Gönderen Konu: 40m SSB/QRP kiti : Basit ve ucuz  (Okunma sayısı 695 defa)

Çevrimdışı TA3EP

40m SSB/QRP kiti : Basit ve ucuz
« : 21 Ekim 2012, 20:36:40 »
Yeni bir 40m SSB/QRP kiti keşfettim. Bir İspanyol amatörü olan EA3GCY tarafından internet üzerinden satışı yapılmakta. 5W çıkış sunan bu SSB cihaz, VXO osilatör ve NE602 ile çalışmakta, çıkış katında BD135 ve 2SC 5739 transistörleri kullanılmış. Frekans ayarı küçük plastik varyabl ile yapılmakta, frekansmetresi yok.
Fiyat 60 euro (kutu hariç herşey dahil)

Daha ileri bilgi için:
http://www.qsl.net/ea3gcy/
Site hem İspanyolca, hem de İngilizce hazırlanmış.

Burada şema ve montaj kılavuzu var (İng.):
http://www.qsl.net/ea3gcy/pdf/ILER40%20manual%20ingles.pdf

An itibarı ile 1 hafta boyunca satış olmayacağı yazmakta ama daha sonra satış devam edecekmiş.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3EP

Ynt: 40m SSB/QRP kiti : Basit ve ucuz
« Yanıtla #1 : 24 Ekim 2012, 15:44:17 »
Rica ederim. 

Bir yanlışlığı düzelteyim: Kit satışı bir hafta değil, bir ay sonra, yani 26 kasım 2012 de başlayacakmış.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #2 : 25 Ekim 2012, 13:42:54 »
Baskılı devre yapılırsa, gerisi sorun olmaz, diğer parçalar bulunabilir sanırım.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3CM

« Yanıtla #3 : 01 Kasım 2012, 12:45:43 »
Aşağıda linkini verdiğim sayfada pcb resimleri var.Faydalı olacağını umuyorum.Plaket çift yönlü basılmış.

http://swiatradio.com.pl/virtual/article.php?sid=2238

Resimler çok büyük olduğundan ekleyemeedim.

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #4 : 20 Aralık 2012, 23:07:41 »
plaketleri bastıran veya bu kitten temin eden varmı arkadaşlar varsa  temin edebilirmiyiz teşekkürler  selamlar 
    ta1ch mesut öz   73

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #5 : 17 Temmuz 2013, 12:22:51 »
bu kiti deneyen sonuc alan varmı

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #6 : 17 Temmuz 2013, 12:54:55 »
Mesut bey ben maalesef deneyemedim. Bu kiti zaten satın almamıştım. Artık emekli olunca inşallah. 73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3IHD

« Yanıtla #7 : 17 Temmuz 2013, 17:14:09 »
Arkadaşlar,

Şeması mevcut, teorik olarak Luc Pistorius'un devresinin hemen hemen aynısı. Yalnız Luc 4 adet SA602 kullanmış, bunda 2 adet SE602 var ancak 2. bir röle ile göndermede sistemi ters çevirip SE602 leri TX olarak kullanıyor. Yani normalde RX, BFO ve VCO ların yerlerini değiştirince TX oluyor.

VCO, 2 transistörlü bir osilatör. Ben bu devrenin VCO'sunu yaptım, çok etkili bir osilatör. Osilatör, varikap ve çok turlu pot ile değil, Varyabl kondansatör ile kontrol ediliyor. Kararlı olduğunu, frekansının kaymadığını düsünüyorum. Osilatör, kristal kontrollü değil. Bfo ise kristal kontrollü bir osilatör.

Modülasyonda klasik 741 OPAMP kullanmış.

Devrenin uygulamadaki olumsuz tarafı PCB lerin çift taraflı olması. Mesela benim teknolojim çift taraflı basmaya uygun değil. Dolayısiyle Hazır plaket almak lazım. Ancak teorik ve hatta pratik olarak Luc'unkiden çok bir farkı olmadığına göre Projeyi şimdilik bekletmekte bir sakınca yok. 73...

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #8 : 17 Temmuz 2013, 23:09:25 »
Dikkat ettinizmi  bilmiyorum  qrp lerin çoğunda  frekans  metre  kullanmıyorlar biz ise nerdeyse  devreden önce frekans sayıcıyı  yapıyoruz . birde  resm ederken sürekli cihaz 7092 de duruyor  7092  buyuk boy yapıp odasına asan  varmı diye bazen merak ediyorum .kullanım şekilleri bizden farklı galiba biz sürekli dinlemede kalıp frekans kayması varmı yokmu nereyi dinliyoruz  anlamak istiyoruz yabancılar acıp tamburu cevirip konuşan varsa bulduğu yerde konuşup sonra kapatıyor galiba . 73

Çevrimdışı TA3IHD

« Yanıtla #9 : 19 Temmuz 2013, 22:47:58 »
Aslında bu konu geçen sene sonunda açılmış, ben hep sonradan uyanan cinsten olduğum için yeni fark ettim..

Ancak elektronik, elektroniktir. 6 ay önce 1 gün önce, çok birşey farketmez sanırım.

Mesut Kardeş, yabancı QRP'lerde  frekansmetre olmayışından bahsetmiş. Avrupalılar bizim birkaç mislimiz daha pinti veya eli sıkı. Frekansmetreyi koymamak fiyat açışından cazip geliyor. 1945 lerin usulü üzerinde frekansları yazan başlıkları kullanıyorlar. Aşağıdaki resimdeki gibi.. Okuduğum cihaz anlatım yazılarında sürekli elemanların yanında  "cheap" (ucuz) yazıp duruyor. Adamlar çok pinti. Ancak frekansmetre bir ileri teknoloji ürünü.
Cihazla en çok konuşan arkadaşlardan biri Almanyadan 25 yıl önce aldığı cihazda frekans metre olmadığı için bizlere ıslık çaldırıp cihazını ayarlıyor.
 Halbuki malum frekansmetreden birtane yapıp yerleştirse hiç zahmet çekmeyecek. 73..

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #10 : 20 Temmuz 2013, 00:17:05 »
Hulusi abi bu sözünle konuşandan cok dinleyen var sözünü doğrulamış oluyoruz ben söz ettiğin arkadaşa. Frekans metre takmak konusunda ücretsiz yardımcı olabileceğimi söyledim. Cihazın orjinalliğini bozmak istemediğini söyledi. Bence pintilikle  alakalı değil abi bu iş kulak işi. İnsanlar cok güzel ayarlıyor  cihazlarını . Biz görmeden beceremiyoruz. Galiba   73