Gönderen Konu: TELSİZ TAŞIMA  (Okunma sayısı 571 defa)

Çevrimdışı TA3ARD

TELSİZ TAŞIMA
« : 17 Mart 2012, 03:51:00 »
ARKADAŞLAR İYİ GÜNLER
EL TELSİZİ VE ARAÇ TELSİZLERİNİ TAŞIRKEN
KOLLUK KUVVETLERİNİN ARAMA VE KONTROLLERİNDE KENDİMİZİ SAVUNDUĞUMUZ
KANUNLAR NELER
BU KANUNDAKİ MADDEYE GÖRE TAŞIYORUM DİYİBİLİRİZ

Çevrimdışı TA3ALP

Ynt: TELSİZ TAŞIMA
« Yanıtla #1 : 17 Mart 2012, 10:42:10 »
27292 Sayılı Resmi GAzete İle yayınlanan ÖZEL TELSİZ SİSTEMLERİ YÖNETMELİĞİ
EK-4 /

MADDE 3 – (1) Amatör Telsizcilik Belgesine sahip kişiler tarafından kullanılacak el, araç ve
sabit merkez telsiz cihazları Tablo-1de belirtilen frekans, band genişliği, çıkış güç limit değerleri ve
diğer şartlarda olmak kaydıyla, frekans tahsisine, telsiz ruhsatına gerek olmaksızın ve Kurumdan
herhangi bir izin alınmaksızın kullanılır
Temeli Adalet Olan Devletimiz Varola....
emre.alpaslan@adalet.gov.tr                        GSM : 0536 4832110     

Çevrimdışı TA3Q

TA Callbook kaydı

Türker Ali Başlayıcı
    MANİSA
  • OM/YL
  • Amatörlük ruhu yaşatanlar daim olsun
« Yanıtla #2 : 17 Mart 2012, 14:18:11 »
Emre bey in belirttiği gibi  (Tablo-1de belirtilen frekans, band genişliği, çıkış güç limit değerleri ve
diğer şartlarda olmak kaydıyla, frekans tahsisine ) amatör telsizcilik belgesi yanınızda cihazla beraber olsun. Nedeni ise gazetecilik yapan kişilerde de malum elimizdeki cihazlardan sonra yıllarda görülmeye başlandı. Sıkıntı yaşamaya başladık, kolluk görevlileri (Polis, Jandarma) bilinçli görevliler işlem yapmamaları için amatör telsizcilik belgesi gerekiyor.
73
TA3Q
TÜRKER ALİ BAŞLAYICI

QTH locator:KM38
ESKİ ÇAĞRI İŞARETİM TA8EF

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #3 : 20 Mart 2012, 00:04:48 »
TA3ARD Ramazan Dinç
Düşüncelerinize tamamen katılıyorum. TA3ALP  beyin verdiği döküman esasen sadece amatör bandlerı kapsıyor. Tablo 1 frekansları bildiğim kadarıyla saten amatör frekanslar. Bunda hiçbir problem yok. Cihazımız amatör cihaz ise ne ala. Ama bizim cihazlarımız saf amatör cihaz değil.
Bazı kurumlar kendi frekanslarını belirlemiş ona göre cihaz imal etmiş veya ithal etmişler. Örnek belediyeler sadece 148MHz kullanan cihaz kullanıyorlar. Emniyet telsizleri de 17? MHz tek frekans ...Ama biz bir el telsizi alacak olsak 136---174 MHz veya daha gelişmiş  telsiz alsak kısa dalgadan 1000 MHz ye kadar.   Bunlar amatör telsizler değil.
  niyetim tartışma konusu açmak değil. Ama hayatta gördüklerim , tecrübelerim şunu gösterdi ki hayat  kesin bilgi istiyor. Lastikli, yoruma , tabirlere açık ifadeler bizleri çıkmaza sokuyor.
 Kıyı emniyeti bana açık bir ifade ile
"-- Benim amatörüm 136 -174 MHz el telsizlerini taşıyabilir ve onu amatör bandlarda kullanabilir" Amatörlerim bu cihazı açıkça amatör band harici kullanmadıkça  kimse tarafından rahatsız edilemez" şeklinde bir ifade ancak bana güç verir, yoksa birileri gelir,
--"sen bu cihazı sadece bizim yanımızda kullanmıyorsun, biraz sonra ne yapacağın belli olmaz", bizim frekansa geçersin  gibi...  tartışmalarına girersek iyice rahatsız olacağımız kesin
Henüz amatörlerimiz için cihaz üretilmiş değil.    Esasen ben amatörü herşeyden üstün tutarım ama kanunlarla desteklenmiş olmalıyız. CB ciler de 4 watt telsiz kullanır, hiç imtihana girmezler,
amatörlük hazır telsiz kullanmak mıdır. O zaman bizim CB cilerden belediye memurlarından farkımız ne. Onlar imtihana girmeden amatör olmadan  telsiz kullanabiliyor. .. söz çok...
73 Hüsnü Köktürk

