Gönderen Konu: İStanbul'daki taksicilerin cep telefonuyla telsiz gibi konuşması  (Okunma sayısı 285 defa)

Çevrimdışı TA2MOK

Merhaba,
Bİr kaç haftadır İstanbul'daki taksicilerin cep telefonlarıyla telsiz gibi konuştuklarına sahip oldu.
Yani bildiğimiz telsiz gibi, herkes konuşulanları duyabiliyor ve aynı anda bir kişi konuşabiliyor.
Nasıl oluyor diye taksiciye sordum. (Bilemedi tabii) Turkcell'e aylık belli bir ücret ödüyorlarmış. 65 Tl dedi galiba.
Turkcell de bunu sağlıyormuş. Bu sistemin ne olduğunu bilen var mı? Nasıl olduğunu, mantığını, çalışma prensibini anlamadım.

« Son Düzenleme: 03 Nisan 2012, 17:05:50 Gönderen: TA8A »

Çevrimdışı TA3EP

I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA2MOK

Evet, sanırım bu özellik. Taksilerde telsiz tarih olmuş İstanbul'da. Yakında diğer illere de  yayılır.

Çevrimdışı TA3D_SK

Iyi Gunler
Bildigim kadariyle Izmir de ozellikle dolmuscular bu sistemi yaklasik 2-3 seneden beri kullaniyorlar.
Selam ve sevgilerimle
Yasar GOCET
TA3D/VU

Çevrimdışı TA2FE

Seyfi Bey selamlar,

Benim bildiğim en az 7-8 senedir bu sistem mevcut ve kullanımda. İsmi bas konuş olması lazımdı.
Ama sadece Turkcell de değil tüm operatörlerde olması lazım . Onlar birbirinden farklı işlem yapmazlar.
Tabi bunun ekstra bir ücreti var yanlız o kadar pahalı olduğunu zannetmiyorum . Ben şirketim için bir ara alacaktım. Ama çok seneler önce idi.
Dolayısı ile şebekenin olduğu her yerde geçerli olması lazım . İstanbul  İzmir farketmez.

Selamlar

Emin
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA8RM

Selamlar,

Emin Agabey' in dedigi gibi "Bas Konus" yani "Push To Talk". Ozelligin cep telefonu tarafindan da desteklenmesi gerekiyor. Emin Agabey' in dedigi gibi 7-8 yil once de vardi. O zaman 10 Lira gibi bir farkla kullaniyor idiler.

73, Onur, TA8RM

Çevrimdışı TA3ALP

Temeli Adalet Olan Devletimiz Varola....
emre.alpaslan@adalet.gov.tr                        GSM : 0536 4832110