Gönderen Konu: Randy Thompson, K5ZD Youtube Video - Yarışmalarda Log Kontrolü  (Okunma sayısı 185 defa)

Çevrimdışı TA3GO

Merhaba,
Sıkı yarışma operatörü ve bir dönem CQ yarışma komite başkanlığı da yapmış olan Randy Thompson, K5ZD' dan
Log kontrolü üzerine çok değerli bir video!
Yarışmalara meraklı amatörlerin izlemesinde büyük fayda var.
https://www.youtube.com/watch?v=1g4yxIvBzz8&t=484s
Alt yazı özelliğini açıp Türkçe' ye de çevirip izleyebilirsiniz.
İyi günler
73 DE TA3GO
Can OKUR

Çevrimdışı TA7H

Ynt: Randy Thompson, K5ZD Youtube Video - Yarışmalarda Log Kontrolü
« Yanıtla #1 : 16 Mayıs 2025, 23:46:42 »
Değerli Can Ağabeyim,

Öncelikle bu değerli videoyu bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim. Baştan sona dikkatle izledim.

Contestlere genellikle yarışma çağrı işaretleriyle katılıyoruz ve logların gönderimini ben üstleniyorum. Yarışma sonuçları açıklandığında ise, e-posta ile gelen raporları detaylı bir şekilde inceliyorum. Özellikle WPX gibi seri numarası kullanılan yarışmalarda, tıpkı videoda da gösterdiğin gibi, hatalar sıkça yaşanıyor. Çağrı işaretindeki veya seri numarasındaki tek bir karakter farkı bile puanı sildiriyor. Hele ki bu QSO bir multiplier ise, gerçekten üzücü oluyor.

Örneğin aşağıda, TC2E yarışma ekibi olarak katıldığımız 2024 CQ WW DX CW Contest’e ait rapordan bir bölümü paylaşıyorum. Karakter hataları nedeniyle bazı multiplier’larımız geçersiz sayılmış.

********************** Lost Multipliers **********************

TC2E     KS6KB    correct KH6KB
TC2E     PJ4T       correct PJ2T   
TC2E     AB0A      correct A60A   

Peki ben ne yapıyorum?
Yarışma raporlarını inceledikten sonra çağrı işaretlerindeki hataları düzelterek logları tekrar yüklüyorum. Çünkü puanlarımızın silinmiş olması bir yana, karşılıklı QSO onaylarını almak da en az puan kadar önemli.

Tekrar bu paylaşım için teşekkür ediyorum, kanalın diğer videoları da oldukça güzel görünüyor. Her birini izlemek için sabırsızlanıyorum.

Selam ve sevgilerimle,
73
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2025, 23:47:18 Gönderen: TA7H »

Çevrimdışı TA3GO

Ynt: Randy Thompson, K5ZD Youtube Video - Yarışmalarda Log Kontrolü
« Yanıtla #2 : 26 Mayıs 2025, 12:07:24 »
Merhaba Furkan,
rica ederim, konuya ilgin ve değerli cevabın için teşekkür ederim.
içinde bulunduğun etkinlikleri ve kişisel amatör çalışmalarını beğenerek takip ediyorum.
İzmir' deki etkinlikte yüz yüze karşılaşıp az da olsa sohbet etme imkanı bulduğumuz için de çok memnun oldum.

Konumuza gelecek olursak,
2011 yılı olabilir UBN raporu mailime ilk düştüğünde çok şaşırmıştım, hatta ilk karşılaştığım UBN raporu da RDXC Komitesinden gelmişti.
orada şunu fark etmiştim;
Malum uluslararası fonetik alfabe ile harfleri alıp veriyoruz.
bir Hırvatistan istasyonunun prefiksindeki ilk karakteri N olarak geçirmişim loguma.
Çağrı işaretini örnek veriyorum;
9A1BC
Yani, Nine kelimesinin başındaki harfi beynim klavyeye gönderirken 9 yerine N harfi olarak göndermiş!
9A1BC oldu NA1BC
bunun SSB nin azizliği olmadığına eminim, yani yanlış duymadım, doğru duyup yanlış kaydetmişim istasyonu.
Gitti puan tabii.

Bunun gibi bir çok hata buluyordum kendimde her yarışma sonrası..
Özellikle bu işlerle uğraşmayı seven ve iddialı bir şekilde yarışmaya katılan istasyon ve ekiplerin mutlaka dikkate alması gereken bir konu.

İyi günler.
73 DE TA3GO
Can OKUR