Gönderen Konu: VİP kablo  (Okunma sayısı 188 defa)

Çevrimdışı TA1LC

VİP kablo
« : 26 Ağustos 2011, 15:49:21 »
http://www.cleardaycables.com/double_shotgun.php    450 dolar.Sizce bu kablonun özelligi nedir?

Çevrimdışı TA2VO

Ynt: VİP kablo
« Yanıtla #1 : 26 Ağustos 2011, 20:08:07 »
Yüksel bey merhabalar.

Eğer "audiophile" iseniz ki, bunu ses kalitesinde mükemmel doğallığı arayan olarak tercüme edebiliriz, elinizdeki uzun çalarları dinleyebilmek için 20 ila 30 bin dolarlık bir müzik sisteminiz/stüdyonuz olurdu. Bu sistemi de hoparlörlerinize bağlamak için buradakine benzer hemen hemen hiç kayıpsız bir kabloya ihtiyacınız olurduki o da bu kablo işte.

Kablonun özelliği 4 damarlı katı gümüş tel olması. Gümüş iletkenliği arttırmak , 4 damar ise direnci azaltmak için kullanılıyor. Farklı tiplerdeki kablolarda , kablonun içindeki çok damarlı telleri farklı yönlerde burarak hoparlöre gidip gelen canlı ucun ve toprak ucunun birbirini indüklemesini engellemeye çalışıyorlar. Oldukça pahalı bir hobi. Bizde de meraklıları var, birisinin hafta sonu müzik dinlemek için 1000 Watlık sistemi ısınması için cuma akşamından açtığını duymuştum. İyi çalışmalar. 73.

Osman KIRATLI TA2VO
Osman KIRATLI  TA2VO 

ANKARA

okiratli@gmail.com

Çevrimdışı TA1AST

« Yanıtla #2 : 26 Ağustos 2011, 23:52:03 »
bu kablo gene ucuzmuş.Türkiyede 39 000 dolara hoparlör kablosu satıldığını biliyorum.

O.Burak işler
          TA1AST

Çevrimdışı TA3CB

« Yanıtla #3 : 27 Ağustos 2011, 12:55:14 »
Arkadaşlar yazılanları okudukca neler neler oluyormuş dedim.Biz amatörler celflex veya 1/2 kablo kullanamıyorken(ekonomik olarak)450 dolar veya 39000 dolara kablo......yorum yok.