Gönderen Konu: Amatör istasyonunuz için hangi cihazları alırdınız?  (Okunma sayısı 483 defa)

Çevrimdışı TA3EP

Diyelim ki deli paranız var :) Konu komşuyu da ikna ettiniz, apartman çatısına iyi kötü bir anten kondurdunuz (yer sorunu yüzünden dikey anten falan bişeyler yaptınız ve boyu kısa, balunlara tunerlere kesin ihtiyacınız olacak yani).
Şimdi sizlere soru: Ana cihaz olarak ne alırdınız? Yanına besleme olarak ne alırdınız? Anten tuner olarak ne alırdınız? (Tabii cihazın içinde tümleşik anten tuner yoksa) SWRmetre-wattmetre olarak ne alırdınız? Yani "rüya takım" elemanlarınız neler? Tabii neden o tercihleri yaptığınızı da açıklayacak olursanız çok daha iyi olur, herkes yararlanır. Bir de zaten herkes kendince birşeyler yaptı/yapıyor, onlar başımız üstüne de, ben hayalinizde sahip olmayı düşlediğiniz cihazları merak ediyorum.
Kendi düşüncemi yazayım: Ana cihaz olarak Kenwood TS 2000 ilk seçenek. Anten tuneri üstünde. Tüm amatör bandları kapsıyor, dijital haberleşme imkanı sunuyor, istediğim boyutlarda (küçücük cihaz istemem, mobil kullanmayacağım nasıl olsa, tuşları falan gözüm görsün)
İkinci seçeneğim Icom IC 7400 + otomatik anten tuner AHD4. (Icom 7000 boydan kaybediyor, ufacık cihaz istemiyorum)
Besleme olarak ve swrmetre olarak çok bilgim yok, herhalde çin malı bişeyler alıp takardım.

Evet, sizin hayalinizdeki zengin işi cihazlar hangileri?
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA1LC

Çevrimdışı TA3D_SK

Ynt: Amatör istasyonunuz için hangi cihazları alırdınız?
« Yanıtla #2 : 13 Mart 2012, 15:27:06 »
Degerli Radyo Amatorlri Arkadaslarim,
Bu soruyu sanirim bir iki yil evvel Contesting.com da gormustum
Yok farzederek Ben de Elecraft K3 diyorum tabi bir iki aksesuari ile.
Selam ve sevgilerimle
Yasar GOCET
Ta3D/VU

Çevrimdışı TA2BU

« Yanıtla #3 : 15 Mart 2012, 13:06:47 »
Ne keyifli bir konu :-)

"Para sorun diil" (money no issue) olsa kesinlikle "R&S":
http://www2.rohde-schwarz.com/product/xk2100l.html

...ama, makul düşünürsek, sanırım Yaşar Bey'in K3 tercihine katılırım; ve tabii ki "K-line Set" olarak:

http://www.elecraft.com/elecraft_products_page.htm

73

Engin
ta2bu / m0edj

Çevrimdışı TA6MD

TA6MD
F.MURAT DEMİR

Çevrimdışı TA2ANL

« Yanıtla #5 : 06 Nisan 2012, 13:40:41 »
Çok para, amatörlükte bence geçerli akçe değil...Adı üzerimizde AMATÖR'lük. Tabii ki son teknoloji, yeni cihazlarımızda olmalı. Ama şöyle cillop gibi bir Collins KWM-2A, bir tane 312B-4 station monitör, bir adet 30L-1 Amplifier ve bir kova lamba...Her zaman tercihimdir.
Ama istasyonumda bir adet Harris RF-5000'de olmasını isterim.
Herkesin istekleri kabul, sağlık dolu günlerde kullanmak nasip olsun.
Selamlar,

Tolga ANIL
TA2ANL