Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

Usb interface

<< < (3/3)

TA4J:
Muhammet hocam elinize sağlık. 9pin port yerine nacizane önerim ethernet RJ45 çıkışı kullansanız daha iyi olmaz mıydı. En azından 9 pin port almaktansa hazır ethernet kablosunun bir ucunu kesip telsize göre ayarlanabilirdi. Diye düşündüm.

Cevat abinin de dediği gibi şemasını ve PCB çizimini paylaşırsanız daha iyi olur kanısındayım.

Teşekkürler

TA2NC:
Genel olarak hepsinde mantik benzer.
Fark telsiz interfaceinde ortaya cikiyor.
rigexpert in manuallerine bakilirsa da goruleiblir bu durum.
Kabaca ozetlersek, cihazın bir audio in/out'u olur..
bir de ptttarafi olur.
Burada iki yaklasim yapilaiblir. Ya buraya bir usb hub koyulup bu kutunun icine bir usb ses karti koyarsiniz. cikisi bilgisayara baglandiginda bilgisayar hem usb ses karti hem de bir cat interface'i gorur,
telsiz tarafina ise sese giden tarafa hem gelen hem giden audio icin birer izolasyon trafosu koyar, ptt portunu da bir optocoupler ile surersiniz

ya da hic usb ile ugrasmaz sadece ses izolasyon koyarsınız..

telsi interface tarafinin farkli olma sebebi bazı telsizlerde ptt pini ayri bir pinken bazilarinda audio in portunun bir direnc uzerinden surulmesinden kaynakli.

cok temel olarak bu tur bir kutuya iki izolasyon trafosu ve usb ya da com porttan surulen bir optocoupler eklemek yeterli olacaktır. sonrası sizin telsiz arayuzunun ihtiyacina gore sekillenecektir

TA8MS:
Oğuzhan Kayhan Hocam benim yaptığım cihazı anlatmış.ta8a Bilal Amcamın da tavsiyesi ile  ptt yanında ek olarak data  uçlarıda uptocupler den geçirilerek tam bir izalasyon yapmak istedim
trx antenden gelen statik elektrik enerjiisi pc usb girişlerinde büyük sorunlar çıkarmaktadır. Bu yapılan izalasyon ile bu gibi sorunların önüne geçmeyi düşündük.

rj45 jak her yerde bulunması kullanımı güzel bir parça, ama biraz zayıf ve narin diye düşünerek dsub kullnmayı tercih etmiştim ikinci furyada değerlendirelim artık
tüm arkadaşlara 73 ler

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git