Gönderen Konu: dummy load  (Okunma sayısı 344 defa)

Çevrimdışı TA4MU

dummy load
« : 06 Ocak 2018, 13:14:27 »
merhabalar,icom 7400 cihazımın dummy load la çıkış ölçümleri yaptım,sanki bir anormallik var gibi,ya telsizde yada dummy load da,yaptığım dummy load ın resimlerini paylaşıyorum,test videosu linkde var.

https://www.youtube.com/watch?v=kMeRRZaSdBA

Çevrimdışı TA3E

Ynt: dummy load
« Yanıtla #1 : 07 Ocak 2018, 19:54:38 »
Merhaba.

swr power metre tam kalibre edilmiş mi

cihaz 75 w çıkış veriyor gibi

ayrıca cihazı beslediğiniz besleme kaç amp.

o da yetmiyor olabilir

birde fm de denermisiniz.

aklıma gelenler bunlar

kolay gelsin 73

Alirıza ÖZSARAN - TA3E (TA3EL) - 555 025 16 77 
Küçük şahsiyetler; kişilerle uğraşır.
Vasat şahsiyetler; olaylarla uğraşır.
Büyük şahsiyetler; Fikirlerle uğraşır.

Çevrimdışı TA7IBK

« Yanıtla #2 : 07 Ocak 2018, 19:58:44 »
Hocam aynı dirençlerden bende yaptım. Saçma sapan değerler gösterdi. Bir kaç denemeden sonrada yandı kül oldu.
Kısaca onlara güvenme derim. Bildik sağlam bir dummyload ile denersen cihazda sorun olmadığını görürsün.

Çevrimdışı TA4MU

« Yanıtla #3 : 07 Ocak 2018, 20:24:30 »
Alirıza bey, swr metre kalibrasyonu nasıl bilmiyorum, ama arkadaşın başka bir swr metresiyle daha önce denemiştim, aynı sonuçları veriyor.

Çevrimdışı TA4MU

« Yanıtla #4 : 07 Ocak 2018, 20:28:01 »
Bilal bey, şimdilik başka bir dummy load la deneme imkanım yok, güç kaynağı olarak bitlikden aldığım hp 32 amper smps güç kaynağı kullanıyorum.fm olarak da aynı sonuçlar çıkıyor.

Çevrimdışı TA5AE

« Yanıtla #5 : 07 Ocak 2018, 20:34:34 »
TX esnasındaki besleme voltajını 13.8 olarak ölçebiliyormusunuz?
Bir de değişik marka 3 çeşit swr-watt metreden farklı sonuçlar aldığımı ben  bilirim.

« Son Düzenleme: 07 Ocak 2018, 20:35:38 Gönderen: TA5AE »

Çevrimdışı TA4MU

« Yanıtla #6 : 07 Ocak 2018, 21:20:15 »
Lütfi bey, tx yaparken voltajı ölçmedim, en kısa zamanda ölçeceğim.yakınımda amatör arkadaşlar yok,bu yüzden farklı swr metrelerle ölçmedim.

Çevrimdışı TA4MU

« Yanıtla #7 : 07 Ocak 2018, 21:24:32 »
Video da dikkat etmişsinizdir, 21, 24, 28, mhz de alc sayacı ve power sayacı geride kalıyor, çıkış düşük olsa bile alc sayacı tam sınırda kalması lazım.int.de bu tür arızalar tx driver tr.lerinden kaynaklı.73

Çevrimdışı TA2VO

« Yanıtla #8 : 09 Ocak 2018, 11:49:07 »
Mustafa Bey merhaba,

Probleminiz yaptığınız dummy load'ın empedansının 50 Ohm olmaması. Tavsiyem internetten bu seramik dirençlerin nasıl kullanıldığını araştırmanız. Kolay gelsin. 73.

Osman KIRATLI TA2VO
Osman KIRATLI  TA2VO 

ANKARA

okiratli@gmail.com

Çevrimdışı TB5X_SK

« Yanıtla #9 : 09 Ocak 2018, 13:30:01 »
Bu tür dirençerle ile dummy load yaparken bağlantı ucunu mümkün olduğunca konnektöre yakın lehimleyiniz. (Hatta direkt konnektörün ucuna irtibatlayınız)
Araya koyduğunuz bakır uzatma bağlantısıni iptal ederek direk konnektöre en kısa yoldan bağlamanızı öneririm.
Zira aradaki bakır uzatma, soğutucu ile kapasitif etki yapacaktır .
Bu da doğru değeri görememenize etken olabilir.

Ayrıca direncin soğutucuya iyi irtibatlanmadığını görüyorum. Bu durumda ısı aktarımı düzenli olmayacaktır.
Eskiden zor bulunan bu dirençlerden artık piyasada o kadar çok var ki insan şüphelenmeden edemiyor.
Kullanmadan önce ölçmekte fayda var.
73
TB5X
QTH : Niğde LOC : KM77hx | http://www.mehmetdivili.com

Çevrimdışı TA4MU

« Yanıtla #10 : 09 Ocak 2018, 14:16:09 »
osman bey empedansı 50 ohm olarak ölçtüm,mehmet abi söyledikleriniz çok doğru,fakat elimde olan malzemeleri değerlendirmek istemiştim.Bilgisayarcı olmam sebebiyle cpu fanı kullandım,küçük alanı kullanmamdan dolayı delik delmeden,var olan deliğe tek bir civata takabildim.dummy load olmasa bile antene bağlıykende aynı sonuçları alıyorum,güç kaynağımda tx esnasında herhangibi bir voltajda düşme olmuyor.73

Çevrimdışı TA2VO

« Yanıtla #11 : 09 Ocak 2018, 16:24:20 »
Tekrar merhaba,

Empedansı avometre ilemi analayzır ile mi ölçtünüz acaba?

Osman
Osman KIRATLI  TA2VO 

ANKARA

okiratli@gmail.com

Çevrimdışı TA4MU

« Yanıtla #12 : 10 Ocak 2018, 11:17:09 »
osman bey,avo metre ile ölçüldü.bugün telsizi İzmir faem elektroniğe gönderdim,bakalım sonuç ne çıkacak.

Çevrimdışı TA2VO

« Yanıtla #13 : 11 Ocak 2018, 15:28:55 »
Mustafa Bey tekrar merhaba,

Empedans bir elemanın yada devrenin AC akım altında gösterdiği kompleks birimlerden oluşan dirençtir. Avometre ile DC akım altındaki rezistif direnci ölçebilirsiniz. Empedansı ölçebilmek için Analayzır kullanmanız gerekir. Kolay gelsin. 73.

Osman
Osman KIRATLI  TA2VO 

ANKARA

okiratli@gmail.com