Gönderen Konu: Wouxun KG-UV6D Hakkında görüşlerim TA6ALİ  (Okunma sayısı 601 defa)

Çevrimdışı TA6ALI

Wouxun KG-UV6D Hakkında görüşlerim TA6ALİ
« : 06 Mart 2012, 15:06:01 »
4 ay boyunca wouxun uvd1p kullandıktan sonra  6d  modelini aldım 3 gündür elimde.     Cihazın eski modelle hemen hemen hiç bir farkı yok diyebilirim... Çok az ebat ve görünüş farkından başka ek olarak RPT tuşu var. bazı sitelerde croos özelliği diye tanıtılan bu tuşun cros özelliği ile uzaktan yakından alakası yok.  Sadece + yada - modda girilen ofset değerini direk çalıştırabilme yeteneği kazandırılmış. o tuşa basarak artı yada eksi moda geçebiliyosunuz ve galiba bu özelliğe reverse deniliyor.   aNTENİ VE DİNLEMESİ MÜKEMMEL DİYEBİLİRİM.  çok uzun uzadıya yazamadım ama  cihazla alakalı sorusu olana cevap verebilrim. Mandalının altına fazladan bir tuş daha koymuşlar. eskiden

Çevrimdışı TB1BTJ

Ynt: Wouxun KG-UV6D Hakkında görüşlerim TA6ALİ
« Yanıtla #1 : 07 Mart 2012, 09:37:22 »
orjinal Wouxun KG-UV6D nın kullanım kılavuzunu inceledim bu cihazda cross özelliği yok sadece repeater özelliği var o da şu sizin cihazınızda kayıtlı bir simpleks frekansı bu yeşil tuşa basarak yani otomatik shift vererek repeater(tekrarlayıcı/role) frekansına çevirmesi .benim okuduğum kadarıyla yurtiçi yurtdışı gibi ayrım yok .okuduklarım ali beyin dediklerini doğrular nitelikte.yetkili satıcılar bu konudaki sorularınızı cevaplayabilir
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA6ALI

« Yanıtla #2 : 07 Mart 2012, 16:32:51 »
Bugün farkettim  eski cihaza ek olarak  birde sos özelliği koymuşlar.  sos sinyalini göndermek istediğiniz frekansı önceden tanımlıyorsunuz. sonra sinyal gönderdiğinizde  cihaz hem led lambasını flaşlı yakıp söndürüyor ve polis tarzı bir siren öttürüyor. tabi aynı zamanda  o frekanstaki herkes bu siren sesini duyuyor. test ettim.  Ama biz türk milletiyiz. sos verdiğimde kim ne kadar algılar bilmiyorum.

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #3 : 07 Mart 2012, 18:28:54 »
mustafa bey offical web sayfasında sizin dediğiniz anlamda her hangibir kayıt yok

http://www.wouxun.com/Two-Way-Radio/KG-UV6D.htm

73
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #4 : 07 Mart 2012, 20:30:59 »
mustafa bey sanırım bir  emtianın üreticisinin web sitesi bir satıcının sitesinden daha doğru malumat verir ancak tabii ki tercih sizindir
73
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #5 : 07 Mart 2012, 21:20:07 »
o zaman bu emtia sizin aradığınız evsafı taşımıyor diyelim 73
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA3HF

« Yanıtla #6 : 10 Mart 2012, 01:07:50 »
Selamlar;

Eğer alttaki yazıdan cross özelliği var diye düşünmüş iseniz yanılıyorsunuz.

Same channel: VHF TX & UHF RX or UHF TX & VHF RX available

Şuan bu özellik 1P de de var şöyleki;

145.XXX RX yada TX tanımlayıp,
43X.XXX RX yada TX tanımlayabilirsiniz.
Yani VHF den dinleme yapar, göndermeyi UHF den yada UHF den dinleme yapar VHF den gönderme yapabilirsiniz.
(Daha çok uydu çalışmalarında kullanılıyor diyebilirim)

bu bir çeşit cross 'dur lakin bizlerin anladığı cross (repeater mantığı) değildir.

Sanırım UHF RX or UHF TX kısmında 'or' (veya) değilde 'and' (ve) olsaydı bizlerin anladığı cross cihaz olacaktı.
İngilizcem çok iyi değil belki hatalı olabilir ama benim yorumlamam bu şekilde...

