Değerli Güven Kardeş,
siteye hergün bakamıyorum, Bu sabah baktım, 22. Ocak,2011 tarihli mesajını gördüm. Gözüm korktu, QRP ne durumda diyorsun.
Devre kusursuz, bir tek anten girişindeki 2 adet muayen trafo piyasada yoktu onuda daha önce bahsettiğim gibi çok küçük olmasına rağmen deneye deneye el ile sarıp, söküp, sarıp, söküp en sonunda istenilen değeri buldum.
" Daha önce 1985 yılında Turgutlu Belediyesinde çalışırken belediyeye " TEKNİM " MARKA telsiz almıştık,( Şimdi bu fabrika yok artık kapandı, ancak Kıbrıs savaşından sonra kurulmuş, Aselsandan önce üretim yapan ve orduya ilk yerli telsiz üreten fabrika idi. ) bende meraklı olduğum için belediye başkanı hadi sen ankaraya fabrikaya git bak bakalım dedi bende 15 günlüğüne gittim beni çok iyi ağırladılar kendilerine gönüllü olarak en önemli bölüm olan son ayar bölümünde çalışmak istediğimi söyledim zaten o bölümde 3 uzman çalışıyordu 3 ünede izin verdiler ben 15 gün Pakistan ordusu için üretilen yüzlerce telsizin almaç ve göndermeç kartlarını ayarlayıp montajını yaptım. "
orada öğrendiğim pek çok önemli püf noktası var. almaç ayarları kademe kademe zayıflatılan osilatör sinyalleri ile yapılıyordu. bende bu QRP de 7 MHz bir osilatör yaptım, onu QRP devresinden uzaklaştırıp çok zayıf bir sinyal elde ediyorsun. artık havaya bağlı olmadan kendi zayıf sinyalini en güçlü şekilde alman gerekiyor. O sinyali alan cihaz artık antenden gelen bütün sinyalleri alıyor.
Önceki gün, 31.01 2011, dün, ve bugün 7053,40 Khz de bir İtalyan oldukça güçlü geliyordu. 7020 ler civarında çok sayıda CW yayını var hala devam ediyor. Ancak önceki yakınmalarımda 20 gün kadar hiçbir sinyal gelmediği için ben kusuru kendimde aramıştım.
Cihazım çalışıyor artık ondan eminim. Bundan sonra Göndermeç ( Verici ) kısmını çalıştıracağım. selamlar.