Gönderen Konu: ANTEN TUNER  (Okunma sayısı 406 defa)

Çevrimdışı TA5S

ANTEN TUNER
« : 02 Eylül 2012, 20:07:55 »
Otomatık Anten tuner kullanan arkadaslardan tavsıye beklıyorum ıstasyonda kullanılmak uzere anten tuner olarak hangı marka ve model anten tuner kullana bılırız veya kullandıklarınız Artı ve Eksileri nelerdir. sAGLICAKLA KALIN 73

Ben ıcom 7000 ev ortamamında kullanacagım ıcom 7000 acmadım bıle tuner yok dıye :)))
Hilmi ÖZBEK
ESKİŞEHİR

TA5S   
Zoru başarırız imkansızlık biraz zaman alır....73

Çevrimdışı TA8AT

Ynt: ANTEN TUNER
« Yanıtla #1 : 02 Eylül 2012, 20:59:08 »
Hilmi bey selamlar, güç aşımınız olacakmı?
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #2 : 02 Eylül 2012, 21:09:21 »
İcom firması aksesuarlarında ah-4 ve at-180'i öneriyor. Bu tunerlerde kullanılan anten çeşitleri değişebiliyor. Örneğin birinde longwire anten kullanılırken diğerinde dipol anten bağlanabiliyor. İcom'un dışına çıkarsanız mfj'nin modelleri var inceleyebilirsiniz.

Bana sorarsanız ben ıc 7000 ile ah-4 kullanıyorum ve memnunum. Zaten ah-4 tunerden amatörler memnun kalmamış olsa idi icom yıllardır aynı ürünün üretiminde ısrarcı olmazdı.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA6MD

« Yanıtla #3 : 02 Eylül 2012, 22:32:28 »
Hilmi Bey Merhabalar
Ben kendi istasyonumda MFJ-949E kullanıyorum manuel anten tuner ve 300 watta kadar güç desteği var.Gayet memnunum bu konuda iyi bir marka Fakat kendi acizhane tecrübelerime dayanarak bir öneride bulunacağım gerçi ne kadar bir bütçe ayırdınız bilmiyorum ama Alacağınız tuner hem otomatik aynı zamanda manuel ayar yapabileceğiniz bir model olsun ayrıca 1KW ve üstünü desteklesin.Çünkü şuan benim yaşadığım gibi yarında size yeterli gelmeyecek ve hem yüksek güç hemde otomatik tüner arayışına gireceksin.Almış olduğun tüneride satmaya kalkınca yok pahasına gidecek.O yüzden sağlam bir modele ilk başta yatırım yapmak daha akıllıca olacak diye düşünüyorum.
Şimdiden hayırlı olsun
TA6MD
F.MURAT DEMİR

Çevrimdışı TA5S

« Yanıtla #4 : 02 Eylül 2012, 22:36:20 »
Onur Bey ve Faik Beye tesekurler bilgiler geldikçe daha güzel şekilleniyor hersey faik hocam aklınızda olan bir model varmı su tam olur dedıgınız
Hilmi ÖZBEK
ESKİŞEHİR

TA5S   

Çevrimdışı TB6BUG

« Yanıtla #5 : 03 Eylül 2012, 17:57:14 »
hilmi bey İCOM AH4 kullanmanızı tavsiye ederim.
anten derdinizde kalmaz ucuna 15 metre tel bağladımı tamamdır.
siz daha mayka basar basmaz tun eder.
73

Çevrimdışı TA5S

« Yanıtla #6 : 04 Eylül 2012, 00:04:23 »
uysal bey cok abımızden aynı tunerden bahsettıler menun olduklarını söyledıler hatta Ugur bey olanı bır adet antepe gonderdık fakat ben kararsız kaldım hala arayış içindeyim bılgıler ıcın tesekurler 
Hilmi ÖZBEK
ESKİŞEHİR

TA5S   

Çevrimdışı TB6BUG

« Yanıtla #7 : 04 Eylül 2012, 15:36:48 »
ah-4 üzerinde durmamın bir diğer sebebide
aşağıdaki bağlantıyı yaptıktan sonra istediğiniz tüm hf cihazlarda rahatlıkla kullanılabilmesi
illakide icom olması şart değil.
73

Çevrimdışı TA6MD

« Yanıtla #8 : 08 Eylül 2012, 16:54:26 »
Eğer bulabilirsen (lütfen banada haber ver bulduğun yeri) DAIWA CNA 2002  bulursan hemen al hiç kaçırma .ama benim için maddiyat hiç ama hiiiiiç önemli değil dersen ICOM IC-PW1 (yaklaşık 6000$)
TA6MD
F.MURAT DEMİR