Gönderen Konu: BELGE YENİLEME SON BAŞVURU TARİHİ 01.03.2012  (Okunma sayısı 1388 defa)

Çevrimdışı TA3E

Ynt: BELGE YENİLEME SON BAŞVURU TARİHİ 01.03.2012
« Yanıtla #20 : 07 Mart 2012, 12:50:16 »
Merhaba.

Böylesine önemli bir konuda arkadaşlarımızı bilgilendirmek amaçlı yaptığımız bu duyurulara inşallah arkadaşlarımız gerekli ilgiyi göstermiştir.

Kıyı Emniyetinden Nuri bey ile yaptıgımız telefon görüşmesinde
Organizasyonların yenileme işlemi yapılacağını. Amatör ehliyetlerde A-B sınıfı fark etmez süresi geçen veya 10 yıllık süresi olupta yönetmeliğe uymayan ehliyetlerin iptal olduğunu . yeniden sınava girmeleri gerektiği bildirilmiştir.

Yenilem yapmayan arkadaşlara GEÇMİŞ OLSUN

http://www.kiyiemniyeti.gov.tr/default.asp?id=7&sid=74&srt=&recNo=182&lng=
Alirıza ÖZSARAN - TA3E (TA3EL) - 555 025 16 77 
Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır.
Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır.
Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #21 : 07 Mart 2012, 20:35:26 »
arkadaşlarımıza defelarca ikaz ettik ancak kendileri 10 yıllık ehkliyetleri oldugunu bu işlemin kendilerini bağlamadığını dile getirenler  oldu her konuda yasa ve yönetmeliklere bağlıyız 73
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA1PB

« Yanıtla #22 : 07 Mart 2012, 23:53:50 »
TB(bölge numarası)CXX
TB(bölge numarası)PXX
TB(bölge numarası)TXX
TB(bölge numarası)WXX olan işaretler C sınıfı amatörlerin işaretleri olduğuna göre B sınıfı ehliyetli olup son eki C/P/T/W ile başlayan işaretlere sahip arkadaşlar bu tarih itibarıyla gerekli başvuruyu yapmamışlar ve yeni işaretlerini almamışlarsa demekki resen ehliyetleri iptal edildi ve havaya çıkabilmek için yeniden sınava girmeleri gerekecek.....Yada ön eki TB olup son eki C/P/T/W ile başlayan  arkadaşlar artık HF frekanslarda işitilmeyecek...Ben bu sonucu çıkardım...Yanlış mıyım?
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #23 : 08 Mart 2012, 09:51:02 »
Yada ön eki TB olup son eki C/P/T/W ile başlayan  arkadaşlar artık HF frekanslarda işitilmeyecek...Ben bu sonucu çıkardım...Yanlış mıyım?

derken Murat abi eklemek gerekirse şayet yönetmeliğe uygun hale getirmemişlerse tüm amatör spektrum da işitilmeleri gayrınizami olur(zaten daha önce hf i kullanan kişiler de bu gayrınizamiliğin bir parçasıydı)  ancak halen faal olan kişiler mevcut nasıl denetlenir nasıl sonlandırılır muamma sadece kanun ve yönetmelik yazmak sorunu çzmüyor maalesef 73
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA1PB

« Yanıtla #24 : 09 Mart 2012, 01:31:23 »
Süresi geçen belgeler için zaten sorun yok...Süresi geçmeyenler için mesela 10 yıllık alınmış belge 1 yıl sonra değiştirilmek durumunda kalınıyorsa geri kalan 9 yıllık süre kadar geçerli olacak yeni işaretli belge  bilabedel verilebilir gibi bir adil çözüm üretilebilir yada önerilebilirdi....Tabiki bireysel olarak bizlerin değil kurumsallaşmış olan oluşumların bu tarz işleri düşünüp teklif yada çözüm üretmek amaçlı girişimde bulunması şartıyla....Dolayısıyla bu saatte sadece geçmiş olsun demek gerekiyor...Sorunun ikinci kısmı ise denetleme mekanizmasının konuya vakıf olmasıyla alakalıdır ki bunu sorgulamak bizim işimiz değildir....İdeal olansa otoritenin yönettiği yada denetleyeceği konu hakkında en az yönettiği yada denetlediği birey kadar bilgi sahibi olması durumudur....Saygılarımla...73 de TA1PB
.......TA1PB.......
 M.MURAT ÖZBİL
EDİRNE  (KN31FQ)

Çevrimdışı TA1CFF

« Yanıtla #25 : 09 Mart 2012, 03:36:47 »
Murat usta , haklısın kanun çıkardık sana belge verdik ve 1 sene sonra iptal ettik. sen 20 yıllık radyocusun ama tekrar seni bi deneyelim belki frekansları unutmuşundur. tra nsistörün bacağıyla, kuzu bacağını karıştırmış olabilirsin. Bu kadar komik bi durum ancak Türkiye de olabilirdi. Hani diyolarya BURASI TÜRKİYE  evet doğru.  Pardon ama Frekansın adını bilmeyenlere peynir ekmek gibi A  belgesi dağıtıyor sayın kurum !!!
   1 yıldır çalışmayan mühendislerin diplomaları iptal olacakmış. Tekrar sınava gireceklermiş .200 tl üniversite harcıda artı tabiki.::)   :)   Olurmu olur burası Türkiye

