Gönderen Konu: TAKSİ VE SERVİS OTOBÜSLERİ İŞLETMELERİ TELSİZ SİSTEMLERİ......  (Okunma sayısı 315 defa)

Çevrimdışı TB2CCC

21 Ocak 2009 ÇARŞAMBA

Resmî Gazete

Sayı : 27117

YÖNETMELİK

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan:

TAKSİ VE SERVİS OTOBÜSLERİ İŞLETMELERİ TELSİZ SİSTEMLERİ

YÖNETMELİĞİNİN YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 7/10/1987 tarihli ve 19597 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Taksi ve Servis Otobüsleri İşletmeleri Telsiz Sistemleri Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 – Bu Yönetmelik Resmî Gazete’de yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı yürütür.
"I know what is to be young
But you don’t know what is to be old! !"
      Stay with love.....(Sevgi ile kalın) ©

NOT:Çağrı işareti içermeyen MSN listesine ekleme taleplerinde, MSN adres bilgisi PM yada mail ile bildirilmeyenler reddedilecektir.

Çevrimdışı TA5FW

Merhaba
Şimdi ne oldu ?
Bu adamlar telsiz mi kaldılar ?
Yoksa bunlarada mı yeni kanun yazıp canlarına okuyacaklar ? :)
Durum nedir ?
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TB1BTJ

selam ,muhakkak ki büyüklerimiz onlara da bir güzellik düşünmüştür.(Bizim gibi hobi için yapanlara biçtikleri ücretlere bakarsak :)))))başka illeri bilmem ama istanbul da taksi ve dolmuşlar artık çogunlukla daha ucuz ve kesintisiz oldugu için gsm push to talk kullanıyorlar.cep telefonu işlerini görüyor yani cihaz parası frekans kirası vs bu işlerden kurtarıyorlar hem de cüzi bir paraya.73 TB1CTJ
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA5FW

Aslında tüm bu yazılan kanunların insanları GSM operatörlerinin kucağına atmak için mi diye düşünmeden geçemiyorum.
Düşünsenize Cep amatörleri olarak yeni bir akım bile ortaya çıkabilir. Bir arada internet VOIP amatörleri modaydı. Hatta klan bile kuruldu.
Yeni komplo teorileri üretmek mümkün.... :)
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TB1BTJ

aylık fiyatta şu 60 kontur sınırsız iletişim.73 TB1CTJ
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TB2NHF

slm arkadaşlar dediklerinize katılmıyorum telsizin yerini hic bir şey tutmaz 3 gün önce uludagdaki donma faciasını dudunuz güvenlik birimleri vs kurtarmacılar tvdonarak ölen gencin babası telsizin önemini acıkladı saygılar 73

Çevrimdışı TB1BTJ

dediklerinizde kısmi haklılık payı var ama sadece şehirde kullanılan taksiler yaygın olarak bunu kullanıyor bu bir durum tespitidir.telsizde olsa cep telefonu da olsa tümüne hükmeden insanoğludur.uludağdaki olayda gsm servis saglayıcısı sinyalin geldiği noktayı bakın üstüne basa basa söylüyorum HİÇ BİR KANUNİ ENGEL OLMADIĞI HALDE  KİMSEYE VERMEMİŞ  ve zaman kaybına dolayısıyla gencin yer tespitinin gecikmesine ve bir hayat kaybına kısmen de olsa istemeden sebep olmuştur(işte bu insan kaynaklı bir hatadır).gazetelerde bahsi geçen telsiz sinyalleriyle takip sistemi bir sesli iletişim aracı degildir.gencin üstünde bir el  telsiz dahi olsa yer tespiti için gereken donanım sadece btk ve teknik servislerde bulunur.ancak aprs özelliği olan bir cihaz belki bu tip bir kaybı önleyebilir.şu da varki zaten merhum olan kardeşimiz panik atak hastası imiş -3 derece kar kıyafetlerini çıkarıp koşmuş halbuki kapalı yerde kıyafetleri çıkarmadan beklese hayatta kalma şansı daha yüksek olurdu artık geriye dönük bir sürü teori üretilebilir ama nafile yapılması gereken durumdan vazife çıkarıp ne yapılabilir problemine çözüm bulmaktır  şu bile düşünülebilir kayak yapılan bölgelere mahsus bir frekans tahsisi yani telsiz kullanımı  veya bölgesel bir uygulamayla gsm servis saglayıcıları toplu ve ortak kullanımlı bir bas konuş sistemini bölge otelcilerinin hizmetine verebilir 73 TB1CTJ
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB

