Gönderen Konu: Anten soketi ve fiş sorusu...  (Okunma sayısı 300 defa)

Çevrimdışı TA3EP

Anten soketi ve fiş sorusu...
« : 13 Mayıs 2012, 12:22:10 »
Yaesu FT-857D nin arkasında 2 adet anten soketi bulunmakta. Bunlardan birisi HF için, diğeri VHF+UHF için. Normalde bu cihazın her iki soketi de SO-239 olması lazım, el kitabı da öyle diyor, ama benim cihazda VHF/UHF olanı farklı, daha önce 112 de çalışırken gördüğüm cihazlardan aklımda kalan bilgilere göre N-Female dedikleri soketten.
Şimdi sorularım:
1- Doğru mu biliyorum, ilk resimdeki ok işaretli soket N-Female mi?
2- Bu soket için kullanacağım fiş ikinci resimde yanında (?) işareti olan N-Male fiş midir?
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA5S

Ynt: Anten soketi ve fiş sorusu...
« Yanıtla #1 : 13 Mayıs 2012, 12:43:35 »
evet dogru yazmısnız alltakı ısaretlı olan gırısı burda kullana bılırsınız bazı yerlerde ıgne uclu gırsı dıyede tabır edılır eger elınızdekı antenın gırısı bu sekılde degıl ıse cıhazın arkasına ufak bır dönusturucu sokette kullana bılırsınız bu sayede eskı nesıl anten soketını takma sansınız var
Hilmi ÖZBEK
ESKİŞEHİR

TA5S   
Zoru başarırız imkansızlık biraz zaman alır....73

Çevrimdışı TA3ATA

« Yanıtla #2 : 13 Mayıs 2012, 12:47:55 »
Evet Ahmet bey;

İşaret ettiğiniz "N" konnectör olarak tabir edilmekte olup ,alt resimde de bunun ,PL 259 a çeviricisidir..
Birkaç resim de ben paylaşayım..

Selamlar

TA3ATA...M.TURGAY
Best Regards
***UNUTMA...!!   
SANA IŞIK TUTANA ARKANI DÖNERSEN; GÖRECEĞİN TEK ŞEY KENDİ KARANLIĞINDIR..***

TA3ATA.M.TURGAY
Best Regards
(Ex..TB3JJ)
ta3ata@hotmail.com

Çevrimdışı TA3ATA

« Yanıtla #3 : 13 Mayıs 2012, 12:49:30 »
..
***UNUTMA...!!   

TA3ATA.M.TURGAY
Best Regards
(Ex..TB3JJ)
ta3ata@hotmail.com

Çevrimdışı TA4SO

« Yanıtla #4 : 13 Mayıs 2012, 13:01:39 »
Ahmet Bey merhabalar, öncelikle yeni cihazınız tekrar hayırlı olsun.

Değerli Hilmi Bey ve Turgay Abi gerekli bilgileri vermiş zaten ben de bir kaç ekleme yapayım.

Bu konnektörü ve SO-239 için dönüştürücüsünü ben geçen yaz İzmir'de bulmuştum fakat dönüştürücüde bir miktar kayıp oluyor. Bir de HF'te kullanırken VHF/UHF girişinde anten takılı ise olası sorunlarla ilgili forumda yazılar mevcuttu.

Saygılar, 73...
http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #5 : 13 Mayıs 2012, 13:04:52 »
Hızlı yanıtlar için çok teşekkür ederim.
Dönüştürücü şart değil, direkt RG-58 e bağlanacak bir iğne uçlu fiş bulsam da olur. Ya da bu sosyetik soketi söksem de yerine 50 ohmluk klasik soket mi taksam... Tabii bunun için önce aynı tipten klasik soket bulmam lazım :)

Eğer çok sormama kızmaz iseniz :) bu fişleri yurtiçi internetten ısmarlayabileceğim bir web adresi var mı acaba? Eğer yoksa, İzmir'e günübirlik gidişlerimde bu tür anten kablo, fiş vb malzemeleri kendim nereden satın alabilirim?
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #6 : 13 Mayıs 2012, 13:07:29 »
Şadan bey, 857 yi HF de kullanırken, UHF anten soketinin boş olması mı gerekiyor? O konu başlıklarını kaçırmışım, olası sorunlar neler imiş?
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA4SO

« Yanıtla #7 : 13 Mayıs 2012, 13:08:55 »
Ahmet Bey, internet üzerinden nokta elektronikten alabilirsiniz:

http://www.noktaelektronik.net/tr/ukategoriler/1/RF-Konnektorler

73...

Çevrimdışı TA3ATA

« Yanıtla #8 : 13 Mayıs 2012, 13:11:21 »
Ahmet Mete bey;
İzmir'e geldiğinizde Çankaya 'da eski bitpazarı tabir edilen yerde 2.ONUR HAN var.. bu hanın girişinde "BAŞKENTLİ ELEKTRONİK" var..Burada istediğiniz elemanları bulmanız mümkün..

TA3ATA...M.TURGAY
Best Regards
***UNUTMA...!!   

TA3ATA.M.TURGAY
Best Regards
(Ex..TB3JJ)
ta3ata@hotmail.com

Çevrimdışı TA4SO

« Yanıtla #9 : 13 Mayıs 2012, 13:17:35 »
Ahmet Bey bahsettiğim mesajı buldum;

Burada TA3GO Can beyin sorusuna TA7OM Hüdaverdi Bey'in mesajında böyle bir uyarı vardı.

http://www.telsizciler.org/index.php/topic,4329.0.html

Benim cihazda bu girişi kullanmadığım için bir değerlendirme yapamayacağım tabi.

73

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #10 : 13 Mayıs 2012, 13:48:21 »
Üşenmeden yazdığınız güzel yanıtlarınız için çok teşekkür ederim, tüm bilgiler çok işime yarayacak.

Şadan bey, verdiğiniz linkteki yazılanları okudum. V/UHF kullanmak için 112ci dönemlerimden kalma el telsizlerim ve onlara bağlamak için dual bant fiber antenlerim vb var zaten, yani 857 yi aslında multiband diye almadım, HF için aldım, şimdilik konu duygusal, bulabildiğim en uygun fiyatlı HF cihaz o idi + ev dışında aküyle kullanma ihtimalim vardı. Bir şey daha itiraf edeyim, UHF fişini de sadece dummy bağlamak için arıyorum, dalgınlıkla cihaz UHF de iken mandallarsam çıkış yakmayayım diye :) Uzun bir yolun başındayım, daha çook çalışmam lazım :)
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA2M

« Yanıtla #11 : 13 Mayıs 2012, 16:54:16 »
Avrupa versiyonu cihazlarda VHF-UHF konnektörü olarak daha düşük kayıplı olan N konnektör kullanılıyor. Nokta Elektronik'te istediğiniz konnektörleri ve dönüştürücüleri bulabilirsiniz.

Acil durumlarda N erkek konnektör bulamadığınız zaman BNC erkek konnektörü N dişinin ortasına takıp kullanabilirsiniz.

73,
Mustafa , TA2EY
73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA4SO

« Yanıtla #12 : 13 Mayıs 2012, 17:16:33 »
Ahmet Bey cihaz UHF ve VHF de sadece mandal bas bırakla ve düşük güçlerde problem çıkarmaz diye biliyorum ayrıca cihazın yüksek swr dolayısıyla kendini korumaya alması lazım, 73...

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #13 : 13 Mayıs 2012, 17:39:47 »
Teşekkürler. BNC konnektörün göbeği gerçekten oraya uyacak gibi. SWR korumasına gelince, bunu duyduğum iyi oldu, yine de denemek istemem doğrusu :)
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #14 : 13 Mayıs 2012, 20:04:00 »
Bilgi için teşekkürler.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #15 : 14 Mayıs 2012, 21:57:02 »
Şimdi farkettim, Hayri beyin sitesinde de envai çeşidi varmış ve online ısmarlama yapılabiliyor:
http://www.mobilcom.com.tr/asp/group/664/Konnektorler
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3EN

« Yanıtla #16 : 18 Mayıs 2012, 11:46:13 »
          Ahmet Bey merhabalar,
          İzmir'e gittiğinizde anten jakları almak isterseniz "Necip Bilgisayar" ve "Başkent elektronik" dükkanlarından alabilirsiniz.Bu dükkanlar Çankaya'da 2. Onur iş hanında. Ayrıca burada çok sayıda dükkan olduğu gibi bir de 1. Onur iş hanı da var oralardaki dükkanlardan da malzeme   alış verişi yapabilirsiniz.
          Kolay gelsin...

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #17 : 18 Mayıs 2012, 14:45:01 »
Hüseyin bey ilginiz için çok teşekkür ederim.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND