Gönderen Konu: Rölelerimizde niçin 88,5 tonda ısrar ediyoruz??  (Okunma sayısı 1261 defa)

Çevrimdışı TA4AAC

Ynt: Rölelerimizde niçin 88,5 tonda ısrar ediyoruz??
« Yanıtla #20 : 24 Ağustos 2011, 11:44:27 »
bukadar uzatmaya da gerek yok. eskişehirden, düzceyi konuşmak isteyen amatörler; yönlü anten kullansınlar.
TA4AAC

TB4IA = eski

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #21 : 24 Ağustos 2011, 11:46:09 »
Jan bey dediğiniz olabilir tabiki ruhsatı varsa 73s

bakın hiç böyle düşünmemiştim haklı olabilirsiniz:)))))73

TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #22 : 24 Ağustos 2011, 11:54:07 »
bukadar uzatmaya da gerek yok. eskişehirden, düzceyi konuşmak isteyen amatörler; yönlü anten kullansınlar.

sadece bir köklü çözüm için fikir teattisinde bulunuyoruz uzatmıyoruz kırıcı olmaya gerek yok. ayrıca her arkadaşımızında yönlü anteni edinecek durumu olmayabilir . yabancı ülkelerdeki amatör röleleri incelersek görürüz ki aynı frekansta bir sürü değişik tonla kimsenin rölesini tetiklemeden tıkır tıkır çalışıyor.aynı hobinin ve aynı camianın ferdleri olarak konuşarak çözemeyeceğimiz  hiç bir problem yoktur 73
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA4AAC

« Yanıtla #23 : 24 Ağustos 2011, 12:58:46 »
sen kırılıp duracaksan yazılanları okuma kardeşim. sen amatörsünde biz kelaynak mıyız ? sen 2 yılda kurduysan bizim rölemiz 10 yılda kuruldu.  13 yıllık derneğiz. sen 16 ille konuşacan diye çat çat röle sesi dinlemek zorunda değiliz.  amaç kırgınlıksa kalp de kırılsın kafada. uzatmayın. ne yazdığının farkında bile değilsin. ben düzce rölesine 1 tek kelime bile ithaf etmedim. eskişehirliler bizim rölemizi tetikliyor dedim. evir çevir tekrar tekrar oku....
amaç çözüm üretmek değilde düğümlemekse biz bu işi yapmasını da çok iyi biliriz... herkesin alamadığı o yönlü anteni ben alır bak ondan sonra nasıl güzel kullanırım... mübarek gün beni çileden çıkarttınız. bu ne ya...

TA4AAC

TB4IA = eski

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #24 : 24 Ağustos 2011, 13:33:04 »
Sayın TA4AAC,

Herhalde yazılanları yanlış anladınız..  Lütfen mesajınızı gözden geçirirmisiniz..

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #25 : 24 Ağustos 2011, 13:51:44 »
Sayın TA4AAC,

Herhalde yazılanları yanlış anladınız..  Lütfen mesajınızı gözden geçirirmisiniz..

atila bey ,sanırım biz akıntıya kürek çekiyoruz.73

TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA2FE

« Yanıtla #26 : 24 Ağustos 2011, 15:14:21 »
Arkadaşlar Selamlar,

Peki ben başka bir şey yapardım desem.

Ne mi ? Çok basit .

Eğer aynı frekansta bir enterfere alıyorsam ben başkasının yapmasını beklemeden kendi rölemin tonunu değiştiridim. Zaten İstanbul için bunu bir ara uygulamıştık.
Yanlız o zamanlar röle sahibi olmak bu kadar kolay olmadığı için zaten 88,5 ton o zamanlar için büyük bir lüks sayılmakta idi. Görüyorum ki bu gün artık çok daha profesyonel röleler kullanılmakta.
O zaman bu işi yapabilecek olan taraf ( tamamen iyi niyet ile söylüyorum ) tonu değiştirir ise problem hallolur.
Ton değiştirme işini yapmaktan imtina etmekteki bir sebepte eski cihazlarda ton imkanının olmaması idi.
Eh çok şükür artık hepimiz teknoloji harikası cihazlar kullanmaktayız.
Röle yerine ilk ulaşıldığı zaman değişim yapılabilir. Eğer ben sen diyeceksek zaten konuda çözülmez hale gelmekte.

