Gönderen Konu: APRS de kullanmak üzere nasıl bir GPS seçilmeli..  (Okunma sayısı 256 defa)

Çevrimdışı TA1BT

Marka model fiyat bilgisi?
Elinde olup da değerlendirmek isteyenler de yazabilir..
Seçerken nelere dikkat edilmeli?
"Having a radio doesn't make you a communicator any more than having a guitar makes you a musician"
--Apologies to Jeff Cooper

Çevrimdışı TA8AT

Ynt: APRS de kullanmak üzere nasıl bir GPS seçilmeli..
« Yanıtla #1 : 10 Ocak 2012, 21:49:45 »
Burak bey aşağıda linkini vermiş olduğum gps'i halen kullanmaktayım ve performansı gayet güzel. Fiyatı 30-35 usd civarı. Tavsiye ederim.

http://www.dealextreme.com/p/g-mouse-mini-rs232-sirf-star-iii-gps-receiver-ps2-34496
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TB2BXN

Ynt: APRS de kullanmak üzere nasıl bir GPS seçilmeli..
« Yanıtla #2 : 11 Ocak 2012, 01:07:13 »
Ben de uzun süre internette araştırıp TM-D710 için sizin de tavsiye ettiğinizi kullanmaya karar verdim. Dealextreme den sipariş ettim ancak parayı çekmelerine rağmen ürün gelmedi mail yazdım geri dönen de olmadı. Bir bardak soğuk su içtikten sonra aşağıdaki linkteki devreyi aldım. Çok güzel çalışıyor hassasiyet mükemmel. Kutulayıp kablo bağlantılarını yapıp bagaja yerleştirdim. Bagajda mevcut 12 volt çıkışı ile besliyorum.

http://www.denizelektronik.com/GPS_SiRFstar.htm

Yalnız TM-D710 forumlarında takip ettiğim kadarıyla herkes artık mini devreler alıp TM-D710 un kafa kısmına içeriden yerleştiriyor. Besleme sorunu vesaire ortadan kalkıyor.

İnternette mini GPS Devrelerini araştırmanızı tavsiye ederim. Fiyatları da çok makul.

Kolay gelsin.

Murat Köstem
TB2BXN

Çevrimdışı TB2BXN

Ynt: APRS de kullanmak üzere nasıl bir GPS seçilmeli..
« Yanıtla #3 : 11 Ocak 2012, 09:49:40 »
Yazımı editleyemediğim için cevap olarak yazıyorum.

Aşağıdaki linkte TM-D 710 un kafa kısmının içine yerleşecek boyutta çok da ucuz bir modul var. Yazının altında da kırmızı ile boyanmış bir link var. Bu linkte gerekli modifikasyonun nasıl yapılacağı yazıyor.

http://microsat.com.pl/product_info.php?products_id=45&osCsid=2d4875d19d16c7d215a0e2f858822cab

Bu da hazır adaptörlü hali ;

http://store.diydrones.com/MediaTek_MT3329_GPS_10Hz_Adapter_Basic_p/mt3329-02.htm

Bu da hazır kablolanmış başka bir mini modul.

RS232 çıkışlarını rahatlıkla alabiliyorsunuz.

Bu da başka bir modul 2. linkte nasıl monte edileceği açıklanmış.

http://www.sectron.eu/products/31-gps-leadtek/32-gps-oem-moduly/655-gps-lr9552-rs232-modul-leadtek.html

http://aprs.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=158:kenwood-tmd-710mx-s-integrovanou-gps&catid=35:hw

Burada emin olamadığım tek şey GPS in alıcısının antensiz olarak kafanın içinde hatta bir de arabanın içinde nasıl ve ne kadar hassasiyetle uyduları bulacağı ..

Kolay gelsin,

Murat
TB2BXN

Çevrimdışı TA2M

Ynt: APRS de kullanmak üzere nasıl bir GPS seçilmeli..
« Yanıtla #4 : 11 Ocak 2012, 19:30:32 »
Murat bey ,
Bu GPS modülleri antensiz değil.
verdiğiniz ilk linkte bahsettiğiniz kırmızı yazılı linkteki modülde GTPA010 yazılı olan yüzey GPS modülünün antenini ihtiva ediyor.

73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TB2BXN

Ynt: APRS de kullanmak üzere nasıl bir GPS seçilmeli..
« Yanıtla #5 : 12 Ocak 2012, 11:19:01 »
Mustafa bey antensiz derken harici antensiz demek istemiştim ama diyememişim :-)

Modülü monte ettiğinizi düşünün cihazın kafasının içine,.. üzerinde zaten plastik kapak var. E bir de arabanın içinde ( her ne kadar ön camı geniş arabada gökyüzünü görüyor olsa da ) ne kadar sağlıklı uyduları görebilecek acaba ?

Esas bunu merak ediyorum.

Murat

Çevrimdışı TA2M

Ynt: APRS de kullanmak üzere nasıl bir GPS seçilmeli..
« Yanıtla #6 : 12 Ocak 2012, 19:12:29 »
Murat bey,

Ben aracımda APRS için  Garmin GPS35HVS mouse GPS cihazını kullanıyorum. Bu GPS cihazıda plastik bir kabın içerisinde ve harici anteni olmaksızın cam kenarında mükemmel çalışıyor.

Uydulardan gelen 1575 Mhz sinyallerin yayılım ve yansıması hususunda bir yorum yapamam ancak kullandığım çin malı çok kaliteli olmayan bir navigasyon cihazı bile bırakın plastik ve cam engeli bina içerisinde çalışma odamda dahi 5-6 uydudan yeterli seviyede sinyal alarak pozisyonunu gösterebiliyor.

Çok sorun yaşanırsa , kargo dahil 10-15 TL' ye bir tane aktif GPS anteni alınıp sisteme ilave edilebilir (Geçen yıl üzerinde anten elemanı olmayan bir GPS modülünü ayaklandırmak için sırf anten elemanı nedeniyle bu anteni almıştım).
73,

Mustafa, TA2M