Veli beyin söyledikleri tamamen doğru. Bu istatistiki bilgiler belirli bir derneğe ya da kuruluşa üye olanlara değil, TA Callbook'ta kaydı bulunan radyo amatörlerine ait istatistiktir. TA Callbook'a kayıt yaptırmamışlar yoktur.
Yeri gelmişken tekrar edeyim,
TA Callbook 1991 yılında TA3AK Ömer Yardaş tarafından başlatılmış bir çalışmadır. İlk zamanlarda adreslerimize fotokopiler olarak gönderiliyordu. Sonra kitapçık şeklinde yayınlanmaya başladı. Sonra CD olarak bizlere ulaştırıldı. 1998 yılında ise TRAC sayfaları altında yer aldı. 2004 yılından itibaren
www.tacallbook.org adresine taşındı. Bir ara TRAC'ın teknik altyapısından faydalanması dışında TRAC ile bir ilgisi ve bağlantısı yoktur. TRAC ve benzeri dernek ve radyo amatörlerinin sitelerinden TA Callbook'a pencere bağlantıları yapılmaktadır. Belki bu bağlantı şekli bir derneğe ya da gruba bağlı olduğu hissini yaratmaktadır. Ama öyle değildir.
1991 yılında TA3AK Ömer Yardaş tarafından başlatılan bu çalışmanın editörlüğü halen TA3AK Ömer Yardaş tarafından sürdürülmektedir. Ben 1998 yılından itibaren internette hizmet vermesini sağlayan programını yazdım, 2004 yılından itibaren de isim ve hosting giderlerini karşılıyorum ve Ömer beyin talepleri doğrultusunda vaktim oldukça yazılımın geliştirmesini yapmaktayım. İstatistikleri de bir geliştirme sırasında ekledim. İller bazında döküm kayıt sırasında amatör arkadaşımızın verdiği bilgilerden çıkmaktadır. O sebeple ABD de bir gurup olarak çıkmakta, New York da bir grup olarak çıkmaktadır. Biz daha çok Hatay ve Antakya, Afyon ve Afyonkarahisar, Mersin ve İçel gibi farklılıklara dikkat ediyoruz. Ama bundan sonra ABD ve New York gibi farklılıkları da düzeltmeye çalışırız.
Eğer TA Callbook'ta buna benzer aksaklıkları bildirebilirseniz daha faydalı olması için vaktimiz ölçüsünde düzeltmeler yapmaya çalışırız.
İyi çalışmalar
73
Bilal Ekmekci, TA8A