Merhaba arkadaşlar,
Elimde tamir etmekte olduğum 747GX var. Şu anda ana kartta ve pa katında sorunlar var. Bunları çözmek için bazı bilgi ve referans bilgilerine ihtiyacım var.
Ana kartta şu parçalar ısınıyor:
2SC2053
R185, R186
C12, C224, C238
Saydığım bu parçalar ısınıyor. Bunları üşenmedim tek tek çıkarıp ölçtüm. Sağlam çıktılar. Bobinde sorun vardı.LC metre ile ölçerek değiştirdim. Ama hala ısınıyor. Elektrolitik Kondansatörlerin ısınmasının sebebi belki dirençle ayaklarının aynı noktaya lehimlenmiş olmalarından kaynaklanabilir. Yakınlıktan olabilir. Kesin olarak bilemedim. Transistörün yenisini taktım o da ısındı.
Parçalar 10 dk kadar sonra belli bir ısıya ulaşıyorlar. Ama bu parçaların ısınması bana normal gelmiyor.
Bu sebepten bu cihaza sahip olan arkadaşlarımdan cihazların açtıktan 15-20dk sonra bu parçalarını kontrol ettikten sonra bana ısınıp ısınmadıkları hakkında bilgi verirlerse çok sevineceğim. Ayrıca resimde de gösterdim.
Ayrıca 2SC2053 transistörünün yakınında tx çıkış soketi var. Bu soketin koaks kablosunun ucunda mavi band var. Onu çıkarıp "AC konumunda bir volt metre ile LSB 7MHz de ıslık çalınca kaç volt ölçtüklerini bildirirlerse sevinirim. Benim cihazda çok düşük volt çıkıyor. Yardımcı olacak arkadaşlarımın bana telefonlarını yazmalarını istiyorum.
ŞİMDİDEN YARDIMCI OLACAK ARKADAŞLARA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
73... TA3EN Hüseyin KARAGÖZ GSM: 0.505.8274246
www.ta3en.com ta3enkaragoz@hotmail.com