Değerli üstadlarım cevaplarınız için teşekkür ederim.
Mustafa Bey, belirttiğiniz gibi "claimed score" bizim görüştüğümüz istasyonlar ve çarpanları dikkate alınarak hesaplanıyor, bu kısmı biliyorum. Benim problemim tavsiye edilen MixW v.b. program yerine kullandığım HRD ve DM 780 ile otomatik aldığım logları kullanmaktı, HRD log maalesef puan hesabı yapmıyor yada ben bulamadım. Buradan adif formatına log dosyası kaydedebildim ve cabrilloya convert ettim fakat kendim yaptığım score hesabını yanlış olabileceğini düşünerek göndermek istemedim.
Can Bey'in de önerisiyle yarışma organizasyonuna e-mail attım ve hesaplamayı kendilerinin yapacaklarını claimed score bölümünü boş bırakabileceğimi belirttiler bende logumu gönderdim. Yani şimdilik sorunum çözüldü.
İsmail Hocam sizin web sayfalarınızdan ve program açıklamalarınızdan çok faydalandığımı öncelikle belirtmek isterim. Belirttiğiniz programları kurup denedim ama maalesef bana HRD ve DM780 daha kullanışlı geldi. Normal QSO logları çok kullanışlı eQSLe de hızlıca aktarabiliyorsunuz. Fakat onda da contestler problem, sadece belirli log alanlarına giriş yapabiliyorsunuz (name, QTH, locator v.s.) mesela CIS contestte değiş tokuş edilen dxda numaraları sonradan kendim eklemek zorunda kaldım. MixW sürekli internet bağlantımı kesiyor örneğin (usb kablosuz adaptör kullanıyorum ve port çakışması yapıyor sanırım.) Hala bu konularda çözüm arıyorum ve önerilere açığım.
Yardımcı olan herkese tekrar çok teşekkürler, 73...