Gönderen Konu: VHF 144 mhz'de anlamsız sinyaller hakkında.  (Okunma sayısı 234 defa)

Çevrimdışı TA2TR

VHF 144 mhz'de anlamsız sinyaller hakkında.
« : 30 Ekim 2011, 02:04:38 »
Arkadaşlar 2-3 ay bir süredir VHF bandı 144.011.40Mhz _ 144.011.60Mhz arası zaman zaman hz. olarak küsüratı değişkenlik gösteren 24 saat boyunca bir mors sinyali türünde sinyal almaktayım ve bu sinyali en etkili 200-240 derece bir açıda yakalamaktayım her ne kadar s-metrede sinyal olarak görülmesede audio olarak çok net okunaklı sizlere kısa bir video çekimi yaparak sunuyorum lütfen sizinde elinizde bir VHF cw veya ssb dinleme yapabilen cihazınız varsa bu frekansı gözlemleyip bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. 73's...  Rasim  TA2TR

Link:   http://www.youtube.com/watch?v=kAVTsy0HiVw&feature=mfu_in_order&list=UL

Bir farklı sinyal ise her zaman olmamak sureti ile 144.383.85Mhz Frekansından çekmiş olduğum video örneği alttaki linkte.
Link:   http://www.youtube.com/watch?v=23PAUs8XFio&feature=mfu_in_order&list=UL

Çevrimdışı TA4S

Ynt: VHF 144 mhz'de anlamsız sinyaller hakkında.
« Yanıtla #1 : 30 Ekim 2011, 16:37:29 »
Sayın Rasim Bey;
Mesajınızdaki 1 nci video daki cw sinyali ise: QRSS CW Beacon sinyalidir.
Mesajınızdaki 2 nci video daki cw sinyali ise: Normal hızda ID tanıtım yapan CW Beacon yayınıdır.

Bu konuda merak ettiğiniz bir husus olursa tacallbooktaki iletişim bilgilerimden ulaşabilirsiniz.

de TA4S 73' s

Çevrimdışı TA2TR

« Yanıtla #2 : 30 Ekim 2011, 20:38:55 »
Merhaba Şevket bey vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim ama yinede aklıma takılan 1. videodaki beacon ne anlam taşır sürekli aynı tonda sinyal gönderiyor hiç bir anlam çıkaramıyorum eğer bu konuda bilginiz varsa yada bilen arkadaşlar varsa paylaşırsa çok memnun kalırım tekrar size teşekkür ederim...73

Çevrimdışı TA2M

« Yanıtla #3 : 31 Ekim 2011, 01:36:54 »
Rasim bey,

QRSS haberleşmesi , çok çok düşük hızlarda ( her bir karakterdeki nokta ve çizgi 10-30 sn) ve çok düşük güçlerde (microwatt - miliwatt düzeylerinde) özel yazılımlarla alma ve gönderme yapılan bir haberleşme türüdür.

Detaylı bilgi ve yazılımı burada bulabilirsiniz.
73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA2TR

« Yanıtla #4 : 31 Ekim 2011, 02:18:38 »
Mustafa bey vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim sanırım bu haberleşme formülü üzerinde biraz zaman harcayacağım son zamanlarda yüksek frekanslar benim için popüler oldu kendimi geliştirmem gerek.   TNX 73's...