Gönderen Konu: Aprs Modem Entegresi Nereden Bulunur  (Okunma sayısı 302 defa)

Çevrimdışı TA1MD

Aprs Modem Entegresi Nereden Bulunur
« : 09 Ocak 2010, 17:28:32 »
Aprs yapmak istiyorum ancak gerekli olan modem entegrelerini hiçbir yerde bulamadım. (mx614,tcm3105)
Bu entegreleri mümkünse Ankara içinde bulabileceğim bir yer var mı? Fiyatları yaklaşık olarak nedir?

Bu entegreler olmadan sadece pic ile yapılan tinytrac denilen devreler var ancak bunların kaynak kodlarını bulamadığım için çalıştıramıyorum, kullandığım gps normal gps lerden farklı olarak 38400 baud hızında data yolluyor.

Çevrimdışı TA8L

TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA5FW

Ynt: Aprs Modem Entegresi Nereden Bulunur
« Yanıtla #2 : 10 Ocak 2010, 01:33:23 »
Merhaba,

Fox Delta nın ürünleri hem ucuz hemde kararlı çalışıyor.
Tiny Track yaptım fakat bir süre sonra durduk yere sürekli TX sinyali vererek radyoyu TX de bırakmaya başladı.
Buda oldukça büyük bir sorun...

Selamlar..
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #3 : 10 Ocak 2010, 03:08:14 »
Linkler için teşekkür ederim yalnız bu piclerin kaynak kodları olmadığı için ve benim gps'im de standart olan NMEA0183 standartında yani 4800 baudda değil 38400 baudda çalıştığı için iletişim kurmuyorlar ve kod olmadığı için bunu düzeltme şansımda yok diye düşünüyorum. Bu yüzden modem entegresiyle yapılan devrelerden arıyorum onlarda nadirende olsa kaynak kodu bulunabiliyor;

Bunu araştırırken aklıma şu geldi; linkteki devrelerden yapıp gps ile arasına hızı düşüren bir pic koysam acaba sorun çıkarmı ?

Çevrimdışı TB2NJL_SK

TA Callbook kaydı

Levent Postoğlu
    ANKARA
  • OM/YL
  • Paylaştıkça çoğalan tek şey bilgidir.
« Yanıtla #4 : 10 Ocak 2010, 12:45:17 »
Levent POSTOĞLU, TB2NJL

Herkese 73's. Bitiniz bol olsun.
39'52'26 Kuzey, 032'39'99 Doğu,
KM69HU99XA,  Ankara / TURKIYE

web: www.postoglu.com
mail: levent@postoglu.com
 tlf:  0 532 542 43 94

Çevrimdışı TA2TR

« Yanıtla #5 : 11 Ocak 2010, 02:01:55 »

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #6 : 11 Ocak 2010, 11:56:53 »
Tüm infolar ve bilgiler için teşekkür ederim ancak burada benim asıl amacım elimde olan gps i kullanabilmek. Maalesef bu gps'i aldığımda radyo amatörü olmadığım için data çıkışına dikkat etmemiştim. Bu sebeple linklerdeki devrelerin hangisini yapsam ikinci bir gps almam gerekicek. Gps fiyatlarıda ortalama 100tl den başladığı için yeni bir gps almak istemiyorum. Öncelikle bugün seri port hızını düşüren bir pic programı yazıp bir takım denemeler yapıcam eğer olumlu sonuç alırsam daha sonra bu devrelerden istediğimi kullanabilirim. İlgilenen herkese çok teşekkür ediyorum, konunun devamı hakkında burdan bilgi veririm.

Çevrimdışı TB2NJL_SK

TA Callbook kaydı

Levent Postoğlu
    ANKARA
  • OM/YL
  • Paylaştıkça çoğalan tek şey bilgidir.
« Yanıtla #7 : 11 Ocak 2010, 12:05:51 »
 Merhaba,

TA2GJ den 50 tl ye gps var idi isterseniz bir sorun. Ben ondan almıştım ve şu an kullanıyorum.

