Gönderen Konu: amatör telsiz ile yurt dışına çıkış  (Okunma sayısı 312 defa)

Çevrimdışı TA1BT

amatör telsiz ile yurt dışına çıkış
« : 04 Haziran 2010, 14:34:55 »
Amatör telsizini (gerek mobil gerek portable cihaz olsun) kara yolu veya hava yolu ile yurt dışına çıkaran arkadaşlar, gümrüklerde veya hava alanı kontrollerinde yaşadıkları tecrübeleri anlatabilirler mi? Özel izinler veya dilekçeler gerekli midir? Özellikle uçak yolculuğunda valiz de mi yoksa uçağın içinde mi taşınmalıdır.
daha önce yaşadıklarını paylaşabilirler mi?
"Having a radio doesn't make you a communicator any more than having a guitar makes you a musician"
--Apologies to Jeff Cooper

Çevrimdışı TA3GO

Ynt: amatör telsiz ile yurt dışına çıkış
« Yanıtla #1 : 04 Haziran 2010, 16:21:00 »
Merhaba,
bence valizde olması sizi daha rahat ettirir.
İstanbul - İzmir uçak seyehatimde, son kontrolü yapan güvenlik elemanı + emniyet mensubu ile
uçak içine telsizin girip giremeyeceği hakkında mini bir münakaşa yaşamıştık.
Sebebide, kullanılırsa uçuş güvenliğini etkileyeceği idi.
Ben kendilerine, uçuş güvenliğini etkileyecek olan cep telefonu, video kamera vs den bahsedip ne farkı olduğunu sordum. Bir fark görmedilerki yolu açtılar geçtim. Ancak tabiki manasız bir gerginlik oldu.
Yurt dışı seyehatimde ise valizlerimi teslim etmeden güvenlik kontrolünü yapan emniyet mensubunun yanına gidip telsizimi gösterdim, yanıma alıp alamayacağımı sordum, çünkü az önce anlatığım hadisede, memurlar ısrarla valizime koymamı söylüyorlardı, bense çoktan kontuarda valizleri teslim etmiştim, hatta hiç valizsiz yolculuk yapıyor da olabilirdim ? Herneyse, görevli memur x-ray cihazından geçip sorun çıkarmadıkça yanınıza alabilirsiniz dedi, tabiki geçti ve yanıma alıp yolculuğumu yaptım. Yurtdışında (Almanya) ise telsiz kimsenin umrunda bile değil zaten. Kimse birşey sormadı.
Şimdiden iyi yolculuklar dilerim.

İyi günler.
73 DE TA3GO
Can OKUR

Çevrimdışı TA2FE

« Yanıtla #2 : 04 Haziran 2010, 16:37:13 »
Selamlar,

Biz bir amatör gurubu olarak yurt dışına çıkmıştık . Çıkışta kara yolu ve iki değişik gümrük kapısı kullandık.
Çıkışta pasoportumuzun arkasına gümrük kapısında cihazı işlediler . Girişte görülmesi diye not yazdılar . Giriş sırasında özellikle memura söyledik ve yazdırdık .
Yanlız bizim Bulgaristana çıkışımız vardı. Gittiğiniz ülke kanunlarına göre bunu tekrar araştırmanız lazım . Yda konsolosluklardan sormanız daha uygun olacaktır.
Saygı Ve Sevgilerimle
Emin
TA2FE
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul

Çevrimdışı TA3D_SK

« Yanıtla #3 : 04 Haziran 2010, 17:26:23 »
1996 yilinda Italya seyahati esnasinda iki adet el telsizimi yanima aldim (VHF), guvenlik gorevlilerine israrla telsizim oldugunu, pasaportuma isletecegimi soylememe ragmen "bosver" sozcugu ile karsilastim. israrda direnince gumruk gorevlisini tatli uykusundan uyandirip gerekli islemi yaptirdim. her hangi bir problem olmadan gittim orada bu cihazlarla QSO lar yaptim ve dondum.
selam ve sevgilerimle
yasar gocet
VU/TA3D

Çevrimdışı TA1BT

« Yanıtla #4 : 04 Haziran 2010, 18:54:02 »
Yaşar Bey pasaporta işlenen cihaz bilgileri nelerdir? marka? model? vs..?
Aynı cihazla dönmek mi gerekir acabaa?
"Having a radio doesn't make you a communicator any more than having a guitar makes you a musician"
--Apologies to Jeff Cooper

Çevrimdışı TA3D_SK

« Yanıtla #5 : 04 Haziran 2010, 21:34:36 »
Ne demek istediginizi gayet iyi anladim.
bir zamanlar gecerli akce idi bu dusunce ama simdilerde pek akil kari dir diyemiyecegim. genelde bu tur calismalari yabanci amatorlere yaptiriyorlardi. HF cihaz geliyor giderken bakmisinki esamesi okunmayan vhf cihaz olmus cikmis.
yokluktan affedilir gibi gorunsede hos bir sey degil tabi ki.
su an isteyen parasi varsa istedigi cihazi bulabiliyor yani temininde gucluk diye bir sey yok.
selam ve sevgilerimle
yasar gocet
VU/TA3D

Çevrimdışı TB5CIV

« Yanıtla #6 : 14 Haziran 2010, 22:35:39 »
Evet Bir Zamanlar Cihaz temininde Güçlükler Vardı.
Th-78E 800$ idi
ben nacizane 96 yılında Amatör olduğumda.
ton Kartsız Vede şarj cihazsız 350 $'a 1 Adet Alinco DJ-F1E vhf cihaz Aldım.
hangi etik kural.