Çok derğerli arkadaşlar, naçizane ben de bu konuda bir iki söz söylemek isterim. Amatör Telsizciliğin; Kanun ve Yönetmeliklerle belirlenmiş kurallar çerçevesinde yürütülen bir hobi olduğunu hatırlatmak isterim. Maalesef Kanun ve Yönetmeliklerde Amatör Telsizcilere tahsis edilmiş frekanslarda isteyen istediği gibi konuşur, istediğini yapar, içinden nasıl geliyorsa öyle konuşur diye bir madde bulamadım. Amatör Telsizciliğin belli kurallar içerisinde neyin nasıl yapılacağı hepimizce de aşikardır. Amatör Telsizciliğin kurallarını esnetmektense sınava girip, belgesini alan herkes bu kuralları bir gözden geçirip, kendini Amatör Telsizciliğe uydurması gerekir diye düşünüyorum. Zaman zaman evimizde telsizimizi açıp, yapılan qso'ları dinlerken ne yazıkkı frekansta yapılan konuşmalar yüzünden ya telsizimizi kapatıyoruz, yada frekans değiştirmek zorunda kalıyoruz. Bence Amatör Telsizcilere tahsis edilmiş frekanslarda daha dikkatli qso yapmalıyız. Ayrıca kurulan rölelerde yapılan qso'ların Amatör Telsizcilik kuralları çerçevesinde yapılıp, yapılmadığının kontrolü de bu röleyi kuran derneğin yöneticilerine aittir. Belki bazı dernekler kurdukları rölelerde yapılan qso'larla ilgili kuralları esnetebilirler, bu da o derneğin sorumluluğudur.
73 ler.