Gönderen Konu: AMATÖR TELSiZCiLERiN DiKKATiNE  (Okunma sayısı 469 defa)

Çevrimdışı TA5FW

AMATÖR TELSiZCiLERiN DiKKATiNE
« : 07 Mayıs 2009, 14:26:29 »
Merhaba Değerli Radyo Amatörleri,

BTK Mersin Bölge Müdürlüğü sınavda başarılı olan arkadaşlarımıza " Belgelerini alabilmek için acele etmemeleri gerektiğini, 10 Mayıs 2009 tarihinde Amatör Telsizcilerin tüm dosyalarının KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TELSİZ İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNE devir edileceğini ve bundan sonra işlemlerin bu kurum tarafından yapılacağını açıkladı."

Bizde bunun üzerine KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TELSİZ İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜNÜ telefonla iletişime kurarak bilgi almak istedik.
Kurum yetkilisi Ülkü hanım konuya gayet ilgili yaklaşarak, bizlerde telsizciyiz ve telsizci telsizcinin halinden iyi anlar diyerek açıklamalarına başladı. Şuan bir geçiş dönemi yaşandığını, evrakları ve görevi devir aldıktan sonra incelemelere başlayacaklarını ve öncelikli olarak bu sınav döneminde lisans almaya hak kazanan kişilerin lisanlarını vermeyi hedeflediklerini dile getirdi. Bu işlemi hızlandırmak için amatör telsizcilik lisansının yeni tasarımının yapıldığını ve lisanları hazırlayacak ekipmanın temin edildiğini de sözlerine ekledi. Ek olarak, yeni kanun ve yönetmeliğin geçerlilik kazanmasını beklediklerini de açıkladılar.

Ayrıca gelecek sınavlar için güzel müjdeler vererek, " hazırlıklarımız sınav başvurularının ve sınavların internet ortamında online olarak yapılabilmesidir. Sınavlar kurum yetkilileri gözetiminde toplu ortamda bilgisayar ortamında yine internet üzerinde yapmayı hedefliyoruz" dediler.

Özetle bu dönem sınava giren ve başarılı olan arkadaşlarımız lisanlarını alabilmek için en az 1 ay kadar bekleyecekler. İnternet sitelerinden yapacakları açıklamalarla çalışmalarını bizlere duyurulacaklarını öğrendik.

Gelecek için ciddi ve organize bir çalışma planının yapıldığını öğrenmek beni çok mutlu etti. KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TELSİZ İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ yetkilisi Ülkü hanım konuşmalarımızı sizlerle paylaşmamızı rica ettiği için bu mesajla sizlerle paylaşmak istedim.

Sınavda başarılı olan A ve B sınıfı lisans almaya hak kazanan arkadaşlarımızı tebrik eder, çalışmalarında başarılarının devamını dilerim.
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TB2CCC

Ynt: AMATÖR TELSiZCiLERiN DiKKATiNE
« Yanıtla #1 : 07 Mayıs 2009, 15:05:34 »

Ayrıca bu bilgilere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.Artık bundan sonra BTK yok..   :-))

http://www.kiyiemniyeti.gov.tr/default.asp?lng=
"I know what is to be young
But you don’t know what is to be old! !"
      Stay with love.....(Sevgi ile kalın) ©

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.

Çevrimdışı TB2CCC

« Yanıtla #2 : 07 Mayıs 2009, 15:23:12 »

İstanbul Kıyı Emniyeti Gn.Md.ne bugün gelen yazıda Mayıs 2009 döneminde imtahana girip kazanan arkadaşların belgelerini yine imtahana girdiği yerlere müracaatları ile alacakları bildirilmiştir.

Bazı yazışma ve protokolların tamamlanmadığı bildirilmiştir.Vatana millete hayırlı olsun.
"I know what is to be young
But you don’t know what is to be old! !"
      Stay with love.....(Sevgi ile kalın) ©

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.

