı düğme bulunduğundan kullanması çok kolay, bence tek kötü yönü tüm Yaesu'larda olduğu gibi beraberinde gelen mikrofonun basitliği. FT-2000'i DMU-2000 ünitesi ile birlikte aldım fakat 10" geniş ekran VGA monitör bulamadığım için şimdilik devreye almadım, normal bilgisayar monitörleri çok yer kaplıyor masada ve gereksiz büyükler.

Tüm amatör arkadaşların istedikleri cihazlara sahip olmaları dileklerimle. 73's de TA6A

TA3EP:
Merhaba Simavi bey.

Tüm cihazlarınız çok güzel. İyi günlerde huzur ve sağlık içinde kullanmanızı, bol DX ler yapmanızı dilerim.

Üst düzey bir Yaesu'ya bütçem yetmiyor, bu nedenle ben de şu anda gözümü 7200 e dikmiş durumdayım.  Etkin parazit filtresi olması, elektronik olarak bant genişliği ayarlaması vb. onu kendi sınıfının çok üzerinde bir SWL performer yapıyor. Ancak içinde fabrikasyon anten tunerinin olmayışı ve FM modu olmaması en önemli olumsuz tarafları. Buna rağmen sanırım günün birinde taksit maksit ben de bir tane 7200 alacağım. Malum adımız amatör, ucuz ama etkin cihazları seviyoruz :)

TA5FA:
Şirin dolu dolu bir görüntü güle eğlene kullanın. Antenler eksik sanırım onlarıda en kısa sürede tamamlarsınız inşallah, sonrası "on the air"

Her amatöre anten kuracağı bahçeli yada her fırsatta çatıya çıkabileceği bir ev dileğiyle..........

73

TA1BT:
Güzel oyuncaklar, kazasız belasız kullanın inşallah. üstte ortada duran, yeşil ekranlı olan cihaz nedir?

TA1ZE:
güzel günlerde kullanın çok güzel bir set up.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git