Gönderen Konu: ERAD 3500 Rakım AYDOS Zirveye APRS Sistemi Kuruyor‏  (Okunma sayısı 784 defa)

Çevrimdışı TA2HM

TA Callbook kaydı

Murat Asal
    ANKARA
  • OM/YL
  • HAYATI NEREDEN SEVERSENİZ, ORADAN YAKALARSINIZ.
Ynt: ERAD 3500 Rakım AYDOS Zirveye APRS Sistemi Kuruyor‏
« Yanıtla #20 : 02 Temmuz 2012, 01:37:27 »
Çok derğerli arkadaşlar, naçizane ben de bu konuda bir iki söz söylemek isterim. Amatör Telsizciliğin; Kanun ve Yönetmeliklerle belirlenmiş kurallar çerçevesinde yürütülen bir hobi olduğunu hatırlatmak isterim. Maalesef Kanun ve Yönetmeliklerde Amatör Telsizcilere tahsis edilmiş frekanslarda isteyen istediği gibi konuşur, istediğini yapar, içinden nasıl geliyorsa öyle konuşur diye bir madde bulamadım. Amatör Telsizciliğin belli kurallar içerisinde neyin nasıl yapılacağı hepimizce de aşikardır. Amatör Telsizciliğin kurallarını esnetmektense sınava girip, belgesini alan herkes bu kuralları bir gözden geçirip, kendini Amatör Telsizciliğe uydurması gerekir diye düşünüyorum. Zaman zaman evimizde telsizimizi açıp, yapılan qso'ları dinlerken ne yazıkkı frekansta yapılan konuşmalar yüzünden ya telsizimizi kapatıyoruz, yada frekans değiştirmek zorunda kalıyoruz. Bence Amatör Telsizcilere tahsis edilmiş frekanslarda daha dikkatli qso yapmalıyız. Ayrıca kurulan rölelerde yapılan qso'ların Amatör Telsizcilik kuralları çerçevesinde yapılıp, yapılmadığının kontrolü de bu röleyi kuran derneğin yöneticilerine aittir. Belki bazı dernekler kurdukları rölelerde yapılan qso'larla ilgili kuralları esnetebilirler, bu da o derneğin sorumluluğudur.

73 ler.
EX TA9AS
Cep.Tel.: 0532 156 44 33
E-Posta & Facebook : ta5iw@hotmail.com
Sen ne kadar anlatırsan anlat herşey karşındakinin seni anladığı kadardır. Hz.Mevlana

Çevrimdışı TA5MT

TA Callbook kaydı

Ümit Duran Geçili
    ADANA
  • OM/YL
  • BİN BİLSENDE BİR BİLENE DANIŞ.
« Yanıtla #21 : 02 Temmuz 2012, 13:35:26 »
murat bey konuyu siz degilde muatap aldıgımız şahızlar acsaydı amatörlüge yakışmayan konuşmaları kim yapıyor acarmısınız rolelerde katkı payı olmadan konuşamassınız diyen lere bi sözünüz yok rolelerde para toplamaya calışanlar sizce amatörlüge darbe vurmuyorlarmı siz onlara bi bakın bence şurada adana da biz ler bir telsiz mesafesi uzaklıgındayız ben sizden burdan bir acıklama yerine telsizden konuşmayı beklerdim size bu yolda başarılar dilerim.....

Çevrimdışı TA2HM

TA Callbook kaydı

Murat Asal
    ANKARA
  • OM/YL
  • HAYATI NEREDEN SEVERSENİZ, ORADAN YAKALARSINIZ.
« Yanıtla #22 : 02 Temmuz 2012, 15:12:58 »
Ümit bey her kes birbirine bir telsiz mesafesinde, konu burada açıldığı için buraya yazdım. Bu rölelerin masrafları sanırım devlet tarafından karşılanıyor sanıyorsunuz. Herkes elinden geleni yapması gerekir diye düşünüyorum. Bu her tarafta en azından benim gördüğüm böyle. Amatörlük adına yapılan en küçük bir faaliyeti de önemsemek gerekir. Birlik beraberlik içerisinde biryerlere gelinebilir. Ben yukarıda düşüncelerimi belirttim, konu tartışmaya doğru gittiği için herkesten de özür dilerim. Eğer düşüncelerimde size uymayan bir husus veya yanlış olduğunu düşündüğünüz bir husus var ise bunu karşılıklı olarak tartışabiliriz. Ben de size başarılar dilerim.