Çevrimdışı TA2RA

« Yanıtla #26 : 09 Mart 2012, 12:02:30 »
Kardeşim C sınıfı idi. (TA2COQ)
Sonra C sınıfı kalkınca B sınıfı oldu (TB2COQ)
2010 yılında parasını verip lisanını yeniledi. (2020ye kadar)
kendisini arayıp böyle böyle bir durum var tekrar yenilemen gerekiyor dediğimde olayın gerçek olduğuna zor ikna edebildim.
KEGM ile görüştüğümde gene para yatırılacağını söylediler. Dedim kalan 8 sene ne olacak? Yanacak...
Gönül isterdi ki hala süresi olanlar için KEGM elindeki veri tabanına bakıp (vardır herhalde değil mi, yoksa yanılıyor olabilir miyim?) o durumdakilerin lisanslarını otomatik olarak yenileyip göndersin... Umarım bir gün bunları da görürüz.
(şimdi peki fotoğraf nasıl olacak diyebilirsiniz, bir zahmet artık fotoları da veri tabanında tutsunlar zor birşey değil)

73
Mert ÇANAKCILARLI
KN40nx
Ataşehir - Istanbul
GSM : 0538 030 67 11

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #27 : 09 Mart 2012, 13:45:22 »
sevgili kardeşim Mert,
aynı sıkıntıyı yaşayan birisi olarak son verdiğim (ctj iken btj olurken) 50 lira için seninle hemfikirim
ehliyet henüz 6 aylık bile değildi TB1CTJ olarak on yıllık yenilenmişken yönetmeliğe uydurmak adına değiştirdim 50 tl verdim .yaptığımız amtör hobi:)) veri tabanı konusuna gelince ben 6 yıllık amatörüm inan ki benim imtihan da aldığım puanlar vesair  KEGM  de yok bende var bırak fotoğraf saklamayı filan:) sanırım zamanla düzelecek KEGM  isterse tüm amatörlerden veri tabanı oluşturmak için eksiklerini isteyebilir ama kurum daha neyin ne olduğunu deneme yanılma metodu tatbik ederek buluyor:) umarım ömrümüz vefa eder de bir daha belge yeniletirsek  daha sorunsuz olur yada süresi dolan ehliyetler kredi kartı misali otomatik yenilenir 73
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA3HF

« Yanıtla #28 : 10 Mart 2012, 00:42:37 »
Yazılanları okuduktan sonra aklıma geldi, ortaya bir soru soracağım ve lütfen yöneticilerde genel anlasın çünkü bir hedefim yok ....

- Türkiye'de kaç tane amatör telsizcilik ile ilgili dernek var? Bunların kaç tanesi bu konuda bir çalışma yürüttü?

Uygulamanın gerçekten üzücü tarafları olmuştur. Maddi kısmı önemlidir belki ama manevi kısmının nerede ise telafisi yok ...
Bir süredir A sınıfı olup, bu uygulama ile çağrı işareti değişenlerde var. Kısa dalga çalışmış ise tüm dünya onu TAX?? (iki harfli)
bilirken çok farklı üç harfli bir çağrı işaretine sahip oldu. Bu o amatörün yaptığı tüm çalışmaları da, aldıysa/bastırdıysa qsl kartları vs.
bir kalemle silmiş oldu. Bölge değişimlerinde de benzer bir sorun var diyebiliriz belki ama bu sadece kişisel ihtiyaç yada tercih sonucu oluşmakta.
Dernekler bildiğim kadarı ile bu konularda ilgili makamlar ile bilgi paylaşımlarını yapar, istek ve önerilerde bulunabilirdi.

Kolay gelsin,

Saygılar,
73;

Çevrimdışı TA1CFF

« Yanıtla #29 : 10 Mart 2012, 01:06:04 »
Kardeşim C sınıfı idi. (TA2COQ)
Sonra C sınıfı kalkınca B sınıfı oldu (TB2COQ)
2010 yılında parasını verip lisanını yeniledi. (2020ye kadar)
kendisini arayıp böyle böyle bir durum var tekrar yenilemen gerekiyor dediğimde olayın gerçek olduğuna zor ikna edebildim.
KEGM ile görüştüğümde gene para yatırılacağını söylediler. Dedim kalan 8 sene ne olacak? Yanacak...
Gönül isterdi ki hala süresi olanlar için KEGM elindeki veri tabanına bakıp (vardır herhalde değil mi, yoksa yanılıyor olabilir miyim?) o durumdakilerin lisanslarını otomatik olarak yenileyip göndersin... Umarım bir gün bunları da görürüz.
(şimdi peki fotoğraf nasıl olacak diyebilirsiniz, bir zahmet artık fotoları da veri tabanında tutsunlar zor birşey değil)

Mert arkadaşım, dediğin gibi bu kadar basit bir işlemi uygulamayı beceremeyen kişiler yönetici olursa  sonuçta bu olur.  Osmanlının arşivleri bugün halen ulaşılabiliyor. Ama 1 sene önce yapılan işleme ulaşılamıyor.  Bu halimize sadece gülerim. :))