TA3ARD Ramazan Dinç
Düşüncelerinize tamamen katılıyorum. TA3ALP beyin verdiği döküman esasen sadece amatör bandlerı kapsıyor. Tablo 1 frekansları bildiğim kadarıyla saten amatör frekanslar. Bunda hiçbir problem yok. Cihazımız amatör cihaz ise ne ala. Ama bizim cihazlarımız saf amatör cihaz değil.
Bazı kurumlar kendi frekanslarını belirlemiş ona göre cihaz imal etmiş veya ithal etmişler. Örnek belediyeler sadece 148MHz kullanan cihaz kullanıyorlar. Emniyet telsizleri de 17? MHz tek frekans ...Ama biz bir el telsizi alacak olsak 136---174 MHz veya daha gelişmiş telsiz alsak kısa dalgadan 1000 MHz ye kadar. Bunlar amatör telsizler değil.
niyetim tartışma konusu açmak değil. Ama hayatta gördüklerim , tecrübelerim şunu gösterdi ki hayat kesin bilgi istiyor. Lastikli, yoruma , tabirlere açık ifadeler bizleri çıkmaza sokuyor.
Kıyı emniyeti bana açık bir ifade ile
"-- Benim amatörüm 136 -174 MHz el telsizlerini taşıyabilir ve onu amatör bandlarda kullanabilir" Amatörlerim bu cihazı açıkça amatör band harici kullanmadıkça kimse tarafından rahatsız edilemez" şeklinde bir ifade ancak bana güç verir, yoksa birileri gelir,
--"sen bu cihazı sadece bizim yanımızda kullanmıyorsun, biraz sonra ne yapacağın belli olmaz", bizim frekansa geçersin gibi... tartışmalarına girersek iyice rahatsız olacağımız kesin
Henüz amatörlerimiz için cihaz üretilmiş değil. Esasen ben amatörü herşeyden üstün tutarım ama kanunlarla desteklenmiş olmalıyız. CB ciler de 4 watt telsiz kullanır, hiç imtihana girmezler,
amatörlük hazır telsiz kullanmak mıdır. O zaman bizim CB cilerden belediye memurlarından farkımız ne. Onlar imtihana girmeden amatör olmadan telsiz kullanabiliyor. .. söz çok...
73 Hüsnü Köktürk