Gönderen Konu: TB2EN  (Okunma sayısı 180 defa)

Çevrimdışı TB2EN

TB2EN
« : 15 Ocak 2009, 21:19:44 »
15 Ocak Perşembe günü akşam saatlerinde 439.200 rölesinde roger kullanılarak anons yapıldığını, bana ait olan çağrı işaretinin kullanıldığını üzülerek öğrenmiş bulunuyorum. Saygıdeğer amatör abilerimden olan TB1CHS 'nın beni uzun hattan bilgilendirmesi ile olaya vakıf oldum.
Keşke şu an kullandığım bir cihaz olsa idi , bu arkadaşa gereken cevabı anında verebilseydim.
Bu tip olaylar zaman zaman çeşitli frekanslarda meydana geliyor. Tekrarlanmaması dileği ile.
439.200 rölesini takip eden amatör camiaya önemle arz ederim. 73..

Çevrimdışı TA5FW

Ynt: TB2EN
« Yanıtla #1 : 16 Ocak 2009, 02:09:38 »
Merhaba
Bence bu olaya öncelikle BTK nin yine iki kişiye aynı çağrı işaretini vermiş olabilme ihtimalini göz önünde bulundurarak yaklaşmak lazım
Bundan dolayı bu kişiyi bulmak yada BTK bölge ile görüşerek böyle bir durum olup olmadığını kontrol etmelerini rica etmek gerekir.

Aksi taktirde bu sahtekarı yakalayıp, elindeki telsizi alıp güzelce kullanabilirsiniz. Kendisinide gezinmek üzere kuytulara götürebilirsiniz.. :)
İşin şakası bir yana kısa dalgada yıllardan beri birilerinin çağrı kodlarını kullanarak yada uydurma kodlar kullanarak QSO yapanlar var.

5. bölge QSL manager olduğumdan bu yana 100 lerce korsan QSL kartı geliyor. Neredeyse gelenlerin yarısı korsan. Ve bu adam bu işi bilen bir profesiyonel, çünkü devamlı CW çalışıyor. Ama nedense gidip amatör lisansı almıyor.

Eeee ne diyelim. Böyle megalomanlarda var işte.. :)
Korhan BÜKEN
73's de TA5FW

Çevrimdışı TB2EN

Ynt: TB2EN
« Yanıtla #2 : 16 Ocak 2009, 22:25:01 »
Tekrarlanmaması dileği ile diyorum.Teşekkürler yorumunuz için. ;) 73..