Ana Sayfa > Cicilerimiz......... ***
İstasyonum
TA2AD:
Hayırlı olsun , güle güle kullanman dileği ile .
Yeni setup ınızı sıralama yapsanız ve içine TS-850SAT ıda dahil etseniz TS-850SAT ın yeri ne olur ?
TA4SO:
Üstadım, her amatörün rüyası olabilecek güzel cihazlar edinmişsiniz, inşaallah hep iyi günlerde kullanınız.
Sizin gibi ben de ev ve anten konusunda sıkıntı çekiyordum, geçen hafta Allah'a şükür, borç harç bir müstakil ev alabildik. Bu nedenle sizi çok iyi anlıyorum.
İnşaallah siz ve diğer tüm amatör arkadaşlar da gönüllerince uygun bir mekana ve istasyona kavuşabilir ve sağlıkla, huzurla kullanabilir.
Selamlar, 73...
TA6A:
İyi dilekleriniz için sağolun arkadaşlar, dileğim herkesin huzur ve sağlıkla gönlüne göre istasyon sahibi olmasıdır.
Burak Bey, sorduğunuz cihaz AOR AR-8600 DX tir (Bogerfunk versiyon), USA versiyonu AR-8600 MKII diye adlandırılıyor. 100 KHz ~ 3 GHz arası all mod alıcıdır.
Şua hocam TS-850 ciddi anlamda güzel bir HF, dinlemesi çok güzel, kullanımı kolay ve klasik arızaları olmayan bir alet, sanki eski kasa Toyota Corolla'lara benzetirim onu, alırsınız ve hiç üzmez sizi. Mors yarışmaları için biçilmiş kaftan, 7/24 çalışır. Çok temizini buldum geçenlerde sıfır gibi ama hanımla tartıştığımız için alamadım, hoparlörünü aldım sadece belki ilerde lazım olur diye :) Sıralamada FT-2000 den sonra gelir benim için.
TA8A:
Simavi amca,
Hepsi çil çil, hayırlı olsun. Allah RF'ine zeval vermesin.
Ben az bir şey dinazorluk sınırında bir amatör olduğum için biraz tutucuyumdur. Cihaz konusunda tutucu olduğum konular şöyle:
- HF cihaz ile VHF/UHF cihaz beraber olmaz. Eğer beraber olursa mutlaka HF den ödün verirler. Ya iyi duymaz ya da çabuk bozulur.
- İlla HF VHF UHF beraber olsun dersem bu cihaz sürekli kullanılmaz, yalnızca yedektir.
- Cihazın üzerinde fazla kurcalayacağı olmamalı. Fazla kurcalayacağı olsa bile biz zaten %90 ını hep sabit bir ayarda bırakıyoruz. %10 u ile oynuyoruz. Yani sonuçta düğmelerin %90 ına fazladan para veriyoruz.
- HF cihazın üzerinde tuner olmaz!! Bana şimdi soracaksınız. Peki imalatçılar niçin tuneri olan cihaz yapıyorlar?? Onlar çok iyi niyetle bu tunerleri cihazlara takıyorlar ya da cihaz yanında çalışacak tuner yapıyorlar. Diyorlar ki "Amatörün anteni zaten REZONANSLIDIR, fakat bant başı ve bant sonundaki ufak tefek kaymaları düzeltelim bari". Biz bu iyi niyete karşı kalkıyoruz 7 MHz. antenini 14 MHz. de tune ediyoruz ve tutuyormuş gibi görünüyor ve kullanıyoruz. Fakat 7 MHz. lik anteni 14 MHz. de tune ettiğinizde RF nereden çıkıyor bilmiyoruz. İşte cihaz yanından tune ettiğimizde RF sizin anten kablonuzdan çıkıyor, besleme kablonuzdan çıkıyor, hatta mikrofonunuzdan çıkıyor. Sonra da "ben tek antenle bütün bantlarda çıkış yapıyorum" diyoruz. Tabii ki olmuyor. İşte bu sebeple ben baştan kesiyorum. "Cihazın yanında tuner olmaz". Tuner antenin yanında olur. O zaman yaptığınız tune işe yarar. Fakat ne yaparsanız yapın, istediğiniz tuneri kullanın, hiç biri kendi başına rezonansa gelmiş antenden daha iyi olmaz.
Bende de ICOM 7200 var. Aslında düğmesi bol cihazlarda neyi ayarlayacaksan tamamı (belki de fazlası) var fakat menülerde yer alıyor. Yani dakkada bir oynayamıyorsun. Zaten bir müddet sonra dakkada bir oynamaya da ihtiyaç kalmıyor. 7200 ün enteresan tarafı yeni nesil cihazlarda olan IF DSP sinin olması. Bir de fanları içeride ve oldukça sessiz. Bir de kolu, sapı, mikrofonu, hoparlörü gibi şeyler haricinde, filtreydi, kıldı, tüydü diye içine takılacak opsiyonu yok. Yani ne gerekiyorsa içine takmışlar.
73
Bilal Ekmekci, TA8A
TA2VW:
Allah zeval vermesin köyde evim var iki katlı arazi geniş nasip olursa istasyonumu cihaz edindikten sonra kurabilirsem ne mutlu bana tebrikler simavi bey
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git