söz konusu durumun özel hayatın gizliliği ile alakalı bir açıklaması olamaz.bakın durumun vehameti merciilere anlatılmış ben olsam kanun hilafına dahi olsa sinyalin geldiği yeri beyan eder.şayet bir insan hayatını kurtaracaksa işimden bile olmayı tercih ederdim.ülkemizde maalesef kişilerde insiyatif kullanma refleksi gelişmemiştir.normalde kapı kırmakta haneye girmekte cumhuriyet savcısının iznine bağlı ama söz konusu insan hayatı olunca itfaiye mensupları kapıyı da kırıyor gerekeni de yapıyor.insan hayatı karşısında vazifeyi suiistimal mazeret olamaz.benim fikrim bu aşagıdaki satırlarda bir hukuk adamının yorumu.
ULUDAĞ’da kaybolan ve cep telefonundan yer belirlemesi için 4 saat savcılık izni bekleyen Ümit Özgen’in donarak hayatını kaybetmesinin ardındaki ihmaller tartışma yarattı. Savcılık izni beklenmesine tepki gösteren İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Adem Sözüer, "Yangına müdahale için itfaiye izin mi alıyor?" dedi. İnsan yaşamının tehlikede olduğu yangın, sel, deprem gibi doğal afetlerde ve kazalarda, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) hükümlerinin uygulanamayacağını savunan Sözüer, şunları söyledi:
"CMK hükümleri, sadece suç soruşturmalarında geçerlidir. Uludağ’daki olay bir suç soruşturması değil, bir gencin hayatının tehlikede olmasıdır. 7 üniversite gencinin, doğalgaz zehirlenmesinde de müdahale ekipleri eve girmeliydi. Son olayda da gencin yerinin telefonla tespiti için savcılık veya hakim izni gerekmez. Bu tamamen hukuki bilgisizliktir. Aile değil jandarma istemeliydi. Şirket vermezse suç işlemiş olur. Bu gencin kurtarılmasında hukuken yetkili olduğu halde yetkisi kullanmayan, geç kullanan ve ölüme sebebiyet veren sorumludur."
buda bir hukukcu yorumu ,ancak şu bir gerçek ki ülkemizde insan canının pek fazla önemi yok fazla uzağa gitmemek gerek daha 1 ay önce edirnede trafik polisi 112 ambulansını içinde vaka varken durdurup kalp krizi geçiren bir hastanın dolaylıda olsa ölümüne dahli olmuştur .buda hafızamdaki başka bir örnek.yine insiyatif kullanmamaktan kaynaklanıyor. umudum bir gün olmazsa bir gün insan hayatını ön planda tutulması.73 TB1CTJ