Esen kalın

saygılarımla,
73's

Çevrimdışı TA8RM

« Yanıtla #7 : 12 Mart 2012, 10:44:22 »
Merhaba,

Bahsi gecen ozelligin adi hepimizin bildigi gibi Full Duplex, yani Telefon Konusmasi' dir.  Cinli ureticiler sagolsunlar, yaptiklari cihazlarin ne ozellikte oldugunu ya ifade etmeyi bilmiyorlar ya da islerine gelmiyor. Insanin kafasina "Cihazi nasil uretiyorlar bu adamlar?" sorusu geliyor...

73, Onur, TA8RM

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #8 : 12 Mart 2012, 21:35:11 »
Aslında özellikler gayet açık şekilde belirtilmiş. asıl sorun dil bilmemek ve teknik olarak sadece cihazların gönderme güçlerine ve çalışma frekanslarına bakmamızdan kaynaklanmakta. kaç kişi alacağı cihazın harmonik özelliklerine, modülasyon distorsiyonuna, hassasiyetine bakıyor? teknik özelliklerde bahsedilen SINAD'ın ne olduğunu kaç kişi biliyor?

Bahsi geçen özellik cross aktarıcı olmamakla birlikte, benim ve arkadaşlarımın çok kullandığı bir özelliktir. kanal başına cihazı programladığınızda mesela dinlemeyi uhf, göndermeyi vhf'ten yapabilirsiniz. Bu ne işe yarar derseniz, biz şu iş için kullanıyoruz:
http://www.qsl.net/tb2hl/  sayfasında "Cross Link" bağlantısına tıklayarak görebileceğiniz gibi bir link sistemimiz var. bu sistemde duplexer yerine diplexer kullandığım için cihaz vhf'ten sinyali alıp, uhf'ten gönderiyor. Yani bildiğimiz röle gibi çalışıyor tek farkı shift'i yaklaşık 290MHz. Böylelikle basit, hafif ve ucuz bir röle sistemimiz oluyor. istediğimiz an uzaktan frekans değiştirebiliyoruz ki bunu duplexer'da yapmanın bir yolu yok. Tabi bu sistemi kullanmak içinde burada bahsedilen özelliğe sahip cihazlarımızı kullanıyoruz.

Çevrimdışı TA8RM

« Yanıtla #9 : 13 Mart 2012, 09:53:29 »
Mutlu Bey,

Dil konusundaki yardimlariniz icin tesekkur ederim. 2 gunden beri "Same Channel" ne demektir diye dusunuyorum ama bulamamistim. Bu Cinli arkadaslar bu sekilde cihaz ozelliklerini yazdikca ben ve benim gibi dil bilgisi yetersiz arkadaslar hep hatali anlayacaklar. Cihazın harmonik ozellikleri, gonderme gucu modulasyon distorsiyonu, hassasiyeti ve SINAD degerlerinin bahsi gecen konu ile ilgili oldugunu da bilmiyordum.

Saygilar,

73, Onur, TA2RM

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #10 : 14 Mart 2012, 10:45:50 »
Onur Bey,

Sanıyorum ki gereksiz alınganlık yapmışsınız. Ben bu durumun sadece size özel olmadığını, genel olarak böyle davranıldığını vurguladım. Sizi kişisel olarak tanımıyorum, belkide alacağınız cihazın şemasını dahi inceliyorsunuzdur, bilemem. Ancak genel olarak cihaz alırken özelliklerini yeterince araştırmıyoruz.  Bu sadece telsiz cihazları için değil, genel olarak böyle. Birçoğumuz eve aldığımız cihazların kullanım klavuzunu 1 kez dahi açmadan çekmecelerin dibine gömüyoruz.
Ben sadece şunu diyorum: cihaz özellikleri gayet açık bir şekilde yazılmış. Takdir edersiniz ki, Çinliler bunları yazarken İngilizcenin uluslararası düzeyde kullanıldığını kabul edip yazıyorlar. Sizin veya başkalarının bilip bilmemesi kendilerini ilgilendirmez.