Çevrimdışı TA4A

« Yanıtla #3 : 07 Mayıs 2009, 16:13:23 »
Ben Ispartada oturuyorum bizim bölgeye İzmir BTK bakıyor eskisi gibi İzmiremi başvurucam yeni ehliyetim için yoksa sınava girdiğim yeremi ? (Mersin)
Mehmet Raşid ÖĞÜNÇ
116 SD 019 - 116 VE 101 - 116 MU 055 - 116 FT 002
QTH: Isparta - KM57GS
0 505 586 7116
Yaesu FTDX101D - Hermes-Lite2 - M0PLK Deltaloop
Online Log : http://www.hrdlog.net/ViewLogbook.aspx?user=TA4A

Çevrimdışı TA9J

« Yanıtla #4 : 08 Mayıs 2009, 13:57:15 »
Bilgi için teşekkürler. Bu konuda mesaj yazıp soru soracaktım. Ancak Korhan Bey sağolsun bilgi vermiş. Ben de bilgi almak için BTK Erzurum Bölge Müdürlüğünü aradım. Erzurum'da sınava girip başarılı olanlar en geç önümüzdeki salı gününe kadar evraklar BTK-Erzurum'da olacak şekilde gönderirlerse amatör telsizcilik belgelerini alabilecekler.

Örnek dilekçe aşağıdadır.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU Erzurum Bölge Müdürlüğüne
                                                                                    ERZURUM

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Erzurum Bölge Müdürlüğü A.Menderes Cad. Gürcükapı İş Merkezi Kat : 5   Gürcükapı / ERZURUM

..Mayıs.. ayında .Erzurum İlinde.. ilinde yapılan Amatör Telsizcilik sınavını ………………………………… OLARAK kazandım.
     Ekli belgelere göre …………… sınıfı Amatör Telsizcilik Belgemin düzenlenmesi için  bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.   /   /2009

ADRES :                                    ADI SOYADI :
                                              İMZASI :

EKLER          :
1. İki adet vesikalık fotoğraf
2. Nüfus cüzdanı fotokopisi
3. Belge ücreti makbuzu(A sınıfı için 5 TL ve B sınıfı için 3 TL)(Türkiye Vakıflar Bankası Sefaköy Şubesi (Sefaköy/İSTANBUL) 00158007293410679 

« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2009, 14:01:19 Gönderen: TA9J »

Çevrimdışı TA5FW

« Yanıtla #5 : 08 Mayıs 2009, 17:09:04 »
Merhaba

Biz Mersin BTK dan aldığımız bilgi ışığında Kıyı Emniyeti Gn. Md. Telsiz İşletme Md. ile temasa geçtik ve Ülkü hanım ile görüştük. Bize yukarıdaki bilgileri verdi ve sizlerle paylaşmamızı rica etti.

Ama görüyorum ki, bu işlem uzayacak. Ve yeni amatörlerin beklememesi adına lisansları BTK tahsis edebiliriz şeklinde bir yaklaşım içindeler.
Aslında doğacak iş yükü omuzlandıktan sonra hali hazırda BTK nın görev alanında bulunan belgelendirmeyi yapmaması için bir engel yoktur. Birde BTK nın yeni lisanslarının basıldığı (mavi beyaz sürücü ehliyeti tipindeki lisanslar) ve bunların devirden sonra çöpe gideceği düşünülürse, şuan BTK lisansları verirse en azından 3 yıl daha kullanılarak en azından milli servetinde heba olması engelenerek, o masrafın amaca uygun kullanılması sağlanabilir.

Her sene imkanlarım dahilinde sınava giren arkadaşlarımın yanında olmaya çalışan birisi olarak, o sevinci yaşayan arkadaşlarımın 6 ayda bir ortaya çıkan evrak işlerini bile yapmak bana zevk verir. Lakin görev olunca eziyet veriyor sanıyorum ki, ateşten gömlek gibi kimse giymek istemiyor. :(

Japonlara rica edeceğim, bize sınav ve lisans veren bir robot yapsınlar. :)
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TA3ATA

« Yanıtla #6 : 11 Mayıs 2009, 20:44:06 »
ANILAN SINAVDA BAŞARILI OLARAK AMATÖR TELSİZCİLİK BELGESİ ALMAYA HAK KAZANAN BTK İZMİR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ SORUMLULUK ALANINDA İKAMET EDEN ARKADAŞLARIN ,BELGELERİNİ ALMAK ÜZERE BTK İZMİR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE GEREKLİ EVRAKLARLA MÜRACAAT ETMELERİ GEREKTİĞİ ÖĞRENİLMİŞTİR..

ARKADAŞLARI KUTLUYOR,BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM...

M.TURGAY NALBANT
TB3JJ    73'LER
***UNUTMA...!!   
SANA IŞIK TUTANA ARKANI DÖNERSEN; GÖRECEĞİN TEK ŞEY KENDİ KARANLIĞINDIR..***

TA3ATA.M.TURGAY
Best Regards
(Ex..TB3JJ)
ta3ata@hotmail.com