Gönderen Konu: USB-RS232 ÇEVİRİCİ İLE HAM RADİO DELUXE KULLANIMI  (Okunma sayısı 254 defa)

Çevrimdışı TA8AT

Mini netbook'a UPTECH marka usb-rs232 çevirici driverini kurup kendi yaptığım ct 17 devresi ile icom telsizi ham radio deluxe programı ile pc ye bağlayıp cihazın fonksiyonlarına ulaşıyorum. Ham radio deluxe ile telsizin pc den frekansını,modülasyonunu,gücünü vb. değiştiriyorum. 1-2 dakika kullanımdan sonra program kilitleniyor cihaza müdahalem sona eriyor bilgisayarım com port hatası veriyor. Hatta bilgisayarın tüm usb portları çalışmaz oluyor bilgisayarın  aygıt yöneticisindende görünmüyor usb lere takılan mause vb. kullanılamıyor. Bilgisayarı resetliyorum,bütün bağlantıları çıkarıp takıyorum com portlarım (usb) çalışmıyor. USB çalışmama sorununu bilgisayarı güvenli modda açıp chk dsk komutu ile bozuk sistem dosyalarını onararak düzelttim. Bu sorunla iki defa karşılaştım.
Sorun nereden kaynaklanabilir? UPTECH USB-RS232 çevirici kurulumu düzgün yapıldı bu çeviriciler ile telsizinizi bilgisayarınıza bağlayınca sıkıntı yaşanabilirmi?
CT17 cat kontrolde sorun olsa ilk etapta kullanırken çalışıyor. Ham radio deluxe programının haricindede program kullandım sorun aynı ilk etapta çalışıyor.
Konu hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA4SO

Ynt: USB-RS232 ÇEVİRİCİ İLE HAM RADİO DELUXE KULLANIMI
« Yanıtla #1 : 27 Mayıs 2012, 21:26:02 »
Onur Bey merhabalar,

Benzer bir sorunu yaşıyordum, fikir verir belki diye paylaşıyorum;

Ben de FT-857 ile USB CAT kablo kullanıyorum. Dijital modlarda Ham Radio Deluxe ve Digital Master programlarını kullanırken sizinkinin  benzeri sorunlar yaşadım.  Biraz gözlemleyince sorunun cihazdan çıkış yapıp tuner (manual tuner kullanıyorum) ile ayar yaparken SWR yüksek ise yaşandığını fark ettim. Sanırım antenden geri dönen sinyal  bir etkileşime yol açıyor ve usb giriş artık tanınmıyor. Yazılımları ve sistemi yeniden başlatmak gerekiyor. Ben çözümü önce çalışacağım bantta tuner ayarı yapıp sonra programları açmakta buldum. Bu arada belirteyim ki; tuner ayarı yaparken de normal çalışma sırasında da çıkış gücüm sadece 5 W.

Siz de böyle b,r durum var mı gözlerseniz belki çözüm bulabilirsiniz.

Selamlar, 73...
http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN

Çevrimdışı TA2M

« Yanıtla #2 : 27 Mayıs 2012, 21:40:31 »
Çalışılan banda uygun olmayan anten, istasyon bölgesinde anten tuner ile tune edilirse , tunere kadar gelen anten kablosu da antenin bir parçası gibi çalışacağından istasyon bölgesinde anten kablosundan RF yayılıyor. Bu RF bilgisayarınızı , USB dönüştürücünüzü vs. etkiliyor.

CAT kablosunun ve ses bağlantılarının bilgisayara girdiği kabloların üzerine birkaç tane Ferrit yüzük geçirerek geçici çözüm üretebilirsiniz.

NOT: Her band için radial eklemeden önce Balık Oltası anten kullanırken aynı sıkıntıları bende yaşıyordum. Hatta anten tuner'in dış kabına hata ile elimi dokundurduğumda elimi yakacak düzeyde RF mevcuttu. Radial ekleme sonrası bu etki bir hayli azalmıştı. Şu an kullandığım G5RV ile sorundan tamamen kurtuldum.