Bu arada, yeni dikkatimi çekti, cihazda SOS özelliği bulunduğu yazılmış. Bu özellik ilk versiyondan beri var. Ancak Türkiye şartlarında işlevsiz, Aselsan'lardaki acil çağrı özelliği bile kullanıldığında -ki profesyonel sistem, cihazların ekranında gönderenin yazması ve cihazların uyarı vermesi gibi özellikler mevcut- üzerine mandal atıp susturmaya çalışanlar verken, arkasından bilip bilmeden "şöyle-böyle yasak", "ne biçim amatör bunlar", "yauw herifin biri Aselsan sesi gönderip duruyor" gibi laflar edilirken sizin gönderdiğiniz siren sesi kimsenin umurunda olmayacaktır. Birde üzerine kalaylanabilirsiniz.

Çevrimdışı TA8RM

« Yanıtla #11 : 14 Mart 2012, 14:07:28 »
Mutlu Bey,

Aslinda alinganlik yapmadim. Cunku alinmam icin Ingilizce' yi bilmemem gerekiyor ki, oyle degilim. Neyse, konuyu zaten yeterince uzaklastirdik.

Anlatmak istedigimi anlatamamisim sanirim. Ben hala bahsi gecen "Same Channel" teriminin yanlis anlasilabilecegini savunuyorum. O terim yerine uluslararasi anlamda kaliplasmis ve kabul gorulmus haberlesme terimlerini kullanmalari daha dogru olur diye dusunuyorum. Sizin anlatmak istediginiz cihaz ozelliginin de "SPLIT CHANNEL" terimine karsilik geldigini dusunuyorum. Bu terimi uretici oraya yazmis olsaydi polemik olmazdi sanirim.

Eger daha onceki yazdiklarim bir polemigi baslatmis ise kendi adima ozur dilerim.

73, Onur, TA8RM

Çevrimdışı TA3HF

« Yanıtla #12 : 14 Mart 2012, 14:47:36 »
Arkadaşlar;

Same channel terimi tek kanal (aynı kanal) anlamında kullanılıyor diye biliyorum.
Yani ben;
Same channel: VHF TX & UHF RX or UHF TX & VHF RX available
yazısını okuduğumda

Aynı kanalda; VHF gönderme & UHF alma veya UHF gönderme & VHF almaya uygun

şeklinde anlıyorum.
Eğer or yerine and kullanmış olsalardı, ben; Hem VHF gönderme & UHF alma hemde aynı anda UHF gönderme & VHF almaya uygun şeklinde yorumlardım.

Gördüğüm ve anladığım kadarı ile; Sanırım onlarda değil bizde bir sorun var. Çünkü biz cross cihaz derken hem repeater özelliğine de hemde band farkına da cross diyoruz.
Cross çapraz tek yönlü çalışma, Repeater (röle/tekrarlayıcı) ise çapraz iki yönlü çalışma anlamında kullanmamız gerekir diye düşünüyorum.

Esen kalın;

Saygılarımla,
73;

Çevrimdışı TA8AAR

« Yanıtla #13 : 13 Nisan 2014, 19:25:52 »
arkadaşlar ben uzun süredir kullanmaktayım ve gerçekten bu paraya alınabilecek en iyi çin malı cihaz. Emin olabilirsiniz. 73
Saygılarımla,
  TA8AAR 
Onur Karakaş

Çevrimdışı TA2KW

« Yanıtla #14 : 14 Nisan 2014, 09:52:01 »
selam.

bende bu cihaza sahip birisiyim,  benim dikkatimi çeken konu ise dinlemesi, yeni bir yaesu ft-857D cihazın dinlemesi bu cihaz kadar temiz ve iyi değil, aynı çatı antenini el cihazına takıyorum,  uzak bir role olan BOZUYUK 145.750   88.5   tonlu roleyi çok çok iyi ve net şekilde duyuyor, ft-857D cihaza aynı anteni takıyorum, fakat QRM li duyuyor, bu olay beni üzdü,

evet, çin mallarında alınabilinecek en iyi cihaz diyebilirim, heleki bir baofeng uv5r cihazdan sonra bana bu Wouxun KG-UV6D mükemmel geldi,

ayrıca, pc programı olan KG-UV6 Commander ile istediğim gibi frekansları sıralayabiliyorum, tavsiye ederim.

73
TC Yalova TEKNO Merkez. CH 27.915 USB