Gönderen Konu: Yurt Dışından web sitesi aracılığıyla cihaz getirmek  (Okunma sayısı 395 defa)

Çevrimdışı TA2MOK

Merhaba,
Deal Express ve Ali Eskpress sitelerinden birinden telsiz satın almak istiyorum.
Örneğin: http://www.aliexpress.com/item/Dual-Band-Ham-Radios/496729145.html bu cihazı satın alırsam
beni neler bekliyor olacak?

Daha önce bu sitelerden alışveriş yapan oldu mu? (İki site için de olumlu şeyler duydum ve okudum)
Cihazın Türkiye'ye girişinde sıkıntı olur mu? (Özellikle 100$'ın altında fiyatı olanlar için gümrük vergisi yok ama bunda da TRT bandrolü  şart mı? Başka sorun çıkar mı?)

Teşekkürler

73'ler

TB2MOK/ Kadıköy

Çevrimdışı TA3ALP

Ynt: Yurt Dışından web sitesi aracılığıyla cihaz getirmek
« Yanıtla #1 : 06 Eylül 2012, 20:43:49 »
Selamlar Seyfi bey...  Eğer bu cihazı satın alırsanız ;
Gümrük muayene memuru sizi "Yassah kardeşim yassah" diyerek bekliyor olacak....
Temeli Adalet Olan Devletimiz Varola....
emre.alpaslan@adalet.gov.tr                        GSM : 0536 4832110     

Çevrimdışı TA2MOK

« Yanıtla #2 : 06 Eylül 2012, 21:38:55 »
Merhaba Emre Bey,

Cihazla ilgili bir kısıtlama nedeni ile mi yasak diyecek yoksa amatör telsizlik hakkında bilgisi olmadığı için mi?
İlk seçenek için yapacak bir şey olmasa gerek ama ikinci seçenekse eğer belgemizin fotokopisini alıp dosyaya koydurduktan sonra cihazı alıp evin yolunu tutabilir miyiz acaba?

Bu başlığı açtıktan sonra benzer konuda yazılan başka bir başlığa Bilal beyin Kaçakçılık kanunundan paylaştığı kısımları görünce tabii işin ciddiyeti daha da belirgin hale geldi.

Teşekkürler.

Çevrimdışı TA2FE

« Yanıtla #3 : 07 Eylül 2012, 10:13:34 »
Seyfi Bey Selamlar,

zannederim bitlik sayfamıza yeni üye oldunuz.
Çünkü bu konu başka başlıklar altında bolca tartışıldı . Ve arkadaşların artık size cevap yazmama sebebi de konuyu tartışma haline sokmamak olsa gerek.
Ben en azından size bilgi vereyim .
Telsiz çeşitlerinin Türkiye girebilmesi için önemli iki kriter var . Bir tarafı maliye tarafı diğer tarafı da Türkiye standartlarına uyabilmesi açısından BTK onayı.
Maliye açısı biraz daha kolay. Siz gümrüklü malzeme olarak getirirseniz ki böyle yapmak zorundasınız gümrük vergisi ve KDV si ve özel tüketim vergisini ödeyerek alabilirsiniz. 
Yanlız iş burada bitmiyor.

Gümrükte paketiniz açıldığı zaman sizin bu cihazı ithal edebilmeniz için daha önceden bu cihazdan Türkiyeye getirirlmiş ve BTK nın onaylı cihazlar listesinde olmalı.
Bu aşamada olduğunu kabul edersek gümrük memur sizden BTK dan onay yazısı talep ediyor. amatör belgeniz ile bu bürokrasi ve mali işlemleri tamamlayarak cihazınızı yine şans faktörüyle alabiliyorsunuz.
eğer cihaz daha önce Türkiye ye ithal edilmemiş model ise işiniz biraz zor. Çünkü BTK nın onay verebilmesi için 1500.-TL +KDV gibi bir rakamı ödeyerek onay alıyorsunuz!!!!
Yaptığım için biliyorum

Eh bu ve benzer bürokrasi işlemlerinden sonra yine vergi işlemlerinden sonra alabiliyorsunuz.

Yada çok şanslı gözü kara bir insansanız sipariş edip gümrükte gümrük memurunu ikna edip biraz vergi ve masraf ile bu cihazı alabilirsiniz !!!!

Evet değer mi ? değmez mi ? siz karar verin . Getirmek istediğiniz cihaz eğer burada resmi bir şekilde satılıyor ise ben alıp başınızı ağrıtmamanızı tavsiye ederim . Bu benim tarzım ve tavsiye ettiğimdir.
Tabiki karar sizin .

Konuyu dallandırıp budaklandırmak mümkündür. Karar sizin .
Selamlar Saygılar

Emin

TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA2MOK

« Yanıtla #4 : 08 Eylül 2012, 11:44:44 »
Teşekkür ederim ayrıntılı cevap için.

Çevrimdışı TA6MD

« Yanıtla #5 : 08 Eylül 2012, 16:45:37 »
Sevgili Seyfi Genç kardeşim
Emin Bora Demirel  Beyin açıklamaları oldukça yerinde, bana soracak olursan internet üzerinden alıp bu tür işlemlerle uğraşmaktansa bizzat gidip yurt dışından almak hem zaman hemde maddi açıdan daha ekonomik ben bir alışveriş sonucunda bir Yaesu cihazı devletimize bağışlamak zorunda kaldım.:)
Sağlıcakla kal
TA6MD
F.MURAT DEMİR

Çevrimdışı TB3BSW

« Yanıtla #6 : 08 Eylül 2012, 21:33:57 »
Cihaz listesine baktım...
Galiba bir yanlışlık var....
Örneğin ;
Icom ic-e92d' yi listede göremedim. Ama bu cihaz satılıyor.....     
Yoksa benmi göremedim...

http://www.tk.gov.tr/elektronik_haberlesme_sektoru/spektrum_yonetimi/bildirim_formu_sinif_2/sinif2_cihazlar.php

Çevrimdışı TA2M

« Yanıtla #7 : 08 Eylül 2012, 23:31:22 »
Listeyi dikkatle incelerseniz orta bölgede aradığınız cihazı göreceksiniz.

YAESU             VX-3E                   VHF-UHF/FM DUAL AMATÖR TELSİZ CİHAZI
ICOM             IC-E92D               VHF-UHF/FM AMATÖR EL TELSİZ CİHAZI
YAESU             VX-8E                   VHF/UHF/FM AMATÖR EL TELSİZ CİHAZI

AMATÖR TELSİZ CİHAZLARI

73,
Mustafa , TA2EY
73,

Mustafa, TA2M