Çevrimdışı TA2OK

« Yanıtla #4 : 20 Mart 2012, 08:23:25 »
hüsnü abiye aynen katılıyorum ne yazıkki kanunlar tam ve anlaşılır şekilde yazılmıyor yoruma açık kanunlarımız çok var ama birazda bizim birşeyler bilmemiz gerekiyor mesela amatör telsizcinin telsizini yada başka bir kurumun telsizini ne kolluk kuvvetleri nede savcı inceleyemez el koyamaz bunu yapma yetkisi sadece btk da vardır hatta btk gerekli görürse kolluk kuvvetlerinin telsiz sistemlerini bile inceleme el koyma ve imha etme yetkisine sahip tek kurumdur eğer bir polis durdurur size bu telsiz ne diye sorarsa amatör lisansınızı ibraz etmeniz yeterli ama tabi türkiyede ne yazıkki savcı bile bunun böyle olması gerektiğini bilmiyor ve ver bakalım yok bunu kullanamazsın diyebiliyor birkez o cihazı btk harici kimsenin kontrol etme yetkisi yok btk da senin nezaretinde kontrol etmek zorunda

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #5 : 21 Mart 2012, 17:42:41 »
TA2AOK  Osman Bey bildiği bazı şeyleri buraya yazdı. Tabii şimdiki zaman ile eskiyi kıyaslıyamayız. Eskiden maniple kursu alan öğrencilerin dahi kurslarının basıldığı  hikayeleri işitmiştim. Şimdi zannetmiyorum ki bir kolluk  görevlisi karşınıza çıkıp sizin cihazı incelemeye kalksın, saten bu işten anlamaz...da sıkıntı cahil bir komşunun ispiyonuyla resmen savcılığa şikayetle işe başlanıyor. Benim problemim bu da değil , Ben bir amatör olarak hangi yetkilere sahibim. Önce onu bileyim . Önce benim kendime inanmam lazım. Bu inanç yazılı belgelerle kanıtlanmadıkça geçerli bilgi ve delil olmaz. Keşki TA2AOK nın söylediklerininin yazılı kaynağını bulsak.
Benim bulduklarım   TA8A Bilal bey bitliğin baş sahifesinde önemli bir iki cümle yazmış
-"Bu tür hurda cihazlar ticari olarak piyasaya arzedilecek standart ta çalışmamaktadır...... Bu hurda cihazı alan amatör kanunların kendisine verdiği yetki ile bu cihazı çalışır hale getirip amatör maksatlarda kullanabilir".

Yukardaki ifade çok önemli. Siz masumane hurdalığa gidiyorsunuz,  hurda 4822 alıyorsunuz. Mecbur alacaksınız, bunun benzerleri 2-3000 lira o da alabilirseniz.  Alıp ya parçasından istifade ediyorsunuz, veya amatör banda çevireceksiniz.  Bu arada bir problem de alıyorsunuz. Birileri sizdeki bu cihazlardan rahatszlık duyabilir. Teorik suçlanma pozisyonlarına girebilirsiniz. Bizi bu durumdan kurtaracak tek bir ispatlı cümle olacaktır O da şu
-- "Telsiz amatörü hurdalıklardan telsiz alabilir ve onu işleyip amatör bandlarda  kullanabilir".

Veya bir amatör "136-174MHz el telsizini taşıyabilir ve onu 145MHz de kullanabilir"[/b
Yetkiler laflerla değil delllerle olmalılar.
İçimizde hukukçu olduğunu söyleyen arkadaşlar vardı. Keşke onlar amatör haklarını, yetkilerini  toplayıp istifadeye sunsalar ne iyi olacaktı.
73   Hüsnü Köktürk

Çevrimdışı TA6ALI

« Yanıtla #6 : 22 Mart 2012, 10:43:49 »
Seçim zamanı recep tayyip erdoğanın mitingine katılmak için herkes gibi polis arama noktasına doğru yürürken polis durdurdu.  Önce benide polis sandılar.  Amatörüm dedim belgemi de gösterdim.  polis kibar bir dille beni kenara çekip taşımamda yada oraya telsizimle girmemde kanunen hiç bir sakınca olmadığını  ama bombalı saldırıların çoğunun telsizle ve telefonla uzaktan patlatılarak yapıldığını söyledi. Mümkünse arabama bırakmamı ille de yanımnda taşıyacaksam kapalı tutmamı rica etti.   mantık olarak zaten o kalabalıkta duyamayacağım bir telsiz için polise efelik yapmaya gerek yoktu.  bende götürdüm arabaya koydum. Amatör lisansınızın olması demek ben her şeyi yaparım demek değildir.  Ben görüyorum. nice amatörler varki telsizi boynuna asıp geziyor.  daha kendi çağrı kodunu söyleyemezken her gittiği yerde masaya telsizi koyuyor.   Yani iyi niyetli ve birazda duyarlı davrandıktan sonra ne polis ne jandarma ne de bi başkası  size bişey demez.

Çevrimdışı TA2CR

« Yanıtla #7 : 22 Mart 2012, 12:58:51 »
ali bey in yazısının üstüne diyecek bir şey yok çok çok güzel özeltlemiş elinide sağlık abi

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #8 : 22 Mart 2012, 14:47:48 »
Çok duyarlı davranan, vatandaşa insanca yaklaşan polise alkış ve tam bir amatör gibi centilmence davranan Ali beye de kocaman bir alkış...
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND