Gönderen Konu: yaesu vx-8e nasıl bir cihazdır değerlendirme ve tavsiye lütfen  (Okunma sayısı 197 defa)

Çevrimdışı TA3AKT

arkadaşlarımın tavsiyesi ile yurt dışından vx-8e getirtiyorum ama tribant walki talki diye yazıyor googlede bu cihaz ile ilgili düşüncelerinizi öğrenmek isterim fazla teknik konulara girmez iseniz zira yeni amatörüm saygılarımla 73ler
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Çevrimdışı TA3SA

Sayın Kemal Bey;

Bu tür cihazların özellikleri, menüsü ve kullanım opsiyonları  her ne kadar fazla ise de bu artı bir puan gibi görülmekte, lakin sonuç öyle olmamaktadır. Özellikle amatörlüğe yeni başlıyor olduğunuzdan bahsetmişsiniz. Şahsi düşüncem odur ki bir cihazda ne kadar çok özellik varsa bir o kadar da batarya problemi yaşatıyor bizlere. Onun için tercih ettiğiniz cihaza birde yedek batarya ilave etmeniz bence kesinlikle gerekli.Gösterişe ise diyecek yok bu cihaz için.

Her zaman kullanmayacağınız birçok özellik ihtiva eden bir cihaz yerine ben olsam FT 60'dan şaşmazdım. Hem hassas hem bol tuşlu hem nazik bu cihazlardan daima uzak durmuşumdur. Kullanım kolaylığı ,sağlamlık ve uzun batarya ömrü tercihimdir..

Amatörlük hayatınızda bol QSO'lu günler diliyor, gönlünüze göre seçiminizi yapmanızı umuyorum.
Saygılarımla..

Ali KARABAŞ
de TA3SA      KN40LE
ta3sa@hotmail.com
Sözde değil, özde amatör ruh..Anlayana..!!!

Çevrimdışı TA4ATA

Kemal Bey,

Ali beyin Tavsiyelerini bence değerlendirmenizde fayda var.

Bende size tecrübelerimi paylaşmak istiyuorum. VX-8E güzel bir cihaz triband olması güzel bir seçenek lakin yasalarımız gereği o cihazın 2 bandı kullanabileceksiniz. Cihaz aynı zamanda 100 KHZ ile 1000 mhz  arasında bir geniş band alıcı özelliğide mevcuttur. Bir başka güzelliği Dual banda VHF ve UHF de dinleme yaparken Fm modülasyonunda Radyo yayını 87 - 108 mhz arasını dinleyebilirsiniz...
Cihazın en önemli özelliği kendi içinde TNC modemi APRS sistemi olmasınıdır. Bu sayade pozisyon bilgilerinizi gönderebilir aprs trafiğini takip edebilir paket alıp paket gönderebilirsiniz. Yalnız hareketli durumlarda ise opsiyonel GPS bağlantısı ilede değerlendirebilirsiniz.
Cihaz eski VX-7R lere göre biraz  fazla gürültü alıyor... Banstırması iyi değil gibi... VX-8E serinin ilk cihazı olduğundan bir takım sıkıntılar ön görülemeyen  aksaklıklar olabilir. Bu   sebebler yüzünden serinin 2. cihazını almanızı tavsiye ederim VX-DR modelini bu cihazda ilk serinin eksikleri kapatılmış vede bastırma gürültü tone  problemleri giderilmiş.. Ayrıca TNC modeme Smartbeocaning özelliğide eklenerek seyat esnasında uygun pozisyonlama bilgisi alıp gönderme ve bununla beraber birçok özellik eklenmiş eksikler kapatılmıştır. Yalnız çok batarya harcamaktadır. bu yüzden ya yedek batarya yada daha yüksek akım kapasitesine sahip bataryalar ile kullamanızı tavsiye ederim...

Birde serinin 3. cihazı kendi içinde dahili GPS VX-GR modeli mevcuttur bu cihaz triband değil dual ban olup ayrıca geniş band alıcı özelliğide yoktur.dahili gpsten ötürü bataryası çokbuk bitmektedir.  yalnız aprs sistemi içinde iyi bir tam takım tak çalıştır bir cihazdır.

VX8 ailesi için size kısaca özet bir şekilde önemli noktalarını aktarmaya çalıştım. aslında bir çok özellik kullanım alanı ve bunun beraberinde + ve - lerini tüm arkadaşlar sizinle bilgi ve birikimini paylaşacaklardır.

73