Gönderen Konu: Diamond HV7CX HF-VHF-UHF Araç Anteni  (Okunma sayısı 191 defa)

Çevrimdışı TA4CS

Diamond HV7CX HF-VHF-UHF Araç Anteni
« : 03 Nisan 2012, 23:22:50 »
 Diamond HV7CX HF-VHF-UHF Araç Antenini Aracında kullanan arkadaş varmı ?  + / - leri nelerdir ? lütfen bilgi teşekkür ederim Aydından 73
Dürüstlük Pahalı Bir Mülktür Ucuz İnsanlarda Bulunmaz.
'' Okumazsan yerin şantiye; Dinlenmeden parmak.banma krem şantiye.''
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E

Çevrimdışı TA8RM

Ynt: Diamond HV7CX HF-VHF-UHF Araç Anteni
« Yanıtla #1 : 04 Nisan 2012, 10:46:17 »
Merhaba,

Ben anteni 7, 14, 21 ve 28 Mhz bandlarinda kullandim. VHF ve UHF yi kullanmadim. Anteni kurallara uygun sekilde topraklayabilirseniz guzel calisiyor. QSO' larim arasinda Japonya ve Amerika mevcut, 100 W ile. Anteni araca monte ettikten sonra her band icin elemanlari keserek SWR ayarini yapar iseniz, bir kere ayarladiktan sonra hicbir tune ekipmani gerekmeden kullanabiliyorsunuz. Ancak elemanlari kesmeden once normal bir tel ile uygun boyu yaklasik olarak bulun ve daha sonra orijinal elemani kesin. Yalniz sunu soyleyeyim; Bu anten basarisi itibariyle mucize bir anten olmamasiyla birlikte, mono band antenlere gore band cesitliligi ve kompakt olusu avantaj sagliyor.

Bu arada, araciniz kucuk bir arac ise, araca monte ettiginizde antenin ucundan tutunca sanki oyuncak bir araba gibi arac devrilecekmis gibi  duruyor...hi,hi... Yani anten biraz uzun kaliyor...

73, Onur, TA8RM

Çevrimdışı TA4CS

Ynt: Diamond HV7CX HF-VHF-UHF Araç Anteni
« Yanıtla #2 : 04 Nisan 2012, 22:27:00 »
Onur bey teşekkür ederim.Aydından 73
Dürüstlük Pahalı Bir Mülktür Ucuz İnsanlarda Bulunmaz.
'' Okumazsan yerin şantiye; Dinlenmeden parmak.banma krem şantiye.''
EFELER-AYDIN
KM37WU
37° 50' 05'' N
27° 50' 22'' E