Gönderen Konu: LNA'ya kısa devre yaptırdım, yardım lazım.  (Okunma sayısı 263 defa)

Çevrimdışı TB1CLR

LNA'ya kısa devre yaptırdım, yardım lazım.
« : 25 Ocak 2022, 21:41:10 »
Selamlar, Banggood'dan 100 liraya çin malı basit bir LNA aldım. Cihaza 12 volt verildiğinde oldukça güzel çalışıp zayıf duyulan istasyonları güçlü hale getiriyordu ancak HF anteni takmaya çalışırken konnektör bağlantısını yanlış yaptığım için kısa devre oldu, şu an elektrik verince sadece SDR sharp'ta gürültü seviyesi artıyor, herhangi bir istasyon duyulmuyor maalesef.  Üzerindeki komponentlerde direnç üzerinde 181, diğerinde ise NO 2 yazıyor. Yardımcı olabilecek var mıdır yoksa çöpe mi atmalıyım?
Teşekkürler.

Çevrimdışı TA2GC

Ynt: LNA'ya kısa devre yaptırdım, yardım lazım.
« Yanıtla #1 : 25 Ocak 2022, 23:17:42 »
Biz buna kısaca MMIC diyoruz.

arayacağınız parça numarası INA 02186
Marking Top Code N02 yani üzerinde yazan kod
üretici firma HP Agilent
ne işe yaradığı Low Noise, Cascadable Silicon Bipolar MMIC Amplifier|Integrated Circuits

iyi şanslar..

Çevrimdışı TB1CLR

« Yanıtla #3 : 10 Şubat 2022, 14:28:00 »
Parçayı bulmak imkansıza yakın, o yüzden yenisini sipariş ettim. Bu sefer dikkat edeceğim artık. Cevaplarınız için çok teşşekürler.

Çevrimdışı TA3HEB

« Yanıtla #4 : 10 Şubat 2022, 19:54:15 »
Ayrıca ilave etmek isterim. Besleme için bağladığınız kabloları lehim ile sabitlemeniz faydalı olacaktır.

Çevrimdışı TA3IHD

« Yanıtla #5 : 29 Nisan 2022, 10:28:00 »
Oldukça geç yanıtladığımın farkındayım.
Bu küçücük komponentler çok pahalı ve bulması da çok zor.
Eğer HF de kullanacaksanız, tek transistörlü bir basit kuvvetlendirici işinizi fazlasıyla görecektir.