Gönderen Konu: Lisans kullanım süresi dolup yasal süre içerisinde yenilemeyenler DİKKAT!  (Okunma sayısı 1556 defa)

Çevrimdışı TA2MOK

Merhaba,
Ben ANTRAK'ın sitesindeki dilekçeyi doldurdum. Parayı da yurtdışından havale ettim. (26€ya 14€ da havale ücreti ödedim). 3 ay sonra döneceğim için TR adresimi verdim fakat 26 Nisan'da göndermiş olmama karşın hala belgem gönderilmedi.
Acaba yeni belgeler hepsi bir elden çıksın diye sınavı yeni kazananlarınkiyle birlikte mi hazırlanıp gönderilecek? Bilgisi olan var mı?

saygılar

Çevrimdışı TA1MC

Merhaba arkadaşlar,
 Sınav ve belgelendirme yönetmeliği bir acayip 7. maddesinin A bendinde amatör telsizcilik belgelerinin süresi sonunda yenilenmemesi halinde 10 yıl süre ile tahsis edilmez diyor,araçlarda olduğu gibi alkollü yakalanıp 6 ay ehliyetinize nasıl el konuluyor ise,amatör telsizcilik belgenize de 10 yıl el konulacaktır diyor kısacası.Ayrıca 23. maddenin H fırkasında yasaklanan uygulamalar arasında süresi dolan belge ile haberleşme yapılması var yani ehliyetinize el koyulabilir mahkeme yoluyla geri alınabilir mi bilemiyorum bir bilene sormak lazım.Ama yönetmelik çok açık madde 23.e muhalif herhangi bir davranışta hak edilerek kazanılan belgelerimiz iptal oluyor,ben son sınavda A sınıfına hak kazandım Dün itibariyle evraklarımı içeri verdim 3 hane mi 4 hane mi son ek vericekler hep beraber göreceğiz sanırım 73 ler.
TA1MC
MURAT ÇOKLAR LOC:KN40HA
05075687965
ta1amc@hotmail.com

Çevrimdışı TB2CCC

Hayırlı olsun.Sen işine bak kurcalama eyle kanun felan böyüklerimiz bilir o işleri.Yeri gelince ne yapacaklarını bilirler.takma kafana.Sen uy yeter...başkaları ne ...edere etsin. :-))
                     Bak bize bile EMÇ için yazdığımız bir yazıdan dolayı fırça çektiler.Bu işlere akil kadrolar bakıyor... :-))
"I know what is to be young
But you don’t know what is to be old! !"
      Stay with love.....(Sevgi ile kalın) ©

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.

Çevrimdışı TA2AOG_SK

Belgenin yenilenmemesi, iptali veya ölüm ile organizasyonların feshi hallerinde çağrı işareti tahsis işlemleri

MADDE 7 –(1) Çağrı işaretlerinin;

a)  Amatör telsizcilik belgesinin süresi sonunda yenilenmemesi,

b) Organizasyonun feshi, tasfiyesi veya yetkilisinin müracaatı üzerine iptal edilmesi,

c) Bölge değişikliği,

ç) KEGM tarafından belge veya çağrı işaretlerinin iptali,

d) Sahibinin kullanmaktan vazgeçmesi

gibi hallerde on yıl süre ile tahsis edilmez.

(2) Çağrı işaretinin tahsis edildiği amatör telsizcinin ölümü veya vesayet altına alınması halinde, amatör telsizcilik belgesinin geçerlilik süresi içinde olmak kaydıyla, vasi ya da varislerden hak sahibi olduğunu belgeleyen, aynı bölgede ikamet eden ve eşdeğer amatör telsizcilik belgesi sahibi olan müracaatçıya bu çağrı işareti tahsis edilebilir.

http://www.resmi-gazete.org/tarih/20100203-5.htm

Yani ben şu an İLLEGAL amatörüm.

Ne kadar hatalı bir durum.
Osman Güler
TA2CMC (eski çağrı işareti)

Çevrimdışı TA2AOG_SK

Ben şöyle anladım,

Aynı çağrı işaretinin bir başkasına tahsis edilip kullanılmasına (çakışma) engel olmak için 10 sene beklenir. Belge verilmez demek değil, 10 sene beklenir demektir, diye anlıyorum.
Osman Güler

Çevrimdışı TB2CCC

Bence boşuna formalitelere ve o satırlara takılıyorsunuz.Kardeşim siz hobinizi yapsanıza yawf... :-))

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.

Çevrimdışı TA1MC

Hayırlı olsun.Sen işine bak kurcalama eyle kanun felan böyüklerimiz bilir o işleri.Yeri gelince ne yapacaklarını bilirler.takma kafana.Sen uy yeter...başkaları ne ...edere etsin. :-))
                     Bak bize bile EMÇ için yazdığımız bir yazıdan dolayı fırça çektiler.Bu işlere akil kadrolar bakıyor... :-))
Teşekkürler fikret abi türkiye gerçeği esasında doğru söylüyorsun kurcaladıkça  bozuluyor durum,beylerbeyi ne selamlar 73.
TA1MC
MURAT ÇOKLAR LOC:KN40HA
05075687965
ta1amc@hotmail.com

Çevrimdışı TA2AOG_SK

Alıntı yapılan: TB2CCC
            Bence boşuna formalitelere ve o satırlara takılıyorsunuz.Kardeşim siz hobinizi yapsanıza yawf... :-))

Fikret Abi takılma değil de birkaç gün sonra belge yenilemeye gittiğimde ortaya bir sıkıntı çıkmasından korkuyorum, çünkü ben de aynı gecikme durumdayım.
Osman Güler

Çevrimdışı TB2CCC

Bu kadar patırdının içinde senin durumu kurcalıyacak durumları yok.Takma kafana alırsın."Haaa...bak birdaha yapma kulağını çeker ağzına biber süreriz..." felan derler ama yinede verirler.Biz nelerini gördük... 73 :-))

Çevrimdışı TA2MOK

yenileme icin basvuru yapanlar bin kisiye yakinmis. suanda yarisinin belgeleri yenilenip gonderilmis. 2 aya kadar tumu tamamlanacakmis.

Çevrimdışı TA3EP

Dün lisans yenileme için gerekli belgeleri tamamlayıp kargoya verdim, bugün de kargodan "gönderiniz KEGM ne ulaştırılmıştır" diye SMS geldi. Haydi hayırlısı...
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3EP

Nihayet yeni belgem geldi. Gayet güzel olmuş. TA3EP olan çağrı işaretimi değiştirmemişler, aynen devam ediyor. Yeni belgeler 10 yıl süreyle geçerli imiş.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA3EP

Teşekkürler. Pek yakışıklı değilim, göz zevkinizi bozmamak için sansür yapayım derken biraz abartmışım :) Bu arada belge yenileme konusunda yardımı olan tüm forum üyesi arkadaşlara da çok teşekkür ederim.
10 sene ülkem için çok uzun bir süre, o süre içinde bu lisanslarda daha çok değişiklik olur gibi geliyor bana, haydi hayırlısı.
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA2M

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

Propagasyonu yüksek , QSO'su bol Pile-Up'lı günler dilerim.
73,

Mustafa, TA2M