Gönderen Konu: Dünyada ne kadar Radyo Amatörü var?  (Okunma sayısı 492 defa)

Çevrimdışı TA1DX

Dünyada ne kadar Radyo Amatörü var?
« : 02 Ağustos 2011, 13:59:27 »
QST'nin Ağustos sayısında, baş yazar K1ZZ David Sumner bu konuyu irdelemiş.

Verdiği rakamlar çok enteresan.. (Baştan söyleyeyim TA'nın adı geçmiyor.)

1. ABD- 698.410
2. Japonya- 452.348
3. Tayland- 250.000 (2003 yılı ortalarındaki rakam ve çoğunluğu sadece VHF lisanslı)
4. Almanya- 77.000  (2008 yılı)
5. İngiltere- 66.000
6. Güney Kore- 46.000
7. Kanada- 45.000
8. Brezilya- 34.000
9. Endonezya- 20.000
10.Çin- 19.000
11.Arjantin- 18.000
12.Avustralya- 15.000
13.Venezuella- 11.000
Rusya, İtalya, İspanya, Fransa 10.000 civarı

Çevrimdışı TA1ZE

Ynt: Dünyada ne kadar Radyo Amatörü var?
« Yanıtla #1 : 02 Ağustos 2011, 14:14:17 »
teşekkürler atilla abi. rusya daki amatör sayısı sanki düşük gibi geldi bana. ben daha fazla sanıyordum. saygılar. oguzhan zengi ta1aze

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #2 : 02 Ağustos 2011, 14:28:56 »
Atilla bey,sayıları inceleyince insan üzülmüyor değil ama bu noktada da şunu düşünmeden edemiyor beynim,nicelik mi nitelik mi listenin en sonundaki onbinlik guruptaki ülkelerde bile sanırım o sayının tamamı ülkelerindeki yasal prosedürü yerine getirerek ve haklarıyla amatör olmuşlardır. Bence Ülkemizde son çıkan yönetmelik ve bağlı imtihan şartları üzerinde çok fazla düşünmeli ve tartışmalıyız.en azından A sınıfı için imtihan şartlarının biraz zorlaştırılması taraftarıyım.hadi bir sualle somutlaştırayım  siz yıllarını bu işe vermiş bir A lisans sahibi amatör  olarak şimdiki yönetmelikle verilen a sınıfı lisansları kendi lisans edinndiğiniz şartlarla  aynı çizgide görüyormusunuz ?bence bizim ilk sorunumuz 10.000 kişi olmak yerine yani nicelik yerine 5.000 kişi kalıp nitelikli olmakta.sözlerimden hiç bir amatör arkadaşımız alınganlık göstermesin  benim sitemim yönetmelikle oluşan  sistemin kendisine son yönetmelik sonrası oluşan imtihan şartları maalesef rasyonel şartlar değildir bizi uluslararası  platforma taşımaya  değil ancak Ta sınırları içinde kalmaya mahkum eder niteliktedir. aynı futbolumuz gibi 73
TB1BTJ JAN ACEMOĞLU
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #3 : 02 Ağustos 2011, 14:46:48 »
Jan Bey,

Yazdığınız konu onlarca defa BİTLİK'te yasak olmasına rağmen tartışıldı. O sebeple sizin mesajınıza tartışma başlatmamak için arkadaşlarımın cevap vermeyeceğini umuyorum.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA2ANL

« Yanıtla #4 : 02 Ağustos 2011, 14:54:57 »
Endonezya ve Tayland'daki amatör sayıları beni şaşırttı. Avrupa ülkelerinin çok üstünde. Rusya ve Italya'nın sayıları bana göre güncel değil gibi geldi.
Selamlar,

Tolga ANIL

Çevrimdışı TB1BTJ

« Yanıtla #5 : 02 Ağustos 2011, 17:14:18 »
Jan Bey,

Yazdığınız konu onlarca defa BİTLİK'te yasak olmasına rağmen tartışıldı. O sebeple sizin mesajınıza tartışma başlatmamak için arkadaşlarımın cevap vermeyeceğini umuyorum.

73

Bilal Ekmekci, TA8A

bilal bey,amacım kavga veya tartışma çıkarmak değil TÜRK RADYO AMATÖRLÜĞÜNÜN  içinde bulunduğu  durumu izah etmek içindir mesajın içeriğinde yönetmelik dışında kimseye bir kabahat atfetmiş değilim,kimsenin bana cevap verip de polemiğe girmesi için ilk mesajımı kaleme almış değilim BU MESAJIMI OKUYAN DEĞERLİ AMATÖRLER LÜTFEN HİÇ BİR ŞEKİLDE BANA CEVAP VERMESİN SADECE İLK MESAJIMI OKUYUP KENDİ KENDİLERİNE DÜŞÜNSÜNLER sevgi ile kalın 73 TB1BTJ JAN ACEMOĞLU
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA3FB

« Yanıtla #6 : 03 Ağustos 2011, 07:46:20 »
Sadece bilgi amacli ve karsilastirma yapmak amaciyla yaziyorum. Amacim tartisma yaratmak degil.  Karsilik verecekseniz lutfen ozel mesaj atiniz.

