Ana Sayfa > Beraber yürüdük biz bu yollarda! ***
GARİP BİR OLAY (radyo amatörlüğünün eşşiz bir yanı)
TA8A:
Kıymetli Arkadaşlar,
Bu yazının yayınlandığı TRAC dergisinin Mart 1970 sayısının kapak sayfasını ve içindekiler sayfasını da nostalji olarak sunuyorum.
73
Bilal Ekmekci, TA8A
TA8A:
Gökhan amca,
Gel bir yıl daha geriye gidelim. Arşivden, şu anda BİTLİK üyesi olan bir abimiz. Yıl 1969.
73
Bilal Ekmekci, TA8A
TA1AJ:
Bilal Amca canı gönülden teşekkürler, bunlar benim çocukluğumun dergileri. Hayranlıkla takip ederdik, emeği geçenlerden ve hala arşivden de olsa yaşatmaya çalışanlardan Allah razı olsun. Hüsnü Köktürk Ağabey de çok canlı bir isim benim için, Allah ona da ömürler versin. 73.
TA1W:
Metin bey, Bilal bey, paylaşımlar harika sağolun, varolun. Sayın Hüsnü Köktürk yazılarını 1970 li yıllardan beri okuduğum telsizi bana sevdiren çok değerli bir amatördür. Bu vesile ile emekleri ve paylaşımları için kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah sağlıklı ve uzun ömürler versin.
73 de TA0D
Aykut Arlı
TA1ED:
--- Alıntı yapılan: TA3SA - 13 Temmuz 2011, 17:07:03 ---Sevgili Metin Abi ;
Çok güzel düşünüp hikayeyi yazmışsınız.. Radyo amatörlüğü ve radyo amatörlüğünün insanlıkla ilgili duyguları nasıl körüklediğine örnek mükemmel bir hikaye...
Birçok yeni arkadaşımız bu hikayeyi bilmiyordur diye düşünüyorum...Mutlaka okunması ve öncelikle yeni amatör olmuş arkadaşlara ,radyo amatörlüğünün evrenselliğini ve amatör dostluğunun değerini anlatması açısından örnek teşkil edecek bir konu...
Eğitim faaliyetlerimizde,radyo amatörü adaylarına mutlaka anlattığımız bu hikayeyi paylaştığınız için teşekkür ediyorum...
--- Alıntı sonu ---
Ali bey merhaba,nasılsınız? ANTRAK GAZETESİ eski sayılarından alıntı yapmış olduğum bu anı tarafımdan yazılmamış olup,bende TA8A Bilal beyin bilgilendirmesiyle eski TRAC dergilerinden alıntı olduğunu öğrendim. hikayesini ağzından dinlediğimiz(okuduğumuz) amatörün çağrı işaretini ise internette araştırdığımda,hikayenin aynısını Portekizce ( www.radioamador.com/ilustres/surpreendente.asp ) yer aldığını gördüm.
TRAC DERGİLERİ.!!!!!!!???? 1980 yılına kadar kesintilerle ve çeşitli yayıncılar tarafından değişik adlarla çıkarılan bu yayınlar elektronik alanında Türkiyenin en uzun süreli yayınlanmış dergisi olup başkada bir örneği yok sanırım. orta okula gittiğim ,1980 öncesi dönemde tanıştığım bu TRAC dergileri sayesinde RADYO AMATÖRLÜĞÜ nü tanıdım.ve yine bu dergi sayesinde elektroniğe merak ettim ve mesleğim ELEKTRONİK , birinci hobim RADYO AMATÖRLÜĞÜ oldu. şansım varmış ki o yıllarda derginin yazı kadrolarında yer alan isimlerden resimlerini görüp, yazılarını büyük bir merak ve zevkle okuduğum TA1BK,BEDİİ EZGİ,TA2BK,BAHRİ KAÇAN (SK) VE TA1B,SALİM ÜNÜVAR ağabeylerimle, ( her biri TRAC ın kuruluşundan başlayarak çeşitli dönemlerde genel başkanlık yapmışlardır) 1.TA1KT FIELD DAY etkinliğinde bir arada olma ve 1962 yılı basımı bir TRAC dergisinin kapağını üç genel başkana imzalatma fırsatım olmuştu.
yine söz konusu TRAC dergileri geçtiğimiz yıllarda sayın TA8A Bilal bey tarafından elektronik ortama aktarılmış olup, dileyenlerin istifadesine sunulmuştur.
ülkemizde radyo amatörlüğünün 3222 sayılı kanunla yasak olduğu dönemlerde bile kesintisizce yayınlanan bu derginin bazen her hangi bir sayısını elime alır ,sanki ilk defa okurmuş gibi baştan sona incelerim .ne mi düşünürüm sonra? :-( ev hayvanları bakımı,fal dergisi,vs gibi belkide yüzlerce konuda dergi yayınlanabilen 70 milyonluk bir ülkede niye bir elektronik dergisi yayınlanmaz, diye düşünür düşünürde cevabını bir türlü toparlayamaM
selam ve saygılarımla herkese iyi hafta sonu geçirmesini dilerim.
TA1ED
METİN KORKMAZ
TEKİRDAĞ
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git