Gönderen Konu: X 300 antenimi bir kac cihaza baglamak.  (Okunma sayısı 247 defa)

Çevrimdışı TA1O

X 300 antenimi bir kac cihaza baglamak.
« : 11 Kasım 2014, 16:27:06 »
Arkadaslar catidaki antenimi 3 cihaza baglamak istiyorum ayni anda hepsi dinleme yapsin.

Cikisi sadece 1 tanesinden yapacagim. Bana urun onerebilirmisiniz.

Tesekkurler.

Çevrimdışı TA7R

Ynt: X 300 antenimi bir kac cihaza baglamak.
« Yanıtla #1 : 11 Kasım 2014, 16:34:49 »
Bence biraz rizikolu , çıkış yaparken diğer cihazları yakabilirsiniz ayrıca dinlemede de diğer cihazlar açık olursa problem çıkabilir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı TA1O

« Yanıtla #2 : 12 Kasım 2014, 13:55:22 »
Her cihaz için ayrı anten mi takmamız lazım. Bunu çözen bir sistem yok mu?

Çevrimdışı TA6MD

« Yanıtla #3 : 12 Kasım 2014, 17:33:39 »
Keşke öyle bir sistem olaydı ancak çok araştırdım kendi adıma bulamadım.Ancak anten swich ile 1 antene bir den fazla cihazı veya bir cihaza birden fazla anteni bağlayabilirsin ancak oan hangi anten veya hangi cihaz aktifse o cihazı veya anteni kullnabilirsin..
Ben MFJ 1700C anten swich kullanıyorum tek swichde aynı anda 6 adet anten ve 6 adet cihaz bağlanabiliyor lakin hangi anten ve hangi cihaz seçili ise onu TX ve RX yapabiliyorsun
Saygılarımla
TA6MD
F.MURAT DEMİR

Çevrimdışı TB2BIH

« Yanıtla #4 : 12 Kasım 2014, 17:50:59 »
Serhat kardeş  selamlar  bu  sorunuzu  diblexer  ile çözebilirsiniz , vhf  , uhf  ,  ve diğer  üçüncü  cihazı   tek antene  aktarmak mümkün  yalnız   araya bağladığınz  diblexer  1.5  yada 2 wat  çıkış gücünde bir kayıp  verir  73

Çevrimdışı TA5AGC

« Yanıtla #5 : 12 Kasım 2014, 22:17:50 »
Serhat bey, "1 anten, 3 cihaz" dışında sayısal hiçbir ayrıntı vermemişsiniz.
Fakat,
sorununuzu çözecek düzeneğin hiçbiri "her cihaza ayrı anten" çözümünden daha ucuz
ve daha sağlıklı olmayacaktır.
73.
H.Gültekin Çakar.  TA5AGC

Çevrimdışı TA1CH

« Yanıtla #6 : 12 Kasım 2014, 22:26:33 »
Buna benzer bir konu daha öncede konuşmuştuk ve bende dahil olmak üzere araya bir röleli sistem yapıp cihazları tx yapan telsizden ayrılabileceğini fakat dinlemede olan cihazların yanabileceğini yazmıştık . ama  düşünüyorumda   bu telsizler cıkış yaparken kendi rx katlarını neden yakmıyor yada yanacak dediğimiz cihazlarda neresi yanıyor girişteki diodlar transistörlermi     bir cihaz calışırken tum dinleme katı elektiriği kesmiyor yani yansa kendi kendini yakması gerekmezmi daha önce kimsenin başına gelmiş bir olay varmı acaba yanyana antenlerle yanan cihazlar gibi . 73

Çevrimdışı TA5AGC

« Yanıtla #7 : 13 Kasım 2014, 01:07:18 »
Mesut bey selamlar,
Yalıtım,Tx ve Rx katının anahtarlanması ile yapılıyor... bu iş için eskiden elektromekanik RF röle kullanılıyordu (Aselsan 4224 mobil)
Şimdi ise "Rf pin diyot" kullanılıyor.
Pin diyot, içinden akım geçmezken açık deve, akım geçmeye başladığında iletim direnci azalan bir diyot türü.
(1SV272 için 100mA de 0,5 ohm) 
Tx Rx anahtarlamasında genelde 3 tane pin diyot kullanılıyor...
Tx durumunda,
birincisi Tx i geçiriyor, ikincisi Rx hattını kesiyor, üçüncüsü Rx girişini kısa devre ediyor...
« Son Düzenleme: 13 Kasım 2014, 01:17:23 Gönderen: TA5AGC »
73.
H.Gültekin Çakar.  TA5AGC

Çevrimdışı TA2N

« Yanıtla #8 : 13 Kasım 2014, 10:38:29 »
değerli arkadaşlar,
bir antene birden fazla tx/rx cihaz bağlamak mümkn. Pin diyotlar bunu çözer. daha evvel 3 cihaz bağladığımı hatırlıyorum.  Ancak  5o ohm luk anten empedansını  4 cihaza bölersek cihaz  başına 12.5 ohm düşer. buna mani olmak için anten empedansını 200 ohm ' ma çıkarmanız lazım  . Önce  4 giriş (  daha az veya daha çok cihaz ) bir çıkış  4*50 / 200 0hm ve 200/50 ohm iki trafo yapmanız lazım.
sevgilerimle,
nursun ta2n