Amerikadaki sayi normal hatta daha fazlada olabilir. Cunku hemen hemen herkesin mustakil evi, dolayisiyla amatorlerin bahcesinde kulesi, kulenin uzerinde de 6 band HF yagileri var. Malumunuz ABD'de cihazlar ucuz, almak ve kullanmak icin herhangi bir belge edinmenize gerek yok, kimsede size belge sormuyor. Ogrendigim bir baska konuda ABD'de silah almak, bulundurmak ve tasimakta her hangi bir ruhsata tabi degil. Silah edinmek icin sabikanizin olmamasi yeterli. Gidip dukkandan alabilirsiniz. Bazi buyuk marketlerde mermi satildigini gordum. Burdada degisik lisans tipleri var, sinava girip uygun lisansi alabiliyorsunuz. Sinavida devlet yapmiyor. Ancak kanunlar cok sert ve amca dayi olayi mumkun degil. Adamini bulup olaylardan siyrilmak imkansiz.
Ancak biz ulkemizden faturali cihaz alirken dunyanin vergisini verirken elin amerikalisi vergisi icinde ucuz cihaz aliyor. Ama sunu unutmayalim, saglik sigortasi, emlak vergisi (orta halli bir evin yillik vergisi 3500 dolar), araba vergisi (araban mutlaka olmali yoksa mahvoldun) vss vs vs yasamak icin., adim atmak icin vergi vermeniz gerekiyor. Paran varsa her sey cok rahat, hayatin cok rahat.
Ikinci el tamir derken, dunyanin parasi, eskiyi at yeni al. Bir tane anten analizoru tamiri neredeyse kendisi kadar fiyat tutuyor.

Sayinin arttirmasi icin bizim insanlarimizin paradan veya lisanstan ziyade hayata ve hobiye bakislarini degistirmesi gerek.  Bizde bu kadar hayat mucadelesi, ekmek derdi, siyasi gel-git ler, amator camia icindeki cekismeler, bayat bayat hareketler, ben buyugum, ben bilirim, benim sozum gecer tartismalari varken mevcut sayi korunsa ben buna raziyim.
Selam ve sevgilerimle
Baris
Barış Tuncel
P.K 18, 17100 Çanakkale

Çevrimdışı TA1LC

« Yanıtla #7 : 03 Ağustos 2011, 12:04:36 »
http://www.n0hr.com/ham_radio_population.htm  2000 yılı rakamları. Japonyada ciddi düşüş var.

Çevrimdışı TA2BU

« Yanıtla #8 : 03 Ağustos 2011, 20:54:18 »
İtalya rakkamında da hata olmalı... tüm bantlarda, "yüzbinlercesi" var son 4-5 gündür ;-)

73

Engin

Çevrimdışı TA2HZ

« Yanıtla #9 : 04 Ağustos 2011, 00:17:44 »
Dünya genelindeki Amatörlerin sayılarını kim belirliyor planlıyor ediyor bilmiyorum ama liste baştan sona yanlış olduğu aşikar Türkiyedeki sayı bile 1200 gözteriyor ne kadar komik sadece bu 1yıl icersinde yeni amatör olan ların sayısı anca okadardır.73s
TA2HZ

Yusuf Ayka
aykayusuf@gmail.com
0551 862 60 62
QTH KN40SX İZMİT/KOCAELİ

Sevgide serbestlik. Saygıda mecburiyet..

Çevrimdışı TA3E

Türkiye' de ne kadar amatör var
« Yanıtla #10 : 05 Ağustos 2011, 09:14:13 »
Merhaba.

http://www.tacallbook.org/ ta Kayıtlı amatör sayısı ; YL-XYL 1035 -- OM 8795

Ayrıntlı liste linkte
http://www.tacallbook.org/istatistik.shtml

Alirıza ÖZSARAN - TA3E (TA3EL) - 555 025 16 77 
Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır.
Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır.
Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Çevrimdışı TA2UH

« Yanıtla #11 : 05 Ağustos 2011, 23:22:01 »
Atilla Ağabey,

Fransa'yı biliyorum, 10.000 yoktur. Fransa amatörlük anlamında çok kuru bir ülke. Yanıbaşında Almanya cıvıl cıvıldır halbuki. Ha belki lisansı olan insan sayısıdır bu, ama aktivite çok düşük.

73,

Çağlar Akgüngör

Çevrimdışı TA1BL

« Yanıtla #12 : 08 Ağustos 2011, 20:19:44 »
nezaman meclise hobisi olan arkadaşlar girer ozaman bizlerin derdi sıkıntısı çözülür.şu anda mecliste bir tane balıkadam var.amatör radyocu avcı  kayakçı dagcı kampcı yok. sadece  demeyim görüyorsunuz işte