Çevrimdışı TA1AVI

TA Callbook kaydı

Veli İhsan Serin
    İSTANBUL
  • Etkinlikçi
  • OM/YL
  • *
  • iyiye karşı iyi, kötüye karşı adaletli ol.
...gsm servis saglayıcısı sinyalin geldiği noktayı bakın üstüne basa basa söylüyorum HİÇ BİR KANUNİ ENGEL OLMADIĞI HALDE  KİMSEYE VERMEMİŞ  ve zaman kaybına dolayısıyla gencin yer tespitinin gecikmesine ve bir hayat kaybına kısmen de olsa istemeden sebep olmuştur...

servis sağlayıcıların tespit edilen yeri bildirmemesiyle ilgili bir açıklama getirmek istiyorum, servis sağlayıcılar mahkeme kararı olmadan bu bilgiyi vermiyorlar, özel hayatın gizliliği bunun sebebi. bu bilgiyi vermediği için o an bu bilgiye erişim yetkisi olan çalışanları suçlamamak lazım, çünkü bu durum onların insiyatifine bırakılmış bir şey değil, iş akdinin fesine sebep olabilecek bir suistimal. fakat bundan bir ders çıkarmak lazım, servis sağlayıcılar 112 yi arayan cep telefonunun lokasyon bilgilerini santrallerinde yapacakları bir yazlımla ilgili 112 acil birimine anında iletebilirler, bu bir örnek bu fikirler çoğaltılabilir.
de TA1AVI, name is VELİ İHSAN SERİN, QTH:KN41MB, 73 de TA1AVI SK
-----------------------------------------------------------------
Eski Çağrı İşareti: TB8CIA, TB1CI

Çevrimdışı TB1BTJ

söz konusu durumun özel hayatın gizliliği ile alakalı bir açıklaması olamaz.bakın durumun vehameti  merciilere anlatılmış ben olsam kanun hilafına dahi olsa sinyalin geldiği yeri beyan eder.şayet bir insan hayatını kurtaracaksa işimden bile olmayı tercih ederdim.ülkemizde maalesef kişilerde insiyatif kullanma refleksi gelişmemiştir.normalde kapı kırmakta haneye girmekte cumhuriyet savcısının iznine bağlı ama söz konusu insan hayatı olunca itfaiye mensupları kapıyı da kırıyor gerekeni de yapıyor.insan hayatı karşısında vazifeyi suiistimal mazeret olamaz.benim fikrim bu aşagıdaki satırlarda bir hukuk adamının yorumu.
ULUDAĞ’da kaybolan ve cep telefonundan yer belirlemesi için 4 saat savcılık izni bekleyen Ümit Özgen’in donarak hayatını kaybetmesinin ardındaki ihmaller tartışma yarattı. Savcılık izni beklenmesine tepki gösteren İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Adem Sözüer, "Yangına müdahale için itfaiye izin mi alıyor?" dedi. İnsan yaşamının tehlikede olduğu yangın, sel, deprem gibi doğal afetlerde ve kazalarda, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) hükümlerinin uygulanamayacağını savunan Sözüer, şunları söyledi:

"CMK hükümleri, sadece suç soruşturmalarında geçerlidir. Uludağ’daki olay bir suç soruşturması değil, bir gencin hayatının tehlikede olmasıdır. 7 üniversite gencinin, doğalgaz zehirlenmesinde de müdahale ekipleri eve girmeliydi. Son olayda da gencin yerinin telefonla tespiti için savcılık veya hakim izni gerekmez. Bu tamamen hukuki bilgisizliktir. Aile değil jandarma istemeliydi. Şirket vermezse suç işlemiş olur. Bu gencin kurtarılmasında hukuken yetkili olduğu halde yetkisi kullanmayan, geç kullanan ve ölüme sebebiyet veren sorumludur."
buda bir hukukcu yorumu ,ancak şu bir gerçek ki ülkemizde insan canının pek fazla önemi yok fazla uzağa gitmemek gerek daha  1 ay önce edirnede trafik polisi 112 ambulansını içinde vaka varken durdurup kalp krizi geçiren bir hastanın dolaylıda olsa ölümüne dahli olmuştur .buda hafızamdaki başka bir örnek.yine insiyatif kullanmamaktan kaynaklanıyor. umudum bir gün olmazsa bir gün insan hayatını ön planda tutulması.73 TB1CTJ
TB1BTJ
OP.JAN ACEMOĞLU
LOC.KN41LB