73,
Mustafa , TA2EY
73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #3 : 27 Mayıs 2012, 21:53:25 »
Şadan bey merhaba.
Mustafa beyin düşüncesine katılıyorum ve USB Cat kabloya bir şok balun (choke balun - ugly choke balun) yapmayı öneriyorum. Basitçe, kabloyu, bulabildiğiniz en kocaman torodin içinden sağlı sollu iki öbek şeklinde 3 veya 4 er tur geçirip dolamak sureti ile yapılabilir.
Ya da kablo uzun ferit çubuk üzerine (orta dalga anten kömürü diye tabir edilir) 7-8 tur sarıp sabitleyerek yapılabilir. Görevi HF nin chaza dönüşünü engellemektir.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #4 : 27 Mayıs 2012, 22:43:12 »
Şadan bey, Mustafa bey, Ahmet bey öncelikle ilginiz için teşekkürler. Şunu belirtmeyi unutmuş olabilirim cihazla daha TX yapmadan bu hata ile karşılaşıyorum yani swr den dolayı bir sorun yok şimdilik.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA2AD

« Yanıtla #5 : 28 Mayıs 2012, 10:05:50 »
Merhaba,
zamanında aynı tarz sorunlarla çok boğuştum ve çözümü ekde adını ve resmini verdiğim üründe buldum ,
hepsiburada.com dan almıştım lakin satıştan kalkmış :(

"MANHATTAN İKİLİ USB=>SERİ ÇEVİRİCİ KABLO"
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA8C

« Yanıtla #6 : 28 Mayıs 2012, 10:54:22 »
onur bey göndermiş oldugum dökümanları aldınızmı acaba bilgi verirseniz menmun olurum Gaziantep,den selamlar
TA8AL
Mehmet hanifi küçükoğlu
ta8al@hotmail.com
05334605192
http://www.gazianteptrac.org.tr/
Yalnızca kültürlü insanlar öğrenmeyi sever, cahiller ders vermeyi tercih eder.
Edouard Le Berquier

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #7 : 28 Mayıs 2012, 13:19:18 »
Mehmet hanifi bey evet gönderdiğiniz maili aldım ve ct 17 nin çıkış uçlarını rs 232 ye uyarlarken çok faydası oldu teşekkür ederim.
Şua bey anladığım kadarıyla böyle durumlarda usb çeviricilerde sıkıntı yaşanıyor. Rs 232 den gelen özellikle rx,tx uçlarını usb üzerinden porta bağlarken birebir pinlerden irtibatı olmaması bu çeviriciler vasıtası ile bir nevi programla kandırarak programın işlevselliği ile bağlamış oluyoruz. Böyle olunca hatalar üst üste geliyor özellikle telsiz program vb. işlerde. Yaşadığım problemle ilgili gerek mail ile döküman gönderen, gerek forumda bilgilerini paylaşan,gerek telefonla tecrübelerini paylaşarak yardımcı olan arkadaşlarıma teşekkür ederim. Sorun hakkında bilgi, tecrübe ve çözüm önerilerinizi bekliyorum.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #8 : 30 Mayıs 2012, 13:07:39 »
Kıymetli arkadaşlar. Uptech usb to rs 232 ile sorunu sağolsun TA3IW Cavit bey telefonla arayarak çözdü. Kullandığım pc ye win.7 starter yüklü olup ben bu çeviriciyi prolific pl 2303 win 7 driveri ile kurmuştum.Cavit beyin tavsiyesi ile win 7 driveri kaldırıp aynı programın vista sürümünü kurarak başladım. Daha sonra ct 17 den icom telsize bağlantı kablosunun uzunluğunun maksimum 120 cm. olması gerektiğini söyledi ve bu kabloyuda 1 metreye indirerek sorun çözüldü. Şuan için program vasıtası ile telsizi kontrol edebiliyorum ve programda kilitlenme, usb com portlarda arıza vb. sorunlar ortadan kalktı. Kendisine teşekkür eder konuyu buraya       yazarak belki benim gibi problem yaşayan arkadaşlarıma yardımcı olacağını düşünüyorum. 73..
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA3IW

« Yanıtla #9 : 30 Mayıs 2012, 17:04:41 »
Merhaba Onur .Probolemi çözdüğüne sevindim.Her zaman yardımcı olamaya çalışırım.Yakın zamanda HF den görüşmek umuduyla.Kal sağlıcakla Onur......73! de TA3İW