Gönderen Konu: telsiz seçimi yardım lütfen  (Okunma sayısı 258 defa)

Çevrimdışı TA3AKT

telsiz seçimi yardım lütfen
« : 05 Mayıs 2012, 00:48:13 »
arkadaşlar merhaba ben izmir çeşmede yaşıyorum ve yeni amatörüm zannedersem çeşmede lisanslı amatör olarak tekim  aynı zamanda amatör havacıyım (paramotor pilotum) kısaca konuyu açıklayayım hem hava hem deniz hemde karasal yayınlarda alma verme yapabileceğim bir el telsizi aramaktayım bana önerebileceğiniz birmarka model varmı türkiyede bu tür cihazları kimler satar yada yurt dışından alsam (ebay) dan yutda girişinde sorun yaşarmıyım haa şimdi bazı arkadaşlar hava bandına giremeyeceğimi ve yasak olduğunu söyleyecektir ben  erken davranayım ben aynı zamanda havacıyım ve lisanslıyım yani hava bandına giriş iznim var lütfen bana bu konuda yardımcı olurmusunuz itibat telim 05322728199 faceebok kemal töreli msn. kemal_19071969@hotmail.com şimdiden herkese teşekkürler 73;s
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Çevrimdışı TA8AT

Ynt: telsiz seçimi yardım lütfen
« Yanıtla #1 : 05 Mayıs 2012, 08:06:02 »
Kemal bey iyi çalışmalar. Yurt dışından cihaz getirtirseniz büyük ihtimalle gümrüğe takılır ve yasal olan yolu seçin der Türkiye'den alın derim. Türkiye'den  amatör cihaz için yaesu distribitörü atel telekominikasyon, icom distribitörü telsan'dır. İnternetten sitelerine ulaşabilir amatör lisansınızla ellerindeki ürünlerden sipariş verebilirsiniz. Çalıştığınız bir  kurum varsa ve telsizlerini kullanıyorsanız frekansının anten boyunu hesaplayıp (bunu her amatör yapar) uygun anten yapar yada sipariş verebilirsiniz. Amatör  cihazlar ile kendi frekansının dışında ne yaparsanız yapın güç düşümleri yaşar randıman alamazsınız. Yeni amatörüm demişsiniz Çeşme'de yazları ikamet eden arkadaşlarımız var calbooktan ulaşabilirsiniz. Birde deniz frekansı vb. kullanımınıza yasak olan bir çok frekanstan bahsediyorsunuz ve yeni amatör olmuşsunuz oralarda kiminle konuşacaksınız  balıkçıların bile frekansına giremezsiniz dikkat edin yakalandığınızda lisansınız iptal olur olmakla kalmaz başınız ağrır. Balıkçıların frekansı bile lisanslı balıkçı olup ve belge sahibi olduktan sonra (amatör balıkçılık) gibi alacağınız o bandın telsizini telekominikasyon kurumunun izni ve onayı olacak  cihaz ile yaparsınız. Bir kurumda çalışıyor olsanız bile zaten çoğu kurum ya kriptolu, ya dijital sistemde zaten alacağınız amatör cihazdan bukadar geniş frekanlarda randıman alamazsınız. Yok dinlemek için ise amatör cihazların rx frekansı zaten geniş. Anladığım kadarıyla air bandın belli bir bölümünde kullanım izniniz var o zaman yaesunun vx7 si belli bir düzenlemeyle am modülasyonunda 1 watt gibi çıkış verir. VX 8 ise aprs modülü ile kullanımınıza daha zevk katacaktır. Bu siteye ulaşıp kayıt olduysanız Telsan ve Atel’i de çok rahat bulur ulaşabilirsiniz oradan cihazların teknik özelliklerine ulaşabilirsiniz araştırmalar yaparak bir karara varırsınız. Zaten radyo amatörü olmakla araştırmacı bir kişiliğiniz oluşmaya başlamıştır.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA2AOF

« Yanıtla #2 : 05 Mayıs 2012, 18:03:37 »
Kemal bey ,bütçenize göre cıhaz alın derim .çünkü :bu çıhaz işinin sınırı yok .önce ne yapmak istediginize karar verin daha sonra bütçenizi yoklayın getirte bilirseniz yurt dışı derim  neredeyse yarıyarıya mal olur.gümrükten de kormayın gider gümrügü öder cıhazınızı alırsınız.istediginiz aralıklarda hem gönderme hem alma biraz zor ama yurt dışı satış maazalarında var.acele etme biraz araştır.şimdiden kolay gelsin.
Paranın nereden geldiğini öğrenmek istersen, nereye harcandığına bak (imamı azam hz)
Faik ÖZKAN
locator : KN61LK

Çevrimdışı TA3AKT

« Yanıtla #3 : 05 Mayıs 2012, 23:18:38 »
sevgili amatör dostlarım açıklayıcı bilgiler için teşekkür ederim soru cevap şeklinde kusuruma bakmayın bende birşeyler anlatmaya çalışayım 1.amatör havacıyım yani lisanslıyım telsiz çağrı işaretim vardemek biz buna kuyruk numarası diyoruz ama burda çağrı kodumu vermiyorum sadece havacı arkadaşlara verebilirim.2. SRC5 belgesi ve balıkçı plakası dahil amatör yat kaptanıyım denizde çağrı kodu teknenin liman kayıt ismidir ve halka açıktır sınırlama kısıtlama yoktur zira emergeny duruma en açık bölümdür denizcilik sadece 16. kanalı SOS veya meydey dışında kullanamazsınız kullandığınız zamanda uyarı ihtar ve son olarak para cezası alırsınız bunu alışkanlık haline getirirseniz mahkemelik olursunuz 3. olarak yasalar karşısında ve en önemlisi karasal alanda telsiz kullanan siz değerli amatör dostlarımız zor durumda kalmasın diye birde amatör belgesi aldım elektronik ve radyo bilgim yok olmasınıda istemem nedenmi herkes kendi işini yapsın ekmeğini yesin taraftarıyım her ne kadar asgari ücretle geçinen birisi olsamda sanatkarın emekçinin yanındayım destekçisiyim yazdıklarımdan ötürü yanlış anlamayın lütfen ben hava aracımı yurt dışından aldım paşalar gibi gümrük vergisini ödedim sivil havacılıktan uçabilir ve ülkeye girişinde bir mahsur yoktur yazısınıda aldım yani herşeyi yasal prosedürleri takip ederek yaptım ve inanın fiyatta çok büyük rakamlar oynadı türkiyede satan yetkili arkadaştan alsa idim fazladan 1850 euro verecektim halbuki kar marjını düşük tutmuş olsa ondan almak beni daha mutlu edecekti şimdi aynı şeyi telsiz olayında yaşamaya başladım gönlüm türkiyeden almak ama mantıklı bir kar marjı olması koşulu ile zira ben bir AMATÖRÜM saygılarımla çeşmeden kemal 73 ler
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Çevrimdışı TA3AKT

« Yanıtla #4 : 06 Mayıs 2012, 11:43:23 »
sami kardeş temennilerin için teşekkür ederim ben biraz daha sabredeceğim ve memleketim insanının üç kuruşta olsa kazanması için mücadele edeceğim eh baktımki elin gavuru beni kazıklamıyor asıl kazıklamaya çalışanlar yurdum insanı bende tercihimi milli duygularım yönünde değilde mali yönde kullanacağım ben insanlara ikinci bir şans verilmesi taraftarlarındanım şuan için YAESU VX- serisi el telsizleri ile ilgileniyorum 2. el hesaplı arıyorum bulamazsam tabiki sıfır alacağım ama yurt dışından. saygılarımla 73ler
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #5 : 06 Mayıs 2012, 14:41:34 »
Konunun teknik bölümünü ön plana çıkarıp bu açıdan bakarsak, bildiğim kadarı ile "VHF/UHF amatör bantlar + A.M. modulasyonlu havacılık bandı + FM deniz bandı" gibi bantların hepsinde birden gönderme yapabilecek kapasitede bir el telsizi piyasada yoktur. (Çok geniş frekanslı alma yapabilen telsizler var ama gönderme yapan yok). Bu durumda tek telsizle her bantı kapsayabilmek mümkün değil.

Eğer yanlış biliyorsam, doğrusunu ben de öğrenmek isterim :)
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND