Gönderen Konu: ses parazit filtreleri  (Okunma sayısı 136 defa)

Çevrimdışı TA5TM

ses parazit filtreleri
« : 09 Ocak 2018, 17:42:59 »
Arkadaşlar,telsizin ses çıkışına bağlanan ve sesteki  paraziti yok ederek kaliteli bir ses verdiği söylenen bu filtreler gerçekten işe yarıyor mu,kullandığım telsiz yaesu ft-450d bu ve benzeri yeni nesil cihazlarda bu tip filtreler mevcut mu.Bu konuda en ünlü cihaz zannederse https://www.bhi-ltd.com/noise-cancelling/amateur-radio/  bhi-anem mkıı.bu tür cihazları kullanan arkadaşlar yorum ve tecrübelerini aktarırlarsa faydalanmış oluruz.Bu konuda forum da fazla bilgi bulamadım.herkese 73

Çevrimdışı TA2NC

Ynt: ses parazit filtreleri
« Yanıtla #1 : 09 Ocak 2018, 21:46:45 »
Merhaba,
TA1ED sagolsun iki tane DSP filtreli speaker'i deneme firsatim olmustu.Yanilmiyorsam NES10 ve DSPKR modelleriydi.

TS-480 in kendi uzerindeki DSP filtreye yakin sonuclar veriyordu. Evet ustunde DSP filtre olmayan cihazlar icin iyi bir alternatif olabilir.
Ama yeni nesil cihazlarin uzerindekilerden cok ta farkı olmadığı için yeni bir cihaz için DSP ozelligi cok ta gerekli olmaz diye dusunuyorum.
Bunun yaninda external speaker olarak gayet basarili bir sesi vardi.

Çevrimdışı TA5TM

Ynt: ses parazit filtreleri
« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2018, 22:19:33 »
oğuzhan bey yorum için çok teşekkür ederim,doğru soylüyorsunuz yeni nesil cihazlarda zaten bu tür filtreler var,test videolarını izleyince mucizeler yaratıyor sandım.