73's

Levent, TB2NJL
Levent POSTOĞLU, TB2NJL

Herkese 73's. Bitiniz bol olsun.
39'52'26 Kuzey, 032'39'99 Doğu,
KM69HU99XA,  Ankara / TURKIYE

web: www.postoglu.com
mail: levent@postoglu.com
 tlf:  0 532 542 43 94

Çevrimdışı TA2M

« Yanıtla #8 : 12 Ocak 2010, 18:47:53 »
Elinizde mevcut bulunan GPS cihazının marka ve modelini verirseniz , cihazın konfigürasyon programını araştırıp , bulabilirsek veri hızını 4800 Bd 'a düşürmeyi deneyebiliriz.

Ayrıca , http://www.byonics.com/tinytrak/tinytrak.zip  dosyasında , devrede kullanılan PIC 16F84-10/P microcontroller 'ın HEX dosyası da mevcut.
73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #9 : 13 Ocak 2010, 16:36:24 »
Sayın TA2EY, cihazım Holux marka M1000 model Bluetooth GPS. İnternette bu konuda pek bi bilgi yok. Usb çıkışı olarak görülen yerden standart usb kablosu ile şarj oluyor ancak bu port aslında usb portu değil. İnternette bu cihazla ilgili bir uygulama yok maalesef. Bu portun usb portu olmadığınıda ben osiloskopla çıkışlarının ne olduğuna bakarken keşfettim daha sonra bi ttl-rs232 dönüştürücüyle bilgisayarıma bağladım ve deneyerek hızını buldum.
HEX dosyaları her uygulamada mevcut ancak benim sorunumda bu zaten. Hex dosyalarını düzenlemek özellikle bu tarz kompleks uygulamalarda neredeyse imkansız. C dilinde yada basic gibi biraz daha high level bir dilde kaynak kodunu bulursam bunu kolayca düzenleyip compile ederek sorunu çözebilirim ancak internetteki uygulamaların çoğunun kodu ticari kaygılar sebebiyle paylaşılmıyor.

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #10 : 13 Ocak 2010, 16:45:28 »
Vallaha benimde elimde çok miktarda çıkma GPS kartı birikti ama uğraşmaktan sıkıldığım için Garmin GPS alarak işi çözdüm.
GSP kartları adam edeyim diye zaman kayıp ederken, APRS projemiz geri kaldı ve projeden soğumaya başladım. Bu noktada imdatıma yetişen amatör dostlar oldu ve projeyi tamamladık.
Lakin projeye ilgisizlik vede Digi kuracağımız uygun bir yer olmadığından dolayı bekliyoruz. ( Şehir içinde uygun yerlerde kira istiyorlar )

Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
Selamlar.
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA2M

« Yanıtla #11 : 13 Ocak 2010, 19:14:44 »
Sn. TB2HL,

Holux M-1000 Bluetooth GPS Receiver'ın USB portu aynı zamanda Doğrudan PC'ye bağlayıp kullanılabilecek data bağlantısına da sahip.

USB portunun pin açıklamaları aşağıda.

Eğer buradan elde edeceğiniz datayı bir seviye çevirici ile dönüştürerek kullanabilirsiniz.

Cihazınızın gerekli döküman ve bilgisayar yazılımları burada

Hızının düşürülmesi konusunda ise firmaya bir soru maili gönderdim. Cevap geldiğinde sizinle paylaşacağım.

Eğer hızı 4800 bps'e düşürebilirsek ( ben bir kontrol yazılımı ile bunun olacağını sanıyorum) Hazır alacağınız herhangi bir APRS modemi ile cihazınızı bilgisayar olmaksızın kullanabilirsiniz.
73,

Mustafa, TA2M

Çevrimdışı TA2M

« Yanıtla #12 : 14 Ocak 2010, 18:46:45 »
Sn. TB2HL,

Holux firmasından gelen cevabı aşağıya ekliyorum.

Özet olarak , cihazın GPS veri hızını ayarlayacak bir yardımcı yazılım yokmuş :(

Dear Sir / Madam:

Thanks for your mail.
Unfortunately, we don’t have this kind of utility that can provide to you to adjust baud rate setting.
It was already defined in default setting.

Sorry to make you inconvenience.

Pls. feel free to advise if anything is not clear.

Hill Lee

Thanks and Best regards,

===============================================

Holux Technology, Inc.

Technical Support Dept.

TEL:886-3-6687000

FAX:886-3-6687111

mail: hill_lee@holux.com

Website:www.holux.com
73,

Mustafa, TA2M