Ekrem Bey, ben sürücü ve çıkış olarak IRF510 kullandım, pushpull çalışıyor. sadece çıkış transistörlerini 21 volt ile besliyorum. 80m,40m ve 20m de 30watt, 21MHZ de 20watt, 28 MHz de 8 watt veriyor.Bu moslar anahtarlama işleri için yapıldığından linearite mükemmel değil, mosfetlerin sükünet voltajını 200(24 volt besleme için)-250 ma(13.8 volt besleme için) tutarsanız linearite nispeten düzgün oluyor. Birde drain-gate arasına 100n-470R seri olarak bağlayarak kazancı düşürmek gerekli.
Bu iş için RD16HHF1 ve RD100HHF1 var sanırım denemişsinizdir. Ben de denemek istiyorum bir ara. Bunları VHF ve UHF için üretilenlere tercih etmek gerekir. RD15...... serisinin linearitesinin bunlara kıyasla daha kötü olacağını düşünüyorum.
irf510 lar ile iki çıkış katı yaptım.İkisi de benzer performans sergiledi.Bunlardan birisi kendi tasarımım,diğeri ise rusların klopik isimli kitte kullandığı çıkış katı. Klopik PA 'da kullanılan transistör sayısı fazla. Ben bu tasarımı kullanırken biraz değiştirdim ve transistör kazançlarını epeyce düşürdüm. İşin püf noktası da bu. Stabil bir devre istiyorsanız düşük kazançlı daha çok kat kullanmak gerekiyor.
Selamlar...