Onur Bey,
Sanıyorum ki gereksiz alınganlık yapmışsınız. Ben bu durumun sadece size özel olmadığını, genel olarak böyle davranıldığını vurguladım. Sizi kişisel olarak tanımıyorum, belkide alacağınız cihazın şemasını dahi inceliyorsunuzdur, bilemem. Ancak genel olarak cihaz alırken özelliklerini yeterince araştırmıyoruz. Bu sadece telsiz cihazları için değil, genel olarak böyle. Birçoğumuz eve aldığımız cihazların kullanım klavuzunu 1 kez dahi açmadan çekmecelerin dibine gömüyoruz.
Ben sadece şunu diyorum: cihaz özellikleri gayet açık bir şekilde yazılmış. Takdir edersiniz ki, Çinliler bunları yazarken İngilizcenin uluslararası düzeyde kullanıldığını kabul edip yazıyorlar. Sizin veya başkalarının bilip bilmemesi kendilerini ilgilendirmez.
Bu arada, yeni dikkatimi çekti, cihazda SOS özelliği bulunduğu yazılmış. Bu özellik ilk versiyondan beri var. Ancak Türkiye şartlarında işlevsiz, Aselsan'lardaki acil çağrı özelliği bile kullanıldığında -ki profesyonel sistem, cihazların ekranında gönderenin yazması ve cihazların uyarı vermesi gibi özellikler mevcut- üzerine mandal atıp susturmaya çalışanlar verken, arkasından bilip bilmeden "şöyle-böyle yasak", "ne biçim amatör bunlar", "yauw herifin biri Aselsan sesi gönderip duruyor" gibi laflar edilirken sizin gönderdiğiniz siren sesi kimsenin umurunda olmayacaktır. Birde üzerine kalaylanabilirsiniz.