Bir gün, bir EK istasyonu CQ diyor ve cevap veren istasyonlarla kesintisiz,aralıksız akıcı bir şekilde CW QSO lar yapıyordu. Bir Pile-Up yoktu ama cevapsız da kalmıyordu..
Sinyalleri bana 9+20 geliyordu..Ben de cevap verdim..Duymadı(!)....Yine cevap verdim..yine duymadı(!)....Eminim ki ben de ona 9+ ulaşıyordum ama beni nedense "duymuyordu"...Bunu da tüm diğer istasyonlar dinliyor,izliyordu...ve aptal değillerdi..
Sonra ne oldu biliyor musunuz..?
Önce herkes ne olup bittiğini anlamak için sustu...Ve anladılar neler olduğunu...
Yine "CQ" diye başladığında onlarca istasyondan aldığı cevap sadece "HI" oldu...Frekansta "HI" lardan başka bir şey duyulmuyordu...Herkes "HI" diyor,başka bi şey demiyordu..Bu,çok anlamlı bir protestoydu..QRT olmak zorunda kaldı...Yok oldu...
Radyo Amatör platformunda milliyetçilik duygularına gem vuramayıp radyo amatörlüğünün prensiplerine aykırı hareket etmiş ve cavabını almıştı...
Orada hepimiz "radyo amatörlüğü hobimiz" için bulunmaktayadık.
Vatanseverliğimizi,milliyetçiliğimizi ya da siyasi-dini ideolojimizi/düşüncemizi ifade edeceğimiz platformlar başkaydı...
Zaten o platformlarda ifade edemeyip burada "ifade ediyormuş gibi" yapmak,işin kolayına kaçmaktı...
Eminim o EK istasyonu bunların farkına varmıştır...
TA7IV,Mehmet Mete