Sevgi ve saygılarımla
Emin
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA2HZ

« Yanıtla #27 : 24 Ağustos 2011, 15:31:29 »
Sevgili Emin abi yazdıklarının herkelimesine harfiyen katılıyorum benimde zaten yukarda yazdıklarımda aynısı cok tşk kendine iyibak 73s
TA2HZ

Yusuf Ayka
aykayusuf@gmail.com
0551 862 60 62
QTH KN40SX İZMİT/KOCAELİ

Sevgide serbestlik. Saygıda mecburiyet..

Çevrimdışı TB1CQH

« Yanıtla #28 : 12 Ocak 2012, 16:15:52 »
atilla bey selam güzel konuya değinmişiniz  ne yazıkki roleleri dernekler kuruyor  doğrumu ozaman sorun  derneklerde bitiyor  dernekler birbirlerinden  habersiz iş yaparlarsa ne yazıkki böyle sonuçlar  ortaya çıkar şimdi  dikat ediyorum herkezde 88.5 ton  sanki saplantı haline gelmiş  iş derneklerde biter
eğer dernekler aralarında kordinesi yoksa  bu sorunlar türkiyenin bir ucundan başlar diger ucuna kadar gider herkez aynı  frekansta  ve aynı tonda dikiyor sonra  ben neden degiştiyiyorum öteki degiştirsin mantıgıyla gidildigi için bu sorun çözülmez.  Kolay gelsin

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #29 : 18 Ocak 2012, 13:58:39 »
Lefter Bey Merhaba,

Ben sorunu kendimce çözdüm:

Artık VHF röleleri dinlemiyorum.

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #30 : 18 Ocak 2012, 18:45:09 »
atila ağabey,
çözümününüz aslında anlayanlar için anlamlı bir protesto .bu 88,5 ton takıntısı nedir anlamıyorum sanki görünmez bir yönetmelik diğer tonları yasaklamış da kullanacak başka ton yokmuş gibi halen 88,5 ton derdinde röle sahibi dernekler sukh olup sağılıklı iletişim kurmak var iken anlamsız ısrarlar söz konusu umarım aynı mhz de çalışan role sahibi dernekler bahse konu ton  için anlaşıp uyum içinde gereğini yaparlar 73
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA2E

« Yanıtla #31 : 23 Ocak 2012, 09:24:51 »
Ben de ereğli den mandala bastığımda  hem bolu hem zonguldak 725 88.5 lu 2 röleyi açıyorum her 2 tarafada rica ettim.olmadı.ton değiştirme işi bu kadar zor değil ki?ilave bir önerim şudur tonu değiştirenler aynı zamanda giriş ve çıkışlara ton konulsun ki rahatsızlık duymadan rahatça iletişim sürsün.Bizim 2 rölede rx tx de ton var.
TA2JU
73
Çağrı işareti olmayan ve bitlik'te resmi olmayanlara cevap vermeyeceğim.
TA2E

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #32 : 23 Ocak 2012, 10:39:20 »
Bu işler çözülmezz..
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TA1DX

« Yanıtla #33 : 23 Ocak 2012, 15:00:19 »
145.600 Tekirdağ rölesinin tonunu, buradaki mesajları okuyup 77 Hz olarak değiştiren TA1ED Metin Beye teşekkürler.. 

Çevrimdışı TA1VV

« Yanıtla #34 : 23 Ocak 2012, 16:04:52 »
Evet bu şekilde güzel oldu Atilla abi, Metin abinin eline sağlık
TA1VV
BARIŞ
KIRKLARELİ
0 505 434 80 58