Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
EL YAPIMI HF (0-30 MHz) SWR METRE ÇALIŞMASI
TA2KX:
Lütfi bey, simetriyi ayarlarken nasıl ayar yapacağız? Nerede trimerden nerede trimpotlardan ayar yapacağız? Bu kısmını biraz detaylandırırsanız çok sevinirim. 73
TA3EN:
Hüseyin Bey merhabalar,
Öncelikle şunu hemen hatırlatayım ki swr-watt metre vb. gibi RF cihazlar plastik kutuya konulmaz.
İçerisinden geçen rf etrafa saçılır. Etrafını da etkiler. Yani bu tip devrelerin iyi çalışması için ekranlanması
gerekir.
Benim projem MFJ949'dan alınma. İyi çalışıyor. Zaten çalışmasa mfj kullanmaz. Bu alet otomatik
değil. 10w ve 100w seçenekleri olan fakat calibrasyon potu olmayan bir dizayn. Tünerde kullanılması
münasebetiyle; tün işlemleri düşük watta yapıldığından dolayı 10w seçeneği önem arzediyor. Anı za-
manda düşük wattlı qrp cihazlarda da kullanma imkanı veriyor. 10watta tün yaptıktan sonra radyo nor-
mal watta alınmasından dolayı (yüksek watt) siz de100w seçeneğine geçiyorsunuz ve qso esnasında
swr ve wattı izlemeye devam edebiliyorsunuz.
İstek üzerine şemasını gönderiyorum.
Kolay gelsin. 73...
TA2KX:
Hüseyin hocam, bu proje için ayrıca metal kutu aldım, hali hazırda bekliyor. Plastik kutu sadece çalışmak için. Benim anlayamadığım konu şu, bu swr metre sadece 10 ve 100 watta mı doğru gösteriyor. Atıyorum benim cihazım 105 watt veya 95 watt ise doğru swr değeri alamaz mıyım?
TB5X_SK:
Hüseyin Bey
Oradaki 10 ve 100 Watt ölçüm yapabileceğiniz üst sınırdır.
10 watt kademesi 0-10 wat aralığında,
100 watt kademesi de 0 ile 100 watt aralığını ölçer.
Ben daha önce MFJ nin 945-E modelinden bire bir yaptığım tüner ve swr watt metre devresi vardı .
Güzel çalışıyor.
Şema ve resimleri paylaşıyorum belki fikir verir denemek isteyenlere..
Ayrıca;
Daha fazla resim ve detay için bakabilirsiniz:
https://picasaweb.google.com/109702068533357288020/ANTENTUNERPROJESI20141201#
73 ler
TA5AE:
Mehmet bey
Ben girişteki 1000uh lik bobini merak ettim.Nasıl bir çekirdek ( önemli) ve kaç mm lik tel ve sarım gerekli?
Yani siz nasıl yaptınız?
Elimde bilgisayar programı var ama bobin-self ölçen bir cihaz yok maalesef
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git