73 ler.
EX TA9AS
Cep.Tel.: 0532 156 44 33
E-Posta & Facebook : ta5iw@hotmail.com
Sen ne kadar anlatırsan anlat herşey karşındakinin seni anladığı kadardır. Hz.Mevlana

Çevrimdışı TA5MT

TA Callbook kaydı

Ümit Duran Geçili
    ADANA
  • OM/YL
  • BİN BİLSENDE BİR BİLENE DANIŞ.
« Yanıtla #23 : 02 Temmuz 2012, 16:12:33 »
allah herkesin işini gücünü ras getirsin calışmalarınızda başarılar dilerim burası adana incirlik

Çevrimdışı TA2PI

« Yanıtla #24 : 02 Temmuz 2012, 17:03:32 »
"""""İsa bey meselesi olanlar kendi aralarında hallediyorlardır demişsiniz güzel peki meselelerini neden bu platformda umuma duyuruyorlar ve TRAC KONYA şubesi bizim çalışmamızda böyle bir terbiyesizlik yapmıştır diye açıklamada bulunuyorlar. Madem öyle birşey vardı kendi aralarında halledelerdi. Benim şimdi TRAC KONYA şubesi hakkında önyargılarım oluştu. Bu işi yapan veya yapanlar adı geçen şubenin bütün üyelerimi? yoksa birkaç kişimi? nedir. Kaldıki yeni arkadaşlarımız geçmişteki yazıları okuyunca akıllarında soru işareti oluşmasın!  Madem konu açıldı, bizlere duyuruldu konu yargıya intikal etti sonucunu hepberaber öğrenmek herkesin hakkı diye düşünüyorum. Şunu belirteyim yeni bir tartışma yaratmak gibi bir amacım yok ve geçen sene arkadaşlarımızın yaptığı güzel çalışmada yapılan bu büyük terbiyesizliği tasvip etmediğimide altı çizili bir şekilde belirteyim"""""

Onur Bey Merhaba..
Hiç bir şeyin altını çizmenize gerek yok.Herkes ne olduğunu gayet açık bir şekilde bilmektedir.Ben eski konu ile ilgili açık bir beyanda bulunmadım..Siz benim söylediklerimi algılayamamıssınız. Çalışma yapan herkesi tebrik etmek gerektiğini vurgulamak istemiştim.bu mesele ile ilgili her ne durum var ise "beni" ilgilendirmez.Ben; amatörlük  adına her kim çalışma yapıyor ise onun altını çizerim.Yani kişisel  husumetler,meseleler,kavgalar radyomu entefere etmez.."Kişi kendisinin aynasıdır"
Saygılar.

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #25 : 02 Temmuz 2012, 20:42:34 »
İsa bey benim size söylemek istediğim; meselenin sizin dediğiniz gibi kendi aralarında halledilme olayı olmadığını, aksine bir suçlamanın olduğu bunuda kanıt gösteremeden bunlar yaptı diye birçok kişinin zan altında bırakıldığını vurgulamaktı. Ama siz o konuları tekrar açmak kimseye birşey kazandırmaz diyince  ve emin bir şekilde kendi aralarında halledildiğini söyleyince bende haliyle sizi yanlış algıladım ve o soruyu sordum kusura bakmayın.
Birde herkes ne olduğunu gayet açık bir şekilde bilmektedir diyorsunuz güzel hoş siz biliyorsunuz ama bence olay açığa kavuşmadığından veya açıklama yapanlar açıklığa kavuşturmadığından dolayı bir çok kişi eski yazılanları okudukça açık bir şekilde bilmeyecektir. Tabi bu olanlar sizin radyonuzu enterfere etmesede Türkiye'de radyo amatörlüğünü baltalayıp başta Trac Konya şubesinin digisini enterfere etmiştir. Geçen sene olan bu olayların hukuksal sonuçlarını merakla bekliyoruz.(tabi varsa?)
I LOVE İCOM